18 jui-15 aug Doe je mee met De Zomer van je Leven? Meer info

Aan mijn liefde | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Admin, dinsdag 25 december 2018

Aan mijn liefde

Ik wil door jou gezien worden. In alles wie ik ben. In al mijn kracht, mijn kwetsbaarheid, mijn schoonheid. 
En dus zie ik jou. Ik zie jou helemaal. In al jouw kracht, jouw kwetsbaarheid en je stralende schoonheid. 
Omdat ik jou zie, weet ik dat jij mij ziet. 

Ik wil door jou gezien worden. In alles wie ik ben. In al mijn kracht, mijn kwetsbaarheid, mijn schoonheid. 
En dus zie ik jou. Ik zie jou helemaal. In al jouw kracht, jouw kwetsbaarheid en je stralende schoonheid. 
Omdat ik jou zie, weet ik dat jij mij ziet. 

Ik wil dat je mij steunt, mij liefhebt, mij helpt in mijn groei.
Daarom steun ik jou, heb ik je lief, help ik jou in je groei.
En omdat ik jou help weet ik dat jij mij helpt.
In al ons licht, in al onze schaduw. In onze grootste liefde, in onze diepste pijn.

Ik zie mijzelf in al mijn stralende pracht doordat ik jou zie. Ik heb mijzelf volledig lief doordat ik jou volledig liefheb. Jij bent het mooiste wat mij ooit is overkomen, omdat ik door jou mijn eigen oneindigheid, mijn eenheid, mijn volledigheid kan zien. Jij ontsluit de weg naar mezelf.

Wat ik ontvang, dat schenk ik. Wat ik schenk, dat ontvang ik. En ik vertrouw er volledig op dat ik ontvang wat ik nodig heb van jou. Ik vertrouw blind op je hart en op jouw liefde.

Ik ben liefde. Ik ben onvoorwaardelijke liefde. Ongeacht wat jij doet, ongeacht waar jij bent. Jij herinnert me met alles wie je bent en wat je doet of juist niet doet, aan wie ik ben. Jij helpt me altijd omhoog. Voorbij de grenzen van dit bestaan zijn wij verbonden in liefde. Het maakt niet uit welke vorm dat hier aanneemt. Iedere vorm is precies perfect. Voor jou en voor mij. 

Ik geef me over. Ik laat me vallen. Ik laat alle controle los. Ik laat jou los, ik laat me in je vallen. Ik geef me over aan de verbinding en dat betekent dat ik afscheid neem van mijn verwachtingen van jou. Ik voel dankbaarheid voor je bestaan. Ik voel alle pijn boven komen, door me heen stromen en dan stroomt het door van me af. Middenin alle pijn en alle liefde transformeer ik in mezelf. 

Dat betekent niet dat ik het altijd met je eens ben. Dat betekent niet dat mijn weg altijd de jouwe is. Ik hoef niet van mijn voeten af om op jouw plek te komen staan. En ook andersom niet. Jij hoeft niet bij mij komen. Soms betekent dit dat wij elkaar kunnen aanvullen en juist in onze verschillen onze liefde kunnen laten stromen. Soms betekent het dat ik, om echt stevig in mezelf te kunnen staan, afscheid neem van jouw aanwezigheid in mijn leven. Mijn liefde is onvoorwaardelijk. Mijn tijd, aandacht en focus zijn niet vanzelfsprekend. Dat is niet hetzelfde. 

Mijn weg is de mijne. Mijn manier is de mijne. Ik drijf in de zee van mijn leven. Ik voel de golven. Soms nemen ze me mee in een heerlijke dans. Soms spoelen ze over me heen en trekken ze me mee onder water. Ik leer daarmee te zijn. Mijn emoties zijn groot en intens. Ik voel de hoogste pieken en de diepste dalen. Ik gun mezelf intense vreugde en scherpe pijn. 
Jouw weg is je jouwe. Jij drijft in je eigen zee. Jij gaat op je eigen manier om met jouw golven. Ik kijk naar je en bewonder je. En ik kies uiteindelijk toch mijn eigen weg. Met alles wat ik leer van jou.

Ik laat me vallen in mijn leven. Ik ben je dankbaar voor alles wat je me brengt. De warmte, de steun, de confrontatie, de mogelijkheid om mijn eigenheid te voelen, te ervaren en ervoor te gaan staan. Soms met jou aan mijn zijde, soms tegenover jou. 

Ik ben onvoorwaardelijke liefde, net als jij. Wat ben ik blij dat ik je voel stromen in mijn leven. Wat ben ik blij dat je bestaat. Dat je er bent. Dat wij allebei de wereld een beetje mooier maken.

We gaan naar een nieuw jaar. Een jaar waarin alles wat we hebben gezaaid zal ontkiemen. Ik ben benieuwd wat er boven zal komen, wat er zal gaan bloeien, wat we zullen oogsten.

P.S.
Op zondag 6 januari, om 14:00 hou ik in de besloten Facebookgroep Schitterende Schatkamer een vraag-en-antwoord sessie over het boek Zielsrelaties. Over het onderwerp, de inhoud, de achtergrond, mijn visie, of welke vragen er maar leven. Het handigste is wanneer jij je vraag of vragen naar me mailt, dan kan ik er een samenhangend geheel van maken. Live vragen kan natuurlijk ook, maar dan kan ik niet garanderen dat je vraag er doorheen komt. Mocht je de sessie wel willen terugluisteren, maar geen Facebook hebben, laat het me even weten, dan maak ik een geluidsopname.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.