Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Ga maar staan | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zondag 30 december 2018

Ga maar staan

Als we het einde van een jaar naderen willen we opruimen. Wat nemen we mee het volgende jaar in? Wat schudden we van ons af en laten we in het oude jaar achter? Soms leidt deze schoonmaak tot conflicten tussen onszelf en een geliefde ander. Soms voelt het alsof je knock out gaat in zo'n conflict. Sta maar weer op. Met open hart en open vizier. In liefde.

Ga maar staan. Sta maar op. Sta maar weer op nadat je gevallen bent. Of je nou gestruikeld of geslagen bent. Sta maar gewoon weer op. Het geeft niet. Jij overleeft het wel. Je kunt het wel hebben. Je zult zien dat je iedere keer dat je valt sterker opstaat. Wiebelig in het begin, aarzelend, misschien een beetje bang, maar uiteindelijk sterker.

Iedere keer dat je valt wordt je gedwongen een nieuw evenwicht in jezelf te zoeken. Het zwaartepunt in jouw zijn. Dat punt waar vanuit jij wilt leven. Wat bij je past. Waar vanuit jij kunt wankelen, omkieperen, maar waar vanuit je ook altijd weer opveert en opstaat. Het zwaartepunt dat jij vanuit je hart kunt voelen stromen, waarin jij je hart kunt voelen stromen.

Houd je hart open. In iedere verbinding, in iedere situatie. In een plezierige ontmoeting is dat gemakkelijk. Je hebt allebei je hart open en de energie kan wederzijds vrijuit stromen. Geniet daar maar van. Koester jezelf in jouw eigen licht, dat gereflecteerd wordt door het licht van de ander. Het is fijn om je in je hart en vanuit je hart verbonden te voelen. Het is fijn om de ander en jezelf te zien stralen.

Hou je hart open en blijf staan. Ook als jij de enige bent in de verbinding die dat doet. Ook als de ander het liefste jou wil wegduwen omdat je iets raakt wat hij of zij moeilijk vindt. Jullie hoeven niet op ieder moment in harmonie te zijn. Het is niet jouw taak om de boel emotioneel glad te houden. Het is jouw taak om jezelf te zijn. Om jezelf te laten zien en met open hart de ander te ontmoeten.

Dat betekent dat je emotioneel kwetsbaar bent. En dat betekent op zijn beurt dat de kans bestaat dat je emotioneel gekwetst zult raken. Wanneer de demon, die jij met jouw open hart raakt bij de ander, krachtig genoeg is, zul je geraakt worden door zijn uithalen. Wanneer de demon bang genoeg voor je is, zal hij stevig uithalen. Dan kun je omvallen. Knock out gaan.

Ga maar weer staan. Sta maar op. Sta maar weer op nadat je gevallen bent. Jij bepaalt wanneer en hoelang het zin heeft om het open hartscontact te zoeken en wanneer het tijd is om los te laten. Jij bepaalt wanneer jouw aanwezigheid liefde toevoegt aan de verbinding, of wanneer de ander zich zodanig heeft afgesloten dat de enige rol die je kunt vervullen die van boksbal voor de demon is.

Wat je ook doet, waar je ook bent, ga wel staan. Met alle liefde die je bent. Met alle liefde die je in je hebt. Met je hele grote, open hart. Straal in je eigen licht. En wie weet betekent het dat de ander in jouw licht de innerlijke demon kan herkennen voor wie deze is. Een spook, niks meer. Wie weet is het (nog) niet zover. Het is niet jouw verantwoordelijkheid om de ander iets in te laten zien. Het is jouw verantwoordelijkheid om jezelf te zijn.

Met een open hart kun je ook het licht van de ander blijven zien. Dwars door alle demonen heen zie je de stralende kern van de ander. En wie weet kun je in dat licht ook je eigen demonen zien en herkennen. En ze zien voor wat ze zijn. Spoken, en ook bij jou zijn ze niets meer dan dat.

Iedereen heeft de keuze om trouw te zijn aan liefde, of trouw te zijn aan de demonen die we verzamelen in ons leven. Demonen van angst, pijn, verdriet, die ons vragen om ons te verschansen achter muren die onze emoties verdoven. We willen onze demonen niet ontmoeten. Daarom is de verleiding zo groot de mensen die ons deze demonen tonen te kwetsen. Zodat ze stoppen met ons laten zien wat we niet willen zien.

Vanachter onze dikke muren is het makkelijk om te schieten op alles wat onze muren bedreigd. Vanachter onze dikke muren zien we de ander niet meer als mens, als stralend wezen, maar als bedreiging. En een bedreiging heb je te elimineren. En wanneer die niet weg wil gaan, schiet jij met scherp, want omvallen zul je. Vertrekken zul je.

Of jij nou achter die muren zit, of degene bent die ze bedreigt, de enige echte oplossing zit hem in het trouw zijn aan je hart. Achter muren ben je nooit trouw aan je hart. Liefde wil zich niet verschansen. Liefde wil open zijn. Kwetsbaar. Het wil recht doen aan iedereen in de situatie. Het wil opbouwen, niet neerslaan.

Wanneer je de muren bedreigt kun je dat vanuit liefde doen, maar ook net zo goed zonder liefde. Je kunt je harnassen en op die manier met brute kracht de muren bestormen. Dat werkt misschien, maar liefdevol is het niet.

Of je kunt gewoon er zijn. Open, kwetsbaar, in liefde. En het aan de ander laten of die achter de muren wil blijven zitten, of er uiteindelijk achter vandaan wil komen om jou weer te ontmoeten. Dat is niet aan jou. Jij bepaalt alleen of en hoelang je daar wilt blijven staan, en wanneer je besluit om weg te lopen. De ander bepaalt dan of hij of zij jou weer op wil zoeken.

Je hoeft nooit te blijven liggen. Je hoeft ook niet weg te kruipen. Je hoeft ook niet achter je muren te blijven zitten. Sta gewoon op en loop met opgeheven hoofd het slagveld af. Wat er ook gebeurd, jij kunt liefde laten zijn. Jij kunt je hart open houden en jouw demonen geen kans geven zich te mengen in de strijd. Ook al doet het je pijn, jij hoeft geen pijn te veroorzaken door te slaan.

En wanneer je dat wel hebt gedaan, biedt dan gewoon je excuses aan. Zodra je het gevoel hebt dat deze door de ander kan worden ontvangen, of wanneer het gewoon goed voelt voor jou. Je hebt je in het moment laten leiden door je demonen. Dat is menselijk. Liefde laat je liefdevol zien dat het misschien een volgende keer wel anders kan. In liefde zijn er geen winnaars en verliezers. In een conflict kan liefde je leraar zijn. Het conflict zelf kan een liefdevolle leraar zijn wanneer jij het de kans geeft.

Wees jezelf. Sta in jouw licht. Straal je licht naar alle kanten uit. Jij bent liefde. Alleen maar liefde. Huil alles eruit dat eruit wil, vecht met je eigen innerlijke demonen, wees vreselijk lief voor jezelf, laat je steunen door een ander. En sta dan weer op om jouw licht te verspreiden in de wereld.

Je bent zo ongelooflijk mooi.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.