Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Geef jij vrijheid, energie en geluk de kans om je leven te bepalen? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 14 oktober 2016

Geef jij vrijheid, energie en geluk de kans om je leven te bepalen?

Iedereen kent wel momenten van angst in het omgaan met andere mensen. Momenten dat je onzeker bent of het wel goed genoeg is wat je doet, of het wel goed genoeg is wie je bent.

  • Wat zullen ze wel niet van me denken?

  • Kan ik dit wel?

  • Ben ik wel goed genoeg zoals ik ben?

Deze vragen zijn vermoeiend, omdat ze je niet verder helpen. Er is geen eensluidend antwoord op. Er zijn meerdere antwoorden tegelijk mogelijk en erover piekeren levert een hele hoop stress op. En als die stress maar lang genoeg aanhoudt levert het een gevoel van uitputting op, een gevoel van steeds falen, depressieve gevoelens en het gevoel van vastzitten in valkuilen en gewoontes waar je steeds maar niet vanaf komt. Herkenbaar? Je bent niet alleen! Talloze mensen herkennen dit en weten vervolgens niet hoe eruit te stappen.

Er is dan zo’n advies. Zo’n advies waar iedereen het mee eens is. Zo’n advies wat het antwoord is op alle lastige situaties waarin je met anderen en met hun oordelen te maken hebt. En dat zijn zo ongeveer 90% van alle situaties. Dat je met anderen en met hun oordelen te maken hebt. Gesprekken voeren, nieuwe omgeving, sollicitaties, presentaties, boodschappen doen, je kan het zo gek niet bedenken en je hebt er met andere mensen en met hun oordelen te maken. En wat is dan dat advies?

Wees nou maar gewoon jezelf

Prachtig advies. Waardevol advies. Fantastisch advies! Gewoon jezelf zijn is wat wij als mensen echt graag willen. Gezien worden voor wie we zijn. Niet hoeven te veranderen, precies kunnen doen hoe we zijn en dat dan alles lukt zoals we het graag willen. Nee, in theorie is dit het Advies der Adviezen. Het Antwoord op Alles, de Leidraad waar we succesvol mee kunnen Leven. Waarom doen we dat dan niet massaal? Waarom leven we dan niet allemaal in acceptatie van wie we zijn en wie anderen zijn? Want Kom Op, ben jij jezelf? Helemaal en altijd?

Het probleem zit hem in een hele praktische vraag:

Wie ben ik dan precies?

De meeste van ons mensen weten helemaal niet precies wie we zijn. Je kan het hebben over de rollen die je in je leven vervuld: kind, ouder, werknemer, student, ondernemer, leesfanaat, filmliefhebber, enzovoort. En je kan het hebben over de eigenschappen die je hebt: lief, recht-voor-zijn-raap, verlegen, extravert, perfectionistisch, onzeker, enzovoort.

Maar je bent die rollen helemaal niet, je hebt die rollen. Ze zijn soms onveranderlijk ik zijn grote geheel (je bent wel altijd iemands kind, maar jij bepaalt op ieder moment welke plaats dat staat in jouw prioriteitenlijst op dat moment). En je bent die eigenschappen ook niet. Je hebt ze ontwikkelt.  Deze factoren bepalen niet wie jij diep van binnen bent. Er is een deel van jou dat stabiel is. Dat rustig en kalm met de stroom van het leven meegaat. Voorbij de rollen die je inneemt in je leven en de eigenschappen die je hebt opgedaan in je ontwikkeling. Voorbij de valkuilen waar je steeds in valt en de gewoontes waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn, maar die je toch niet lijkt te kunnen veranderen.

Dit diepe, innerlijk deel van jezelf weet wat je nodig hebt. Het weet wanneer je vast moet houden, wanneer je los moet laten. En belangrijkste van al: het weet dat JIJ GOED GENOEG BENT. Goed genoeg voor alle succes in je leven, goed genoeg voor alle fouten die jij mag maken op weg naar je succes, goed genoeg voor alle verlangens die je in je draagt.

Ik ben zelf de weg naar dat diepe, innerlijke deel van mezelf lang kwijt geweest. Mijn Innerlijke Stem, mijn Hogere Zelf, mijn Ziel is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Maar de Innerlijke Stem fluistert soms zachtjes, de boodschappen van mijn Hogere Zelf zijn vaak symbolisch, mijn Ziel denkt groter dan dat ik ben. Ik Luisterde niet meer naar Binnen. Ik was moe, zelfs uitgeput. Ik zat vast in verwachtingen van anderen. Ik zat vast in wat ik geloofde dat anderen van mij verwachtten. Ik zorgde eerst voor anderen en daarna pas voor mijzelf. En ik zag daar echt geen weg uit. Ik voelde mij een gevangene van mijn eigen leven. En dat is een moeilijke plek om te zijn. Het leven voelde zwaar en als een klus.

Zo’n tien jaar geleden ging mijn mind set rustig aan verschuiven. Ik realiseerde mij dat niemand mijn leven ging inrichten behalve ik. Ik kon iedereen en alles de rest van mijn leven de schuld van alles geven, maar dat ging nog niets veranderen aan hoe het er voor mij uitzag. Ik zag dat ik mijn leven vanuit angst en onzekerheid leefde, en dat wilde ik niet langer. Ik wilde mezelf vinden en de rest van mijn leven mezelf zijn.

Ik ben weer gaan Luisteren naar Binnen. Ik heb me verbonden aan mijn Innerlijke Stem, mijn Hogere Zelf, mijn Ziel en ik kan je zeggen: ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. En dat gun ik jou ook! Dat ligt echt ook binnen jouw bereik! Het kan, eerlijk waar! Met Vidante leer ik het jou. Door middel van blogs als deze, of workshops, trainingen, cursussen, meditaties, speciale sessies en coachingstrajecten.

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen helpen. Alle mensen die eraan toe zijn om de regie over hun eigen leven weer in handen te nemen. Alle mensen die eraan toe zijn om uit die valkuilen te blijven, hun belemmerende gewoontes achter zich te laten en vrijheid, energie, dankbaarheid en geluk op nummer 1 te zetten.

Wil jij me helpen om groot te worden door mezelf te zijn? Wil jij me helpen al die andere mensen te helpen om zichzelf te zijn? Om zichzelf te helpen? Of om jou te helpen jezelf te helpen? Dan vraag ik je om op deze link te klikken. Hier staat een kleine enquête klaar die je een paar minuten van je tijd vraagt. Met de antwoorden kan ik zorgen dat ik nog meer mensen weet te bereiken. Dat ik nog meer mensen kan helpen op een manier die voor hen het beste werkt. Dat ik jou kan helpen op de manier die voor jou het beste werkt.

Onder elke 10 inzendingen verloot ik een speciale sessie. Je kunt kiezen uit een Droom sessie, waarbij ik je help de taal van je dromen te leren kennen en een Lievelingsverhaal sessie, waarbij ik je help aan de hand van je lievelingsverhaal van vroeger de belangrijke drijfveren in je leven te identificeren.  Voor meer informatie over deze sessies, kijk op vidante.nl. En om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om deze sessies te winnen, zou het heel lief van je zijn wanneer je deze blog, enquête en verloting deelt. Dank je wel alvast, ook namens alle toekomstige winnaars.

(Wanneer je niet tot de gelukkigen behoort die een speciale sessie winnen, geef ik je met liefde de mogelijkheid om een gratis 20 minuten sessie met mij te boeken. In deze gratis sessie identificeer ik samen met jou,  jouw belangrijkste valkuilen. Daar kun je direct praktisch mee aan de slag om ze te vermijden.)


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.