Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Boodschappen uit intense dromen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zaterdag 15 juli 2017

Boodschappen uit intense dromen

Laatst schrok ik wakker uit een intense, enge droom waarin ik wist dat ik verslonden zou worden door een wolf en wist dat het onvermijdelijk was. Angst en acceptatie tegelijk.

Ik droomde dat ik in een groot huis was. Een enorm huis, met een grote donkere tuin. Het was nacht in mijn droom. Ik was in de bijkeuken waar een wasmachine stond. Ik moest de was aanzetten, dat was duidelijk. De was moest aan en dan moest ik zorgen dat ik door de tuin heen naar de openslaande deuren van de woonkamer zou komen. Daar zaten mijn familie en vrienden op me te wachten. Daar was ik veilig.

Veilig? Veilig waarvoor? Ineens wist ik het. Buiten in de tuin was een enorme wolf. Een wolf die op mij zat te wachten. Om me op te vreten. Ik kreeg een beeld voor me van klappende kaken en knappende botten. Mijn botten. Zodra ik een stap in de tuin zou zetten zou de wolf achter me aan komen. En het was niet eens een heel eind naar de openslaande deuren die me in veiligheid zouden brengen. Maar ik wist ergens dat de wolf me te pakken zou krijgen zodra ik een voet in de tuin zou zetten. En toch moest het. Ik wist niet waarom, maar ik moest die deur uit en naar buiten de tuin in.

Ik merkte dat ik aan het treuzelen was. Nog even dit, nog even dat, die tuin en die wolf die wachten maar. Maar ja, als iets moet dan moet het. Uiteindelijk is er geen houden meer aan. Ik liep voorzichtig naar de deur en verwachtte ieder moment om in het donker ineens de wolf voor het raam in de deur te zien. Maar het leek rustig buiten. In het donker zag ik niets. Plotseling ging ik ervoor. Ik rukte de deur open en rende de tuin in, op weg naar de veiligheid. En toen werd het even heel gek. Ik bereikte veilig de openslaande deuren, terwijl ik tegelijkertijd buiten werd gegrepen door de wolf en werd verslonden. Ik stond in de helder verlichte kamer, omringt door mijn familie en mijn vrienden, maar wist dat ik op hetzelfde moment opgevreten was door de wolf. Twee waarheden, twee realiteiten tegelijk. En daarmee werd ik wakker.

In eerste instantie had ik een angstig gevoel overgehouden aan de droom. De beelden waren intens en het gevoel wat ik had in de droom was intens. Ik liet de droom eerst eens rustig door mijn hoofd spelen. En langzamerhand begonnen me dingen op te vallen. Dingen die mijn droom in een heel ander licht zetten dat mijn eerste gevoel me zei.

Ten eerste leek de wolf in mijn droom wel heel erg op de wolf die als krachtdier altijd bij me is. Sterker nog, ik voelde dat het dezelfde wolf was. Mijn wolf had me willen opvreten en had dat uiteindelijk ook gedaan. Maar dat is gek, want ik heb een hele goede band met mijn wolf. Ze is niet altijd van de zachte lessen, maar we zijn dol op elkaar.

Wat nou, als de droom niet zozeer over angst en achtervolging en een donker noodlot ging, maar over vertrouwen. Ik vertrouw mijn wolf. Genoeg om te laten opeten? Ja, uiteindelijk wel. En ineens werd de hele droom duidelijk.

Ik stond bij de wasmachine. Blijkbaar was ik iets in mezelf aan het zuiveren, aan het opruimen, aan het schoonmaken. Die taak zat erop en nu moest ik verder. Naar de veiligheid in mezelf. Naar de veiligheid van het licht in mezelf. Maar om daar te komen moet ik me laten ‘opvreten’ door de processen die ik nog door te maken heb. Ik mag op mijn leven en op mijn gidsen vertrouwen om me die lessen aan te bieden. Ik mag me helemaal overgeven aan mijn leven om tegelijkertijd veilig in mezelf te zijn. Het is ook niet zo dat ik pas veilig ben nadat ik al mijn processen doorlopen heb, nee het is tegelijk aanwezig. Overgave in veiligheid, verslonden worden in liefde.

Wat een prachtige droom. Wat een prachtige boodschap. Laat het maar gaan allemaal, vertrouw op je leven. Dank je wel lieve wolf. Voor je liefde en je lessen. Diepe buiging voor jou.

En vaak is het zo dat je dromen helemaal niet zijn wat ze op het eerste moment lijken. Zeker de intense, heftige dromen kunnen juist een hele warme, liefdevolle boodschap in zich dragen. Vaak een dringende boodschap. Ik weet dat ik mij op het moment van de droom heftig aan het verzetten was tegen overgave. Ik weet dat ik me stevig aan het verweren was tegen een proces. n het enige wat ik hoefde te doen was ontspannen. Ontspannen en de energie stroomde weer. Het proces stroomt weer. Zonder moeite ga ik er doorheen, waar ik voor mijn droom zo’n intens verzet voelde.

Dromen kunnen best heel heftig en intens zijn. Soms zijn het fantastische beelden die hele intense en fijne gevoelens teweeg brengen. Volkomen taboe loos. Je grenzen over wat mag en niet mag, over wat kan en niet kan, zijn verdwenen wanneer we slapen en daar plukken we ‘s nachts de vruchten van. Soms fijn, soms een beetje beschroomd en soms doordat het gewoon eng en spannend is.

De laatste tijd hoor ik weer veel mensen vertellen over hun dromen. En daar zitten hele krachtige beelden en gevoelens bij. Van dromen over seksuele en sensuele ervaringen via dromen over bijzondere ontmoetingen naar dromen over achtervolgingen en frustratie. Ze hebben allemaal hun eigen lading, maar tegelijk hebben ze vaak een zelfde soort boodschap.

Zoals ik wel vaker heb verteld kan je op verschillende niveaus naar je dromen kijken. Dromen kunnen gaan over het verwerken van wat je door de dag heen meemaakt. Dan heb je wellicht iets meegemaakt wat je net even wat dieper raakt dan je met je dagbewustzijn kan verwerken en heb je de nacht en je droom nodig om de verwerking net even wat verder te laten gaan. Of je droom kan je wijzen op psychische processen waar je doorheen gaat in je leven, maar waar je je wellicht nog niet zo bewust van bent. Soms kan een droom je dan wijzen op waar je staat en welke volgende stap je eventueel kan zetten.

De seksuele en sensuele dromen gaan vaak over hele natuurlijke verlangens die we niet de ruimte geven die ze verdienen in ons leven (wanneer het gaat over gevoelens die niet heel vanzelfsprekend zijn in je dagelijks leven natuurlijk). De vraag die je jezelf kan stellen is: welk verlangen hou ik binnen? Welk verlangen vraagt om meer ruimte in mijn leven? Waar mag ik mij aan overgeven?

De ontmoetingen die je hebt met mensen gaan vaak over ontmoetingen met je grotere bewustzijn, of met een deel van jezelf dat je niet zo makkelijk bewust maakt. Delen van jezelf waar je misschien in je dagelijks leven wat meer aandacht aan zou mogen besteden. Zeker wanneer je droomt over mensen die op dit moment niet in je dagelijks leven zijn, of die je niet kent, is het interessant om je af te vragen of deze persoon een deel van jezelf zou kunnen vertegenwoordigen. Met als volgende vraag wat het jou op zou leveren om daar eens wat meer aandacht aan te geven, of om dat deel eens van een andere kant te bekijken dan je nu doet.

Ik ontmoette mijn wolf als een deel van mijn spirituele helpers, die uiteindelijk natuurlijk ook weer deel uitmaken van mijn grotere bewustzijn. Ik ontmoet vaak de ziel van een ander in mijn droom en praat dan in de essentie met hen. Dat zijn wonderlijke ontmoetingen die niet over dagelijkse verwerking of psychische processen gaan, maar over lessen op het gebied van bewustzijn of spiritualiteit. En dat hoor ik van meer mensen. Die dromen dromen over hulp uit onverwachte hoek. Soms in de vorm van een ogenschijnlijk enge, of nare droom, maar met een boodschap die je leven weer een nieuwe wending kunnen geven.

Ik nodig je van harte uit om zelf ook eens op die manier naar de dromen te kijken die je hebt. De dromen waar jij met een fantastisch gevoel uit wakker wordt, maar ook de dromen waarin je misschien heel angstig bent geweest, of waarin je dingen hebt beleefd of gedaan waar je in het dagelijks leven nooit aan zou durven denken. En voel eens goed wat de boodschap voor jou daaronder kan zijn. In welke richting geven deze dromen jou een zetje, of misschien wel een flinke duw.

En mocht je er niet uitkomen, neem dan even contact op. In juli en augustus bied ik de Schatkamer Droomsessie weer met een hele flinke korting aan. Juist omdat in deze maanden je dromen vaak helderder zijn. De beelden uitgesprokener en de boodschappen dringender. Je hebt nu de energie van het jaar mee, de zomer is een geweldige tijd om hiermee aan de slag te gaan. Dus maak gebruik van deze energie.

Ik wens je heel veel plezier in alle nachten die gaan komen. Gun jezelf iedere droom en geniet ervan. Doe ik ook.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.