Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Gun jezelf tijd.... | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 15 november 2017

Gun jezelf tijd....

Ieder proces duurt zolang het duurt. Ieder besluit neemt zich op het moment dat het genomen wordt. Iedere stap zet je op het moment dat je hem zet. Ieder patroon wordt doorbroken wanneer jij eraan toe bent om het vrij te laten. Iedere blokkade lost zich op, precies op het moment dat het gebeurd. Zo logisch. Zo frustrerend ook…

Want ikzelf wil het liefste dat wanneer ik bepaalde inzichten heb gekregen, dat mijn realiteit zich dan direct richt op die nieuwe werkelijkheid en de oude realiteit verder links laat liggen. Wanneer ik weet dat ik beter linksaf kan gaan in mijn leven, dan wil ik ook direct de moed, de middelen, de wilskracht, de wijsheid, enzovoort heb om vol goede moed mijn voeten die kant op te sturen. Wanneer ik zie dat een bepaald patroon mij niet (meer) dient wil ik onmiddellijk het patroon doorbreken en het in het vervolg helemaal anders gaan doen.

Ik wil het liefste dat mijn hele realiteit direct meeloopt met veranderingen in mijn gedachten of in mijn energie. Zo werkt het alleen vaak niet. Vaak moeten mijn gedachten rustig landen in mijn energie en moet ik eerst die nieuwe waarheid maar eens tot in het diepst van mijn tenen gaan voelen. Of dan is mijn energie volkomen veranderd, maar moeten mijn gedachtepatronen er nog aan wennen dat ik een nieuwe waarheid omarm.

Er zijn altijd uitzonderingen. Dan heb ik een inzicht en ineens verandert mijn hele realiteit rondom dat ene onderwerp. Of ik voel hoe mijn energie zich ineens volkomen in beweging zet en alles in zijn kielzog meeneemt. Dat is alleen wel vaak een soort sluitstuk van een langer proces. Ik ben dan al langer met iets bezig en ineens klikt alles op zijn plek en verandert mijn complete perceptie van het ene op het andere moment. Niks is meer zoals het was.

Over het algemeen hebben we alleen niet zoveel geduld om helemaal op het einde van een proces te wachten voordat we al gaan oordelen over de snelheid. Als we een inzicht hebben gekregen en ons gedrag verandert niet snel genoeg, dan is dat ‘fout’. We hebben blijkbaar niet genoeg wilskracht, zijn niet dapper genoeg, zijn niet capabel om te veranderen, enzovoort, enzovoort. Er blijft weinig ruimte over om het inzicht echt in een vruchtbare bedding tot bloei te laten komen.

Ik snap het wel. Wanneer je zicht hebt op hoe iets anders kan, dan wil je dat direct ook zien. Wanneer je gedonder hebt met geld, zelfvertrouwen, relaties, of wat dan ook en je ziet waar je jezelf klem zet, dan wil je daar direct mee ophouden. Logisch, want waarom zou je iets in stand houden dat blijkbaar niet meer voor je werkt? Wat je niet wil? Terwijl je heel goed weet hoe je het dan wel wil?

Simpel zat. Blijkbaar ben je nog niet tot de bodem. Blijkbaar valt er nog iets voor je uit te halen. Blijkbaar mag er nog iets volledig gaan landen. Blijkbaar wil je het nog niet echt tot in je ziel veranderen. Blijkbaar zit er nog iets aan angst, oude overtuigingen, angst, in de weg van de manifestatie van je nieuwe werkelijkheid. Je hebt al heel wat werk gedaan, maar nog niet alle werk.

Raak dus niet gefrustreerd. Ga niet lopen piekeren over wat zou moeten doen, willen, vinden, ervaren. Geef jezelf niet op je kop omdat het niet opschiet. Schop jezelf niet onderuit omdat je faalt. Maak jezelf ook niet wijs dat je het blijkbaar gewoon niet kan. Op die manier hou je jezelf vast op de plek waar je nu bent. Je houdt jezelf vast op de plek waar je zo graag vandaan wil!

Gun jezelf tijd. Gun jezelf ruimte. Gun jezelf je proces en de bijbehorende ellende. Geef ruimte aan jezelf. Geef jezelf hulp waar je dat nodig hebt, maar altijd voor die eerstvolgende stap, niet perse omdat je verwacht dat iemand anders je wel eens naar je einddoel kan schoppen. Wie weet helpt iemand je net dat laatste stuk, dat is heel goed mogelijk, maar uiteindelijk bepaal jij en jouw proces wat iemand concreet voor je kan doen.

Dat geldt ook voor mijn hulp. Ik kan je een heel eind helpen. Soms ben ik ook net dat laatste stuk in iemands proces. Dan valt alles door een gesprek, of een opstelling, of een healing op zijn plek. Dat is echt geweldig. Voor mij en voor mijn klant. Ineens zie ik diegene een vlucht nemen. Zo de hoogte in. Go! Natuurlijk komt er altijd een nieuw moment van groei, maar zo iemand weet heel goed hoe hij of zij dat zelf op kan pakken.

Soms ben ik de aanzwengelaar van een nieuw proces. Dat kan net zo’n geweldig moment zijn, maar het kan ook enorm pijnlijk zijn. Omdat ik een heel nieuw concept introduceer dat nog helemaal niet eigen voelt. Of omdat ik een bepaald patroon in het licht zet dat pijnlijk is om te zien, laat staan vrij te laten. Dan kan het zijn dat iemand boos wordt, of verdrietig. En dat is net zo goed waardevol.

En soms begeleidt ik een langdurig proces. Niet omdat de klant zo hardleers is, maar omdat het proces zich breed over zijn of haar leven verspreidt. Zowel in de lengte als in de breedte. Dan verzet alles zich tegen een te snelle verandering. Zowel de persoonlijkheid als de ziel. Omdat te snel alleen maar meer verwarring en narigheid met zich meebrengt. Omdat sommige realiteiten zich geleidelijk aan dienen te transformeren en niet in een grote klap die ook heel veel stuk kan slaan. Ook weer waardevol.

Ikzelf ga ook door snelle en langzame processen heen. Ik sta soms ook aan het begin waarbij ik me met hand en tand verzet tegen een te snelle omslag. Ik kan ook niet altijd de al te snelle omslagen goed handelen. Ik ga er altijd vol voor met mijn wilskracht, ik laat ten volle toe wat ik aankan. En ook ik kan niet altijd alles tegelijk en in een keer hebben. En dus gaat alles op zijn eigen tijd. Makkelijker en sneller met een beetje hulp van buiten om het proces optimaal ruimte te geven. Altijd met respect voor mezelf.

Dat is het belangrijkste: respecteer jezelf en jouw tempo. Wanneer dingen niet in een keer lukken, doe het dan nog een keer. Wanneer je energie niet verschuift, zoek dan dieper naar de sleutel blokkade. Dan is er namelijk nog iets dat je tegenhoudt. Zorg alleen dat je nooit opgeeft! Het is onzin om te denken dat ‘het’ niet voor jou is weggelegd. Begrijpelijk, maar complete onzin. Zodra je die belemmerende overtuiging vrij kan laten, zal je zien dat er altijd beweging is. Altijd.

Omdat ik merk dat veel mensen vast komen te zitten op dit moment, heb ik besloten om mijn online programma Schatkamer Sleutels opnieuw aan te bieden. In dit programma leg ik je precies uit wat de vijf sleutels zijn om alles in je leven te gebruiken om de realiteit te creëren waar jij naar verlangt. Ik laat je zien hoe je deze sleutels kan gebruiken om gebruik te leren maken van alles wat zich in jouw Innerlijke Schatkamer bevindt. Zodat jij ook die grote sprongen kan gaan maken die je zo vreselijk graag wil. Zodat jij van overleven naar LEVEN kan gaan.

Deze Schatkamer Sleutels zijn de sleutels die ik elke dag gebruik om mijn leven vorm te geven op de manier waarop ik dat wil. Echt elke dag. En wat een wonderen hebben ze al in mijn leven gebracht sinds ik bewust naar deze sleutels ben gaan leven. Soms kijk ik met verbazing en verwondering terug naar de afgelopen twee jaar om dan te zien dat er zo ongelooflijk veel veranderd is in mij en in mijn leven. Een verschil van nacht en dag, van zwaar naar licht.

Er is een volledige online versie van het programma, maar natuurlijk ook een VIP versie waarin je twee een op een coachings gesprekken met mij hebt. En een optie om het programma af te sluiten met een Schatkamer Opstellingen dag, waarbij we zowel je gedachten als je energie een enorme zet in de goede richting geven.

Meer lezen of je direct opgeven? Kijk hier voor info en inschrijving.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.