Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Haal maar adem | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 16 februari 2021

Haal maar adem

Het is een intense tijd. Een tijd van snelle groei, van kansen en mogelijkheden om je innerlijke vrijheid te vergroten. Om op een lijn te komen met wat je doet en wie je bent. Maar ook een tijd van verandering. En dan kun je erop wachten dat je een ander af en toe raakt waar je dat eerder niet deed. Pijnlijk raakt. Dat gaat niet over jou, dat gaat over oud zeer.

Haal maar diep adem. Haal maar diep adem en ontspan. Voel jezelf weer zachter worden. En je energie daarmee weer groter. Het mag. Het kan. Het is helemaal oké. Jij mag zo groot zijn als je bent. Laat maar uitdijen tot het vanzelf genoeg is.

Jij was nooit de oorzaak van de pijn. Jij was nooit de schuld. Je bent niet fout en ook niet wreed. Wanneer jouw doen en laten op een lijn komen met je zijn, is dat altijd iets om te vieren. Is dat altijd iets om in te ontspannen. Het mag en het kan. 

Jij bent verantwoordelijk voor wat je uitzendt de wereld in. En dat kan nooit verkeerd zijn wanneer het jouw hart laat zingen. Dat kan nooit verkeerd zijn wanneer het jouw liefde laat stromen. Haal maar diep adem. Het is oké. En jij ook.

Wanneer een ander de pijn voelt van eigen wonden en jij raakt deze aan door te doen wie je bent, dan kun je even schrikken. Kunnen jullie beide even schrikken. En van schrik kun je jouw muren omhoog gooien. Verdedigen omdat er uitgehaald wordt vanuit de pijn. 

Maar het gaat niet over jou. Het gaat niet over wie jij bent. Het gaat over oude pijnen en onzekerheden. Het gaat over eerdere verwondingen die aan de oppervlakte komen. Die geheeld willen worden. Gekoesterd en verzorgd. Door de ander. Door zichzelf.

Haal maar diep adem en ontspan. Laat je muren maar weer zacht worden. Het is oké. Voel maar waar je zo geschrokken bent. Is ook slechts oude pijn. En koester deze wond in jou. Je bent veilig nu. Want jij bent nu met jou. En daar kan niets naars tegenop. Wat ben je mooi.

Huil maar als je voelt dat je dat nodig hebt. En wees gewoon zachtjes bij je pijn. Bij dat kleine kind dat voelde dat het niet goed genoeg was. Niet lief genoeg, niet sterk genoeg, niet genoeg. Het is oké, het was maar een gedachte en nu hoef je die niet meer te denken.

Haal maar diep adem. Haal maar diep adem en ontspan. Voel jezelf maar weer zachter worden. En kijk dan nog eens met die zachte ogen naar de ander. Het is oké. Jullie vergisten je gewoon even en dachten dat het aan elkaar lag. Maar dat hoeft nu niet meer. 

Je mag uit de weg van de botsing stappen. Je mag van de wrijving een streling maken. Je mag helemaal alleen besluiten dat je jezelf wilt eren door jouw liefde uit te dragen. En dan mag de ander doen wat de ander kiest te doen. Het is oké. Jij bent oké. Want jij hebt altijd jou.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.