Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Dank je wel dat je in mijn leven bent | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 19 juni 2017

Dank je wel dat je in mijn leven bent

Wat is het grootste geheim van mijn leven? Mijn grootste geheim van mijn vrijheid en mijn geluk? Wat is voor mij toch die magische weg geweest die me van de laagste laagten naar de hoogvlakten heeft gebracht? Wat is de oplossing geweest voor al mijn problemen, mijn onzekerheden, mijn kwetsbaarheden? Het allergrootste geheim is: er is geen geheim.

Vrijdag en zaterdag was ik op het Geld is Liefde event van Maartje Koper en daar sprak business coach Veronique Prins deze woorden over het thema Geld geheimen. Er is geen geheim. Er is geen magische pil, er is geen snelle oplossing voor alles. Er bestaat geen stappenplan wat ik kan uitwerken en dat jij dan kan volgen en alles is voor elkaar. Het bestaat niet.

Ik heb veel gedaan om te komen waar ik nu ben. En ik zal nog veel doen om te komen waar ik nog meer wil zijn. Ik heb keuzes gemaakt, monsters in het licht gezet, (zelf) liefde toegelaten (misschien nog wel het engste van alles), besloten dat ik mijn leven meer dan waard ben. Dat was niet altijd makkelijk, dat is af en toe met veel tranen en frustratie gepaard gegaan, maar ook met veel vreugde en vooral veel lachen. Met kramp in mijn maag en bubbels in mijn buik.

En ik ben ervan overtuigd dat dit de weg is die we allemaal te gaan hebben wanneer we echt voluit ons leven willen leven. Wanneer we echt onszelf willen zijn en de vrijheid willen voelen om te doen waar we gelukkig van worden. Dan moeten we enge dingen doen, dan moeten we bereid zijn om oude overtuigingen los te laten en dan moeten we bereid zijn om met knikkende knieen te doen wat we te doen hebben.

Ik ben bereid om veel te doen waar anderen misschien van terugschrikken. Ik durf de donkere hoekjes van mijn schatkamer wel te exploreren. Ik durf mezelf en mijn bestaan iedere dag weer ter discussie te stellen. Ik durf me kwetsbaar op te stellen, terwijl ik weet dat de kans groot is dat het pijn gaat doen. Als ik er maar van overtuigd ben, als ik maar in mijn hele wezen voel dat het me verder gaat helpen.

Ik ben niet van de onnodige drama. Ik hoef niet zo nodig ellende op te zoeken waar het me niets te brengen heeft. Ik zoek de pijn niet op wanneer het profijt niet groot genoeg is. Ik kijk wel uit zeg! Opoffering is niet echt mijn ding. Dat levert me niets anders op dan een zwaar gevoel, weinig energie en het idee dat het leven niet eerlijk is. Het geeft me het gevoel dat ik geen grip heb op mijn leven en niets is minder waar. Ik heb geen controle, maar ik bepaal wel! Met hoe ik mij van binnen voel.

Dat doe ik door de zegeningen te zoeken in alles wat ik mijn leven ervaar. Ik zoek en ervaar de groei die ik doormaak door de moeilijk situaties en gebeurtenissen. Ik zoek en ervaar de verschuivingen in mijn bewustzijn waardoor ik een overvloed aan vreugde, liefde, geld en energie kan toelaten. Ik ervaar wat andere mensen daar (bewust of onbewust) voor mij in betekenen. En ik ben ze allemaal dankbaar. Voor het openmaken van mijn vreugde, mijn pijn, mijn verdriet, mijn enthousiasme. Voor de steun die ze mij bieden, voor de liefde die ik ervaar en voor de groei waar ze ruimte voor maken.

Daarom, lieve mensen in mijn leven: dank je wel dat je er bent. Dank je wel dat je op welke manier dan ook een bijdrage levert aan mijn leven, aan mijn groei. Dank je wel dat je, op jouw beurt, mij weer de kans geeft om een bijdrage te leveren aan jouw leven en groei. Ik tel mijn zegeningen en ben dankbaar dat je er bent. En dat is het grootste geheim van mijn leven: zoek de zegeningen en wees ze dankbaar, welke vorm ze ook aannemen.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.