Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Helemaal leven | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 15 januari 2020

Helemaal leven

Ik wil leven. Ik wil het leven helemaal leven. Met alles wat het met zich meebrengt. Met alles wie ik ben.

Dat betekent dat ik ook wil leven wat ik tot nu toe heb vermeden. Al die lastige dingen, overtuigingen, patronen die ik achter muurtjes heb verstopt omdat ik het te moeilijk vond om ze aan te kijken. Al die verlangens die ik heb bedekt omdat ik bang was voor waar ze me heen zouden leiden. Want stel je voor dat… of dat het nog een keer…

Ik wil vrij zijn. Vrij om te kiezen voor het volgen van een impuls, of juist om dat niet te doen. Vrij om mijn emoties te tonen en ook vrij om mijn emoties helemaal voor mezelf te houden als ik dat kies. Vrij om in mijn autonomie te staan terwijl ik me helemaal open stel voor jou. Ik wil vrij zijn om mij te delen met jou en met de wereld, maar ook om me terug te trekken in mijn alleen-zijn. Waar en wanneer ik maar voel dat het klopt. Dat het passend is voor hier en nu. 

Die vrijheid vind ik alleen maar door uit te proberen. Door te experimenteren met vol gaan, met op de rem, met helemaal open, met voorzichtig, met alle uitersten en tegenpolen die je maar kunt verzinnen. Om vrij te kunnen bewegen op de lijn tussen uitersten moet je de uitersten leren kennen. Intiem leren kennen. Het licht en het donker. De vreugde en het verdriet. Het geven en het ontvangen. Het omarmen en het verlies. Pas wanneer ik de uitersten zonder oordeel kan toelaten ben ik daadwerkelijk vrij in mijn keuzes.

Er is in dit proces geen mogelijkheid tot valsspelen. Er is geen mogelijkheid om zonder kleerscheuren aan de overkant te geraken. Er zijn geen veilige weggetjes waarbij je fijn de moeilijke stukjes vermijdt. Ik zal al mijn nare angsten tegenkomen en door moeten. Om helemaal te leven, zal ik moeten sterven. Keer op keer op keer. Om als een phoenix te verrijzen en het gewoon nog een keertje te doen. Ik zal bereid moeten zijn om gloeiend eerlijk te zijn. Naar mezelf en naar jou.

En ik mag dat op mijn eigen tempo doen. Het leven zelf bepaalt het ritme. Ik hoef niets te forceren. Ik ben in het verleden onderuit gegaan. Ik ben gekwetst en ik heb anderen pijn gedaan. Vaak en veel. Soms omdat ik wilde waar ik nog niet aan toe was. Omdat ik nog niet klaar was om uit een patroon te stappen. Omdat ik nog niet klaar was om mijn demonen aan te kijken. Dat hoef ik niet meer van mezelf. Ik laat het leven mijn tempo bepalen. Ik geef me over aan het natuurlijke ritme van mijn zijn.

Maar ik laat me niet meer tegenhouden. Door niemand en zeker niet door mezelf. Ik ga mezelf uit de weg zodat ik een vrije doorgang heb om te gaan waar ik wil. Ik geef toestemming aan mijn diepe wens om te leven en kijk dan wat er zich manifesteert. En misschien manifesteert het leven jou wel op mijn pad. Dat zou fijn zijn. Welke vorm die ontmoeting ook maar aan wil nemen. Ik ben zo benieuwd naar wie jij bent.

Iedere moment is een stap. Ieder moment van stilte in mij, ieder moment van muziek, iedere dans die ik dans, en iedere keer dat er lawaai is. Ieder verlangen dat ik expressie geef en ieder verlangen dat ik voor mezelf hou. Dat ik in mijn hart koester tot het tijd is om het aan de wereld te tonen. Om het aan jou te tonen. Om mezelf in al mijn openheid aan jou te tonen. Want dat is uiteindelijk waar ik het meeste naar verlang. Om mij te delen. Met jou. Ieder moment op zijn eigen wijze, op mijn eigen wijze. Want ik ben de wijze die mijn leven expressie geeft. 

En ik wil jou ontmoeten. Alles van jou. Ik wil je leren kennen. Horen over wat je hebt geleerd in je leven en wat je nog niet weet. Waar jij je zeker en fijn in voelt en waar je volledig in verwarring over bent. Ik heb weinig oordelen, maar ik heb wel een grenzeloze nieuwsgierigheid. Naar mij, naar jou, naar de wereld, naar het leven zelf. Als ik je toelaat in mijn hart wil ik geen stukje van je, dan wil ik je helemaal. Niet om te hebben of vast te houden, je mag vliegen zoals je wilt. Maar ik wil door mijn zijn van die van jou genieten. Van het leven genieten.

Want ik wil leven. Ik wil het leven helemaal leven. Ik ben hier niet voor niets gekomen in de vorm die ik vandaag heb. Wij hebben elkaar niet voor niets gevonden. En heb ik je al ontmoet, wat vind ik dat dan fijn. En hebben we elkaar nog niet gezien en gevoeld, dan komt dat vast nog wel een keer. Als we er beide klaar voor zijn. Het leven zal het op ons pad brengen. Ik verheug me er op en ik hoop jij net zo.


 


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.