Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Het Wilde Avontuur | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 12 april 2017

Het Wilde Avontuur

Het is tijd om op avontuur te gaan. Wauw, ik heb er zin in. Er kriebelt van alles, nieuwe plannen vragen luidkeels om aandacht. Ik ontwikkel mezelf snel, ik implementeer nog sneller. Heb je zin om mee te gaan op het Wilde Avontuur?

Aan het einde van het vorige jaar besloot ik dat 2017 mijn Speeltuin Jaar zou worden. Mijn Leven Is Een Speeltuin. Ik zou gaan spelen, gaan ontdekken, lachen, keihard vallen, bloeden, onbedaarlijk huilen, opstaan en weer verder spelen. We zijn nu drie maanden verder en ik heb het allemaal gedaan. Wat een speeltuin is mijn leven!

Ik heb wilde vreugde gevoeld, ik heb grenzeloze verbinding ervaren, ik heb de peilloze diepte van mijn bestaansrecht aangekeken, ik heb diep verdriet geheeld, ik heb mijn kracht gevonden, ik heb gelachen, gehuild, geschreeuwd en ik ben stil geweest. Mijn hele leven in een snelkookpan.

Nu is het eventjes rustig. Ik sta in balans op de evenwichtsbalk. Ik val niet om, ik ga voetje voor voetje vooruit. Rustig, kalm, beheerst… Maar diep van binnen kriebelt er een kriebel. Onder mijn middenrif, waar mijn levensenergie huist, komt er beweging. Het avontuur lokt. Alweer.

Ga ik nog een keertje? Nog een keertje het Wilde Avontuur? Het jaar is nog lang niet om. Ik heb nog driekwart te gaan. Ik kan nog best. Ik durf wel. Ik ga vast nog wel een keer vallen. Ik raak vast nog wel een keer gewond. Maar het is het waard! Ik stel me opnieuw kwetsbaar op, helemaal, ik gooi de deuren van mijn hart helemaal open. Let’s Go!

Het Wilde Avontuur is leven zoals het leven bedoeld is. Voel je verlangen, verbind je met je verlangen en leef je diepe verlangen! Ga ervoor, ook al weet je misschien niet waar je uit komt. Ja, je gaat vallen, bloeden, huilen, bang zijn. Ja, je gaat lachen, rennen, helen, troost en vrijheid ervaren. Ja, je hebt moed, liefde, doorzettingsvermogen, verbinding nodig. Maar die heb je ook. Diep in je schatkamer ligt alles wat je nodig hebt.

En jij? Doe jij een rondje Speeltuin mee? Gewoon, omdat je de kriebel voelt? Of omdat je een verlangen voelt dat je zo graag wil vervullen? Of omdat je zin hebt om alle regels eens een keer los te laten en gewoon te gaan zoals je nog nooit bent gegaan? Omdat het leuk is? Omdat het opwindend is om hoog te schommelen? Omdat het geweldig voelt om samen op de wip wap te zitten? Omdat je het misschien nog nooit geprobeerd hebt? En waarom ook niet?

Of voel jij het verlangen wel, maar voel je ook de angst zo groot… Ben je bang om los te laten wanneer je een nieuwe keuze maakt? Ben je bang dat je avontuur niet goed zal aflopen? Ben je bang voor de pijn als je valt? Of denk je dat de speeltoestellen je niet zullen houden? Of weet je niet welk toestel je nou zo leuk vindt? Of voel je dat je het misschien wel niet kan: spelen, schommelen, rennen, lachen…

De eerste stap op jouw Wilde Avontuur is om iedere dag een beetje tijd in te ruimen om te doen waar je echt zin in hebt. Gewoon een half uurtje, of meer als je dat fijn vindt. En dan doe je ook alleen waar je echt zin in hebt. Ook als dat iets is waar je het nut niet van in kan zien. Al is het een dansje in de regen, of een boek op de bank, als het maar precies is waar jij het meeste zin in hebt.

Volg je blijheid en je vindt je vreugde zo makkelijk! Datgene waar jij echt gelukkig van wordt in je leven. En het leuke is: alles telt mee! Het lezen van romans, het kijken van series, het volgen van cursussen, het praten met vriendinnen, het luisteren naar muziek, het zegt allemaal iets over jou en waar je verlangen ligt. Even door de vorm heen kijken, en je ziet wat eronder ligt.

En laat je niet afleiden. Zorg dat je iedere dag even een moment neemtom bewust stil te staan bij waar je echt zin in hebt. Jouw bewustzijn zorgt voor inzicht en groei. Maar afleiding ligt op de loer! Je ego heeft misschien wel helemaal geen zin om de risico’s te nemen die je in de Speeltuin zou kunnen tegenkomen. Of om blijheid en vreugde vanonder het stof in je Innerlijke Schatkamer te halen. Het Wilde Avontuur is vaak niet zo fijn en veilig voor ons ego. Dus reken er maar op dat er van alles tussen jou en je tijd in komt te staan. Stap 1 van het Wilde Avontuur: weet van geen wijken! Laat niets tussen jou en je eigen blijheid moment komen.

Mocht je dat als muziek in de oren klinken, wil je graag op het Wilde Avontuur gaan, maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken, of waar je de moed vandaan moet halen, of vraag je je af of jij wel in je Schatkamer hebt liggen wat je nodig hebt, neem dan contact met me op. Dan kijken we in een gratis mini-Schatkamersessie samen naar wat jij al hebt. We gooien de deur naar jouw Innerlijke Schatkamer open, doen het licht aan en kijken wat er aan moois ligt wat je een beetje bent vergeten…

P.S. Ik heb er zin in om weer op Avontuur te gaan. Je hoort snel van me waar mijn avonturen me heen leiden en ik nodig je graag uit om met me mee te gaan. Er borrelen allemaal plannen en prachtige ideeën en krachtige energieën door mee heen. Je hoort nog van me!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.