Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

ik zit vast | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 20 juni 2017

ik zit vast

Ondanks dat ik in mijn leven heel wat heb erkend, aangekeken en vrijgelaten, zit ook ik af en toe echt nog wel eens vast. Muurvast. Ik geloof er heilig in dat alles wat op mijn pad komt mij helpt om te groeien, om verder te komen, maar dat betekent natuurlijk niet dat alles makkelijk en moeiteloos gaat in mijn leven. Je hebt nou eenmaal soms pijn en wrijving nodig om verder te komen.

Herken je dit? Alles gaat oke. het is misschien niet precies wat je gewild had, maar het is in principe te doen. Of het nou gaat over je werk, je financiële situatie of de relatie met je partner of je vrienden, dat maakt niet uit. Het werkt bij alles hetzelfde. Het is dus niet wat je zou willen, maar (en daar komt ie) ook niet erg genoeg om alles op zijn kop te zetten om het te veranderen!

Dus blijf je zitten waar je zit, stel je jezelf gerust met het idee dat het allemaal zo erg niet is, dat je eigenlijk je ook wel prima redt zo, dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om iets te veranderen, kortom, je neemt genoegen met veel en veel minder dan waar je naar verlangt.

Het leven is niet om genoegen mee te nemen. Het leven is niet om te overleven. Het leven is niet om klein te blijven en zekerheden die je hebt (of denkt te hebben) te laten overheersen. Het leven is er om groots te leven. Om je zielsverlangen alle ruimte te geven. Om te gaan staan voor wie je bent en waar je naar verlangt. Om alleen nog maar genoegen te nemen met een zingend hart en een juichende ziel.

Maar jij blijft stilletjes zitten. Omdat je bang bent voor de gevolgen als je opstaat. Of omdat je echt niet weet hoe je op moet staan. Of omdat je niet eens weet dat je op wil staan, alleen dat het leven je niet brengt wat je had gehoopt. Omdat je voelt dat je gevangen zit in gewoontes, verplichtingen en verwachtingen. Van anderen, maar net zo goed van jezelf. En dan zit je vast. Echt muurvast. Je voelt geen ruimte meer om vooruit of achteruit te gaan, dus opstaan is geen optie meer.

En dan grijpt het leven in. Of het universum, of hoe je het maar wil noemen. Dat lieve leven van jou dat je zo graag verder wil helpen. Dat zo graag wil dat jij het leven gaat leiden waar je voor geboren bent. Dat jij het leven gaat leiden waar je echt naar verlangt. Dat lieve leven, met zijn prachtige zielsverlangen dat ruimte nodig heeft om zijn prachtige, krachtige werk te doen.

En soms betekent dat dat er ineens mooie dingen op je pad komen. Dat je ineens inspiratie voelt om andere keuzes te maken dan je tot nu toe gedaan hebt. Dat je ineens voelt welke richting je op moet. Heerlijk is dat. Maar soms is dat blijkbaar niet de beste weg. Soms heeft het leven nog een hele duidelijke keuze van je nodig. En om die te krijgen stuurt het je een heleboel contrast.

Ineens is de situatie niet meer houdbaar. Je krijgt ontslag, rekeningen stapelen zich op tot een berg waar je geen uitweg meer uit ziet, of je relatie gaat over, of er ontstaat ruzie, alles kan. Je snapt wel wat ik bedoel. De optie om te blijven zitten en het leven aan je voorbij te zien trekken is er niet meer. Je moet iets doen, maar wat in vredesnaam.

Je hebt dan verschillende keuzes. Je kunt jezelf heel erg zielig vinden en medelijden met jezelf hebben, waardoor je helemaal lamgeslagen raakt. Je kunt boos worden op de wereld en het leven en in verzet gaan tegen alles wat je overkomt. Je kunt ook de situatie zien voor wat hij eigenlijk is. Een dringende, heel dringende uitnodiging om het anders te gaan doen. Als een opstapje, nee een dwingende schop onder je kont, om middenin je leven te gaan staan.

Hup, aan het werk! Ga wat doen! Gooi het roer om, maakt niet uit welk roer, als je het maar omgooit. Zorg dat je het werk gaat doen waar je echt blij van wordt. Zorg dat je zoveel geld gaat verdienen dat je je rekeningen kunt betalen, zorg dat je relatie of beter wordt, of dat je hem achter je laat, zorg dat je gaat staan en blijft staan voor jezelf.

Ik doe dit ook. Op verschillende momenten en op verschillende manieren in mijn leven. Mijn leven is er om mij te dienen. Altijd, geen uitzonderingen, maakt niet uit hoe lastig de situaties eruit zien. Het kost soms een hoop moeite, een heleboel tranen en frustratie, maar ik kom eruit en ik vind mijn weg naar mijn vrijheid, naar mijn verlangen. Mijn leven laat me weten dat ik eraan toe ben om een volgende stap te nemen en hoe hard de schop onder mijn billen soms ook voelt, ik weet dat hij liefdevol bedoeld is.

Zit jij nou ook vast? Weet jij ook even niet meer hoe je moet opstaan? Wil je niet wachten op de schop onder je kont, of heb je hem al te pakken? Laat me je helpen. Ik kan het niet voor je oplossen, maar ik kan je wel leren hoe jij gebruik kan maken van alles wat het leven voor je voeten gooit, zodat je voorbij het contrast kan komen. Zodat jij voorbij je angst kan komen en je verlangen kan gaan leven.

Hiervoor heb ik een prachtig programma: Schatkamer van de ziel. Hier kun je er alles over lezen. Mocht je wel met me willen werken, maar voelen dat dit programma het net niet is, laat het me dan ook weten, dan sparren we even en kijken we naar de mogelijkheden.

Maar gun jezelf dat mooie leven! Gun jezelf dat lachende hart en die juichende ziel. Met alle vreugde, liefde en plezier dat daarbij hoort.

Voel je een JA bij het lezen van dit blog? Voel je herkenning? En ben je het zat om genoegen te nemen met een beetje en bijna? Mooi!!!! Gefeliciteerd, dan ben je er echt klaar voor. Pak jezelf bij kop en kont en ga ervoor! Mijn zegen, steun en aanmoediging heb je.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.