Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Hou op met excuses en ga de wereld dienen! | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 13 september 2017

Hou op met excuses en ga de wereld dienen!

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat je iets te doen hebt hier? Hier in dit leven, in jouw leven, in de wereld. Zo’n gevoel dat je iets belangrijks te brengen hebt… Iets belangrijks te geven hebt…. Het gevoel dat jou leven, het feit dat jij er bent een verschil maakt in de wereld.

Waarschijnlijk wel. Waarschijnlijk ken je dat gevoel wel. Het steekt af en toe zijn kop op om eventjes je aandacht te trekken. Om eventjes aan het randje van je aandacht te pulken. “Luister je wel?” vraagt het gevoel. “Mag ik misschien eventjes je aandacht? Want ik ben niet zomaar een gevoel, ik ben een belangrijk gevoel. Ik doe ertoe.” En dan laat je het eventjes toe. Voor een momentje laat je even het gevoel en de gedachten binnen komen dat je daadwerkelijk belangrijk bent. Dat je echt iets te brengen hebt. Dat je een verschil kan maken. Dat je misschien wel groots bent. Dat je daar diep in je hart ook naar verlangt.

En direct komen daar allemaal gedachten overheen. “Doe normaal! Wat heb je dan te bieden? Je kan niet eens voor je eigen leven en je eigen geluk zorgen, laat staan dat je iets voor iemand anders kan betekenen. Wie ben jij nou helemaal! En wat zou je willen doen dan? Krijg dat eerst maar eens helder!” En weg is dat gevoel. Weg is dat fijne gevoel dat je iets verlangt, dat je iets wil, dat je iets kan.

Je stapt weer in de verwachtingen die anderen van je hebben. Je stapt weer in je veilige wereld waarin je lekker klein bent. Waarin je niet opvalt. Waarin je niet kwetsbaar bent. Waarin je niet naar al die oordelen van jezelf en je omgeving hoeft te luisteren. Veel rustiger zo. Veel kalmer en ontspannender. Gelukkig gaat die onrust van verlangen en grootsheid altijd weer over.

Maar ja, het probleem is dat wanneer je daadwerkelijk iets te doen hebt hier, dat gevoel, dat verlangen, altijd weer terugkomt. Even kijken of je nu wil luisteren. Even kijken of het nu wel je aandacht vast kan houden. Herkenbaar of niet? Dat heen en weer gewiebel. Gewiebel tussen in je grootsheid stappen, in je verlangen stappen en voldoen aan de verwachtingen die je voelt vanuit je omgeving. Maar ook voldoen aan je behoefte aan rust, aan evenwicht, aan ontspanning.

Weet je dat al die laatsten smoesjes zijn? Het zijn gewoon excuses om niet vol te hoeven kiezen voor jouw grootste verlangens en jouw grootste doel. Wanneer je in de stroom van jouw leven stapt, wanneer je je echt overgeeft aan jouw grootste verlangens, dan wordt rust en evenwicht en ontspanning ineens een stuk minder belangrijk. Dat zijn ze in ieder geval niet meer leidend in je dag. Dan is dat niet meer het centrum van je leven.

Natuurlijk heb je dan nog wel behoefte aan rust. Maar als onderdeel van jouw stroom. Niet meer als centrum van je bestaan, maar als logisch onderdeel van het ritme waarin jij je leven neerzet. Ik heb een heel duidelijk ritme in mijn leven. Dan weer extravert naar buiten, dan weer introvert naar binnen. Dan weer vol energie en met weinig slaap, dan weer kalm met meer slaap en ook meer dromen. Als ik dat ritme volg, hoef ik niet meer na te denken over rust. Ik krijg gewoon alles wat ik nodig heb.

Let maar eens op alle momenten dat je jezelf klem denkt in bezwaren, voorwaarden om iets te kunnen doen, drempels die je voelt, nare dingen die je over jezelf voelt. Bedenk je heel eerlijk (en dan bedoel ik echt heel heel eerlijk): is het waar of is het geklets? Is dit een serieuze belemmering, of creëer ik gewoon een prachtige afleiding om niet in het diepe te hoeven springen?

Want in het diepe springen is eng. Als jij in de stroom van je leven springt heb jij geen idee wat zich onder de oppervlakte bevindt. Het water kan diep genoeg zijn om je zacht te ontvangen en je mee te voeren in een kalme flow. Maar er kunnen ook rotsen liggen waar jij keihard op terecht komt. Waar jij keihard je kop aan stoot. Wat echt zeer doet. Het is allemaal mogelijk en het is aan jou om die mogelijkheid te aanvaarden en alsnog te springen.

De waarheid is nou eenmaal dat jij geen idee hebt wat de consequenties van welke keuze dan ook zijn. Er zijn veel te veel verschillende mogelijkheden, daar kan jij met je hoofd helemaal niet bij. Het enige wat jij kan is de keuze maken en er daarna gewoon voor gaan. Laat je innerlijke leiding aan het stuur zitten van je leven. Je hogere zelf, je ziel, je intuïtie,  hoe je het ook maar wil noemen. Ga niet steeds met je hoofd aan dat stuur zitten trekken.

Volg gewoon je ingevingen, je inspiratie, je kriebels in je buik. Welk gevoel krijg jij als je je stroom volgt? Ik krijg dan die kriebels, die opborrelende lach vanuit mijn buik. Opwinding, avontuur, dikke vette JA. Daarna kunnen er allemaal bezwaren komen, allemaal overtuigingen, maar die eerste lach heb ik gevoeld en die volg ik. En dan vertrouw ik erop dat ik uitkom waar ik uit moet komen.

Het kan zijn dat ik precies krijg waar ik op hoop. Dat ik succes heb, dat het lukt waar ik JA op zei. Maar het kan ook zijn dat ik dat niet krijg. Dat het niet lukt, dat ik ‘faal’. Maar dan is het altijd zo dat er een volgende stap is die nog beter in mijn leven past. Die me nog dichter naar mijn uiteindelijke verlangen brengt. En die volgende stap had ik niet kunnen zetten zonder die eerste.

Het gaat er dus om dat je gewoon begint met stappen te zetten. Dat je begint met je vreugde, je blijheid, je opwinding, je verlangen, kortom, je ziel te volgen. Ook al heb je stappen nodig die pijn doen, of niet lijken te lukken. Ze zijn stuk voor stuk nodig om vervolgens weer die stap erna te kunnen zetten. Dus, aarzel niet langer en spring gewoon. Hou op met kletsen, hou op met de excuses en spring vol vertrouwen in dat water.

Dien als eerste jezelf. Dien jezelf door je verlangens te leven. Dien jezelf door groot te dromen en het jezelf te gunnen om die dromen als doel neer te zetten. Om het jezelf te gunnen om stapje voor stapje dat grote doel in je realiteit te zetten. Terwijl je iedere stap onderweg geniet van de reis. Echt volop geniet van de reis.

Vertrouw er maar op dat wanneer jij jezelf op die manier dient, dat je dan ook de wereld dient. Op jouw grootst mogelijke manier. Op de manier die bedoeld was in je leven. Op de manier die jij met jezelf hebt afgesproken. Je dient de wereld het mooist, het grootst als jij vol vreugde je verlangens volgt en onderweg ophoudt je druk te maken of je slaagt of faalt. Slagen of falen zijn alleen maar volgende stappen. Niet meer, niet minder.

En wat kies jij? Kies jij ervoor om te springen? Met alle consequenties van dien? Of kies jij om vast te blijven staan op de kant. Met alle consequenties van dien? Jij mag het zeggen. Maar ik kan je echt zeggen: wanneer jij je overgeeft aan het leven en aan je ziel, ga je wonderen beleven die je nooit had kunnen bedenken. Dan stap je midden in de magie die Leven heet.

Voel je dat je wil? Voel je dat je klaar bent om te springen? Om alle blokkades, alle denk constructies onderuit te halen en echt in je stroom te springen?

Reserveer dan jouw plekje in een van de Schatkamer van de Ziel dagen. Er is er weer een in oktober, november en december. Klik even op deze link voor meer info en details.

Je krijgt op die dag de tools in handen om:

 • je zielsverlangen te leren herkennen en het alle ruimte te geven

 • echt van jezelf en je leven te houden

 • je leven te zien voor wat het werkelijk is: dienstbaar aan jou

 • de taal van je ziel te verstaan en te spreken

 • te zien hoe groots jouw leven in elkaar steekt

 • jouw ideale leven te leiden

 • de lading van het oordeel op jezelf en anderen los te laten

 • te zien hoe je overvloed helemaal kan toelaten in je leven

 • te zien hoe je elke dag de pure vreugde van leven kan ervaren

 • te weten hoe alles wat je tegenhoudt vrij kan laten

 • te weten hoe jij helemaal op jezelf en je leven kan vertrouwen

 • echt te weten en te ervaren hoe jij het leven kan leiden waar jij naar verlangt

Kortom, de tools om echt in de stroom van jouw leven te springen en je zielsverlangen echt te leven. We hebben jou in jouw grootsheid in de wereld nodig. Dus, hou op met kletsen en excuses en ga die wereld dienen! Zorg dat jij die verandering bent waar we op wachten. En niet door je op te offeren, maar door het leven te leiden waar jij oprecht naar verlangt.

Ik heet je echt oprecht een heel warm welkom.

Meer info


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.