Als het herfst is | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 15 oktober 2018

Als het herfst is

Herfst. Transformatie tijd. Tijd om los te laten wat je niet meer dient. Tijd om je klaar te maken voor de volgende fase. Wat die ook is. Ben jij er klaar voor?

Als het herfst is keert de energie naar binnen

De bomen maken zich klaar voor de winter

In een uitbundig feest van kleur vieren ze de rijkdom van het leven

Ze laten hun blaadjes los

Gewoon, zonder gedachte en oordeel laten ze los wat hen in het komende seizoen niet dient

Ze hebben optimaal gebruik gemaakt van hun bloei

Nu maken ze optimaal gebruik van hun vermogen tot loslaten

Van hun vermogen om door los te laten vloeiend in een volgende fase te belanden

Zodat ze daar vervolgens weer optimaal gebruik van kunnen maken

Wanneer wij als mensen in een volgende fase belanden wordt ons ook gevraagd los te laten wat ons niet meer dient. In een transformatie moet je niet alle ballast willen meenemen. Daar wordt je alleen maar zwaar van. Neem mee wat van belang is en laat in liefde los wat zijn doel gediend heeft. Laat de energie stromen en doorstromen, zodat de overgang voor jou zo moeiteloos als mogelijk gaat.

Vertrouw maar op het leven. Jouw hogere zelf weet wat ze doet. Afscheid nemen van een overtuiging, een gedachtepatroon of een situatie kan pijn doen. Je verliest een zekerheid die je dacht te hebben. Afscheid nemen van een geliefde persoon kan gemeen zeer doen. Dat geeft niet. Als afscheid zeer doet, is een prachtig teken dat je vanuit je grote hart liefhebt.

Voel maar, net als de boom, zonder oordeel, zonder gedachte. Alleen voelen hoe de energie door je hart stroomt. Alleen voelen waar misschien nog een blokkade, een verkramping zit. Geef je hart toestemming om te ontspannen en de energie om te stromen. Veroordeel de pijn niet, de ander niet, jezelf niet. Vertrouw dat het goed is, dat het altijd uiteindelijk goed is.

Zet jezelf niet vast in gedachten en oordelen. Het proces is absoluut belangrijk, en tegelijkertijd gaat ieder moment altijd weer voorbij en door in een volgend moment. Niets is voor eeuwig. De vreugdevolle en de pijnlijke momenten wisselen elkaar af in een prachtig uniek ritme. Wees lief voor jezelf, maar neem jezelf en je realiteit niet tè serieus. Dan zet je je alleen maar vast. Je bènt je lichaam, je gedachten en je emoties niet, je hèbt ze. Je hebt ze opdat jij kan genieten van je leven hier op deze mooie aarde.

We denken vaak zo goed te weten wat we nodig hebben. We denken vaak zo goed te weten wat we willen. We focussen ons zo op hoe we willen hoe een relatie of situatie is, of hoe we willen dat een ander is, dat we soms vergeten te kijken naar hoe de realiteit is. Dan leggen we het plaatje van wat ons ego verlangt op de realiteit. Wanneer het dan niet gaat zoals we denken dat het zou moeten, verzetten we ons hevig. Dan kunnen we onze gedachten, ons plaatje niet loslaten.

In ons leven gaat het helemaal niet over wat we denken te willen. Het gaat over het volgen van je hart, van de verlangens van je ziel. Je zielsverlangens denk je niet met je hoofd. Die voel je in je hele zijn. Die adem je met iedere ademhaling. Die openen je cellen wanneer je er mee in contact ben. Die laten je hart zingen. Die zorgen ervoor dat je met je hele hart bereid bent om alle pijn, alle verdriet door te gaan om de weg vrij te maken. Om helemaal in contact met je ziel te zijn.

En misschien, heel misschien kun je woorden geven aan je zielsverlangens. Misschien zijn er kernwaarden en heldere gedachten die helpen om je energie te focussen op wat je echt verlangt. Weet dat woorden maar kapstokken zijn. Wanneer jij doorontwikkelt, veranderen je woorden. De energie blijft dezelfde, maar door de steeds grotere stroom waar je toegang tot vindt, zullen de woorden altijd evolueren.

Laat maar gebeuren, laat maar gaan. Vier je leven, in alle facetten. Vier de transformatie van je leven, steeds weer de volgende omgang op de spiraal. Laat los, maak ruimte voor iets nieuws, voor iets groters. Laat los in liefde en zie hoe het grootser bij je terugkeert. Soms in de vorm van iets nieuws, soms gewoon in een nieuwe vorm. Laat de herfstzon je verwarmen, de herfstwind je schoonblazen. Laat je meevoeren door de stroom van de tijd en van je leven. En vergeet niet met vreugde en plezier te genieten van alles wat je aangereikt krijgt.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.