Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Hoe wil jij jezelf zien? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 4 juli 2017

Hoe wil jij jezelf zien?

Over het algemeen weet ik heel goed hoe ik graag behandelt wil worden. Ik ben me bewust van mijn waarde, voor mezelf en voor anderen. Daarmee zorg ik ervoor dat anderen mijn waarde ook kunnen zien.

Om te zorgen dat anderen mijn waarde ook kunnen zien hoef ik niet allerlei dingen te zeggen, of te doen of te laten. Meestal is het voldoende om me op mijn zelfbeeld te richten. Ik bepaal hoe ik mezelf zie en daarmee hoe ik gezien wil worden.

Soms heb ik van die periodes dat ik lekker uitgedaagd word. Ik heb twee pubers in huis, een eigenzinnige echtgenoot, een hond die de perfecte spiegel vormt, vrienden die me altijd ondersteunen in mijn groei, ook als het niet leuk is en een eigen onderneming met klanten waar ik heel persoonlijk contact mee heb. Een mooie pan met ingrediënten voor zowel bevestiging als uitdaging van mijn zelfbeeld en waarde.

Als mijn dochter in een van haar puber buien is, denk ik: ach dat gaat wel weer over als ze wat ouder is. Laat haar maar even lekker schoppen en uitproberen. Als een van mijn vrienden ineens rare fratsen gaat uithalen, dan denk ik: ach ik weet dat het niet persoonlijk bedoeld is, komt wel goed. Als mijn hond ineens niet wil luisteren of dingen doet die niet mogen denk ik: het zal wel aan het weer liggen, morgen schijnt de zon weer.

Maar als ik ineens merk dat het me begint te irriteren, als het ineens van alle kanten tegelijk op me afkomt, dan wordt het hoog tijd om weer eens even mijn blik naar binnen te richten. Waar nodigen ze me toe uit? Wat mag ik opnieuw bekijken in mezelf? Waar mag ik wel wat meer waardering voor mezelf in opbrengen? Hoe wil ik eigenlijk naar mezelf kijken?

Zo buiten zo binnen. De manier waarop je buitenwereld je spiegelt is een reflectie van wat er zich binnen afspeelt. Dat is een heel mooi uitgangspunt om blokkades en belemmerende overtuigingen helder te krijgen en uiteindelijk om ze aan te kijken en vrij te kunnen laten. Wat zich in je buitenwereld afspeelt laat zien wat er van binnen vast zit, of onderdrukt wordt of in ieder geval aandacht wil.

En het leuke is dat het andersom ook geldt: zo binnen zo buiten. Dus wanneer je echt aandacht hebt voor wat er binnen gebeurd, zal je zien dat de weerstand om je heen ook vrij wordt. Zonder dat je nou echt van alles hoeft te gaan lopen doen. Ik hoef mijn dochter niet op haar kop te geven, ik hoef mijn hond niet te her-opvoeden, wanneer mijn energie verandert, doen zij gezellig met me mee.

Vandaag heb ik weer even wat aandacht besteed aan mezelf, het beeld wat ik van mezelf heb en wat ik verlang van de relaties die ik met anderen heb. Ik ben lekker gaan schrijven over wat ik nodig heb, wat ik wil voelen en beleven en uiteindelijk hoe ik naar mezelf wil kijken. In relatie met mezelf en met anderen. Heerlijk wat een ruimte dat geeft. Emoties komen naar boven, mogen er even zijn en mogen dan vrij. En een vastzittende energie, die ik daarvoor eigenlijk niet eens had opgemerkt, stroomde ineens weer door.

En okee, dan krijg ik nog een paar keer een “weet je het zeker” momentje voor mij kiezen en dat is niet erg. Dat heeft zijn nut om de nieuwe energie te verankeren in mijn systeem. Een paar keer een nieuwe keuze maken doet wonderen voor je brein. Een tweede nut is om me op het idee van deze blog te zetten. Laat ik ook deze momenten en deze processen dan maar delen. Blijkbaar heeft er iemand het net even nodig.

En als jouw buitenwereld niet het beeld laat zien wat je graag zou willen en je geen idee hebt hoe je dan naar binnen kan keren om echte transformaties in gang te zetten, kijk dan even op Schatkamer van de Ziel. In deze intensieve dag neem ik je mee naar binnen. We gaan jouw energie helemaal weer laten stromen, we gaan luisteren naar je ziel en je gaat naar huis met echt nieuwe kansen op je pad.

In de Schatkamer van de ziel leer je hoe jij jouw verborgen blokkades kan herkennen en hoe jij deze blokkades kan ombuigen naar wat jouw dient. Je leert om helemaal op jouw leven te vertrouwen en je niet meer te laten tegenhouden om te doen wat jij echt wil en het leven te leiden waar jij echt naar verlangt.

Ik heb nog één plekje vrij voor 11 juli. Klik op de link voor meer informatie. Het zou toch wel heel gaaf zijn wanneer jij de tweede helft van dit jaar helemaal vrij zou kunnen ervaren. Ik ontmoet je graag.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.