Het cadeau van vervelende dromen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 12 januari 2017

Het cadeau van vervelende dromen

Vannacht had ik een aantal dromen die helemaal niet zo leuk waren en waar ik ook niet echt lekker van de dag in ging. Er gebeurde een hele hoop, met heel veel mensen. De voornaamste thema’s waren onprettig voor mij.

Deze thema’s gingen geloof ik vooral over jaloezie en afgunst. En ik zeg met opzet ‘geloof ik’, omdat ik weet dat er een aantal droombeelden voorbij zijn gekomen die ik me niet meer kan herinneren.

Heb je dat ook wel eens? Dat je de hele nacht over van die vervelende thema’s en emoties droomt? Het zijn niet echt enge dromen, ook geen angstige of echt nare dromen, maar ze wekken een rottig gevoel op. En daar moet je dan de dag mee in! Ik kan je wel vertellen dat mijn dromen een behoorlijke invloed hebben op hoe ik mijn dag begin.

Heb ik super fijne dromen, dan begin ik mijn dag ook met een open gevoel van ruimte en kansen en ‘alles is mogelijk’. Heb ik echt nare dromen, dan begin ik mijn dag met echt veel moeite. Heb ik van dit soort rare, vervelende dromen, dan moet ik er ‘s ochtends echt even met mijn kop bij blijven. Dan kan het namelijk maar zo gebeuren dat er van alles mis gaat waardoor mijn hele dag in het water dreigt te vallen. Focus!

Letterlijk focus, door de dingen die ik doe met aandacht te doen. Geen twee dingen tegelijk, niet iets willen pakken terwijl ik een andere kant op kijk, niet ergens af stappen terwijl mijn aandacht al bij het volgende is. Maar ook een interne focus. Een focus op het cadeau wat deze nacht mij te brengen heeft.

Iedere droom is een cadeau. Het is niet altijd een cadeau wat ik echt heel graag wil hebben, of waar ik mij op verheug voor het slapen gaan, maar desalniettemin is het toch een cadeau. Het legt namelijk blokkades of belemmerende overtuigingen bloot. En wanneer die bloot liggen, zijn ze op te ruimen. Wanneer ze sneaky hun werk doen onder de oppervlakte heb ik soms niet eens door dat er iets aan de hand is. Maar wanneer ze hun ware aard laten zien in mijn droom vragen ze er eigenlijk om om omgebogen, opgeruimd, door geblazen, ont-dekt, ont-wikkelt, kortom, anders bekeken te worden.

Jaloezie en afgunst is verborgen onzekerheid. Wanneer ik degene ben die jaloers of afgunstig is, denk ik blijkbaar dat een ander iets heeft of kan wat niet voor mij is weggelegd. Waarom is dat niet voor mij weggelegd? Goeie vraag. Waarom eigenlijk niet? Maar kennelijk is er een deeltje van mij, hoe klein ook, dat gelooft dat ik dat niet kan of dat ik dat nooit zal hebben. Dat mag opgeruimd worden. Wanneer er in mijn droom iemand jaloers of afgunstig op mij is, kan dat ook onzekerheid zijn. Ik vind het blijkbaar eng om in mijn eigen grootsheid te gaan staan. Ik voel me kleiner dan ik ben, of ik maak me het liefste kleiner dan ik ben. Waarom? Weer een goeie vraag. Opruimen die bende!

Ik heb vanmorgen even de tijd genomen om rustig te voelen waar de blokkade zat. Ik weet het nu, aan het begin van de middag, nog niet helemaal. Maar ik heb mijn intentie gezet op het helder krijgen en opruimen van deze blokkades. En het werkt echt. Ik heb vanmorgen een zielskaart getrokken met mijn eigen-wijsheid die ik vandaag de dag in mee kan nemen. Ik luister audio’s die me precies weer even dat juiste zetje geven. Ik blijf alert op blokkades en weerstand. Uit nieuwsgierigheid. Omdat ik een boodschap vanuit mijn dromen heb gekregen en ik echt oprecht graag wil weten wat die boodschap voor mij inhoudt.

En tegelijkertijd, hoe paradoxaal ook, laat ik het los. Ik laat mijn eigen-wijsheid, het Leven, het universum, of what ever, zijn werk doen. Dat doet het toch wel, of ik het nou met mijn hoofd kan begrijpen of niet. Het vervelende gevoel in mijn maag mag er gewoon even zijn, ik kijk of ik erachter kan komen wat het is, maar ik vertrouw er ook volledig op dat wanneer ik er met hoofd niet bij kan komen, dat ik de blokkade dan toch zal opruimen. Ik sta namelijk open om het schoon te maken, op te ruimen, in het licht te zetten of wat dan ook. Dus is opruimen, schoonmaken, afstoffen, in het licht zetten, precies wat ik doe. Bewust of onbewust, cognitief te begrijpen of niet. Mooie processen zijn dat toch.

En zo kun je van een dag die potentieel vervelend was, juist een hele waardevolle dag maken, waarin je weer een stukje verder groeit in jezelf. Een dag waarin je naar je eigen-wijsheid hebt geluisterd en van je eigen-wijsheid hebt geleerd wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. Jij weet van binnen zo goed wat je nodig hebt! Daar kan geen coach of hulpverlener tegen op. Je hoeft alleen de weg maar te weer terug te vinden. De weg naar jouw Innerlijke Schatkamer, de weg naar jouw Eigen-wijsheid, de weg die naar jouw diepste verlangens in dit leven leidt. Die weg is niet altijd makkelijk, het kost soms best moeite om echt naar binnen te luisteren en te vertrouwen op jezelf, maar oh wat is het de moeite waard!

Ik ben die weg echt goed kwijt geweest. Ik was behoorlijk verdwaald in mijn eigen bos. Maar met heel veel zelfonderzoek, studie en me laten helpen door anderen heb ik de weg weer gevonden. En dat niet alleen, ik heb ook de belangrijkste tools die ik heb gebruikt bij het zoeken naar die weg voor jou in het programma Van Frustratie naar Creatie verwerkt. Ik gebruik deze tools nog steeds elke dag om weer een stukje verder te komen op mijn levenspad. Om steeds een groter stuk van mijn Innerlijke Schatkamer te verlichten en af te stoffen. Een van die tools is het luisteren naar mijn eigen-wijsheid door middel van mijn dromen. Maar ik heb er nog veel meer.

Wil jij ook weten wat jouw weg naar binnen is? En hoe je die weg kan gebruiken om helemaal in vrijheid, plezier en flow je grootste, beste, mooiste leven te leiden? Over anderhalve week, op 23 januari gaat de eerste echte officiële groep van Van Frustratie naar Creatie van start. Na maanden schrijven en uitproberen en feedback verwerken is het dan zover: we gaan echt beginnen.

Een van mijn fantastische testers zei het volgende over Van Frustratie naar Creatie:

Lieve Manon,

Wat ik heb de afgelopen weken Genoten door de flow die ik in mezelf begon op te merken toen mijn Frustratie om begon te buigen naar Creatie.

Iedere week werd ik door je prachtige audio's weer een stap verder mee genomen op het pad naar mezelf. Samen hebben we bij de start door middel een heel prettig skype gesprek mijn doel voor deze cursus verhelderd en de opdrachten die volgden hebben er stuk voor stuk aan bij gedragen dat er processen in mezelf op gang zijn gekomen. Alles hangt met elkaar samen en vloeit moeiteloos in elkaar over. Niets van wat je doet, staat op zichzelf en je hebt er een prachtig geheel van weten te maken.

Ik heb je leren kennen als een lieve, wijze en oprechte vrouw die vanuit haar kern kan kijken naar de wereld en mensen om haar heen. Ik geloof niet in toeval, dus het feit dat ik bij jou deze prachtige lessen heb mogen leren en uitdiepen is niet voor niets geweest. Ik gun het anderen dan ook zeker om deel uit te mogen maken van je prachtige netwerk en hun eigen pad te mogen gaan bewandelen met behulp van deze prachtige lessen die je deelt.

Liefs Franka

Dat zijn hele mooie complimenten om te ontvangen. En het mooie is, met onder andere haar feedback heb ik het programma nog waardevoller kunnen maken. Dus, doe je mee? Ik verheug me erop om je te leren kennen en je te helpen op weg naar jouw mooiste LEVEN in vrijheid.

Oh en voor ik het vergeet: wanneer je je voor 16 januari inschrijft, krijg je een hele mooie korting. Wacht dus niet te lang!

Meer info en inschrijven


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.