Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Je onbelemmerde zelf zijn | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zaterdag 27 oktober 2018

Je onbelemmerde zelf zijn

Mag jij onbelemmerd jezelf zijn? Mag jij je onbelemmerde zelf zijn? Gun jij jezelf je hele innerlijke vrijheid om expressie te geven aan wie jij voelt dat je onder alle aangeleerde laagjes bent? En gun je dat een ander ook? Hoe vindt jij je weg in al die vrijheid?

Mensen hebben allemaal behoefte aan verbinding met andere mensen. We zijn er niet voor gemaakt om altijd alleen te zijn. De mens is nou eenmaal een sociaal dier. We gaan altijd vanuit ons verlangen naar verbinding relaties aan met de mensen om ons heen. Met de een heb je een zakelijke relatie, met de ander een vriendschap, met nog meer een ander een intieme liefdesrelatie. Allemaal verschillend, en ieder van deze relaties levert een eigen, unieke, bijdrage aan je leven.

Zoals jullie allemaal wel van mij weten heb ik een absolute fascinatie voor relaties. Vooral voor de meest intieme relaties, omdat deze altijd het meeste in ons in beweging weten te zetten. Wat mij het meest interesseert, is de prachtige combinatie van autonomie en verbinding die ervoor zorgt dat we liefde zo groot mogelijk tot uitdrukking kunnen brengen. Die ervoor zorgt dat we ons kunnen verbinden met een ander terwijl we helemaal in onze eigenheid zijn. Dan zijn we in contact met de prachtige kracht van onvoorwaardelijke liefde.

Dat betekent dat je jezelf en de ander toestemming moet kunnen en durven geven om onbelemmerd jezelf te zijn. Je moet eerst echt van jezelf houden en in je eigen autonomie gaan staan. Dan kan je het ook verdragen dat de ander dat doet. En vanuit deze autonomie kun je elkaar vinden in de verbinding die er ontstaat tussen jou en de ander. De match in de relatie is het gevolg van het feit dat je allebei zo dicht mogelijk in je eigen kern leeft.

Dat is het mooie aan verliefd zijn. Ken je dat gevoel? Dat je verliefd bent en het is wederzijds. Wat voel jij je dan geweldig! Het voelt verbonden en vrij tegelijk. Het hele leven is mooi en je kunt je absoluut niet voorstellen dat het ooit nog anders zal zijn. Je ziet de wereld door de bril van de ander en dat is een heel mooi plaatje. Doordat je de ander geweldig vindt en hij of zij jou, kun je niet anders dan jezelf waarderen.

Wanneer dan de eerste weken van de nieuwe liefde voorbij zijn, kom je ineens weer oude belemmeringen tegen. Dan loop je weer tegen je angsten aan, onzekerheden steken de kop op, overtuigingen gooien roet in het eten. Je voelt weer de laagjes die er om je kern heen liggen en die je belemmeren om jezelf helemaal als dat puur prachtige wezen te ervaren dat je in werkelijkheid bent.

Dat is het moment dat we relatieregels uit de kast gaan halen. Al die regeltjes, geschreven en ongeschreven, die ervoor moeten zorgen dat we ons veilig voelen. We hebben regels voor hoe we elkaar bevestigen, wat we tegen elkaar zeggen, hoeveel aandacht we elkaar elke dag geven, waar we elkaar mogen raken en waar we absoluut bij elkaar af moeten blijven. We hebben afspraken over wie we voor elkaar zijn en wie we zijn voor de andere mensen om ons heen. We hebben afspraken over wat we met elkaar doen en wat we met andere mensen om ons heen (vooral niet) mogen doen.

Iedere relatie kent deze regeltjes, deze afspraken. We zijn ons er niet eens van bewust dat we stapje voor stapje onze autonomie, onze stromende levensenergie, indammen. We zijn ons er niet van bewust dat we met het indammen van onze autonomie steeds verder van onze kern verwijderd raken. En dat we uiteindelijk de verbinding die we voelden met elkaar inruilen voor bindingen, die ons vasthouden. Er is geen sprake meer van contact met onvoorwaardelijke liefde. Je kunt je afvragen of er nog wel sprake is van liefde.

Het kost een heleboel moed om alle regels en afspraken ter discussie te stellen. Het vergt een heleboel liefde voor jezelf om dwars door alle onzekerheden, angsten en jaloezie jouw eigenheid op nummer 1 te zetten. Het vraagt ontzettend veel liefde voor de ander om hem of haar autonomie te gunnen. Om elkaar de vrijheid te gunnen om je eigen energie te kunnen laten stromen. Op de manier die trouw is aan wie jullie allebei zijn. Het vraagt diep vertrouwen om diegene die jij het meest liefhebt los te laten om zijn of haar eigen weg te gaan. Het vraagt diep vertrouwen in het leven om in liefde los te laten, zodat de liefde kan stromen.

De beloning is groot. De beloning is dat je relatie je op ieder moment verrijkt. Of het in het moment zelf nou leuk is of niet, je krijgt ieder moment de kans om in je kern te leven. Om je schaduw aan te kijken, of om je te verheugen in je licht. Je kunt op ieder moment zo dankbaar zijn voor het bestaan van jezelf en de ander. Jouw relatie is het mooiste instrument voor jouw groei.

Hoeveel relaties ken jij die deze balans tussen autonomie en verbinding hebben gevonden? En hoe is dat bij die van jou? Heb jij de innerlijke vrijheid al gevonden om het echte ultieme geluk in liefde te ervaren? Dat je weet dat liefde eeuwig is en dat jij iedere dag in liefde kunt leven? Hou jij genoeg van jezelf om in contact met onvoorwaardelijke liefde te zijn?

De meeste mensen worstelen hier nog behoorlijk mee. Echt van jezelf houden is voor de meeste mensen niet vanzelfsprekend. Het heeft voor mij ook jarenlang onbereikbaar gevoeld. Ook ik had alle regels en afspraken nodig om me veilig te voelen in mezelf en mijn relaties. Ik heb in de afgelopen jaren heel wat innerlijk werk verzet om onbelemmerd mezelf te mogen zijn. Om echt van mezelf te houden.

Mijn verlangen naar mijn innerlijke vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik alle belemmeringen ben aangegaan. Nog steeds aan ga, wanneer ik ze tegenkom. Dat ik stap voor stap het contact met onvoorwaardelijke liefde heb hersteld. En mijn relaties weerspiegelen dat. In ieder moment verrijken ze mij en mijn leven. Soms pijnlijk, soms verdrietig, vaak warm en zacht, en altijd mooi.

Ik vind het altijd een eer om bij mensen een bijdrage te kunnen leveren aan hun reis naar zichzelf. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het contact met de liefdevolle kern in zichzelf. Om een bijdrage te kunnen zijn in het herstellen van de balans tussen autonomie en verbinding. Kan ik een bijdrage zijn voor jou?

Op zondag 11-11-2018 organiseer ik een Dag van de Liefde. Op de elfde dag van de elfde maand van een ‘elf’ jaar wil ik jou door middel van opstellingen, healingen en het uitwisselen van kennis en ervaringen weer in contact brengen met de onvoorwaardelijke liefde in jou. Het is voor mij een bijzondere, krachtige dag (mijn persoonlijke missie getal is ook ‘elf’) en voor jou ook een uitgelezen dag om rond de nieuwe maan, met deze bijzondere datum jouw intentie in liefde het universum in te sturen. Het is tijd om echt voor jezelf en je geluk te kiezen.

Ben jij erbij op zondag 11-11-2018? We werken in mijn mooie nieuwe ruimte in Kampen, van 10:00-16:00. We werken met een kleine groep, zodat ieders proces helemaal aan bod komt. We zetten de energie, die misschien al wel eindeloos vast heeft gezeten, weer in beweging. Zodat ook jij de stromende energie van ultieme liefde kunt ervaren.

Jouw investering voor deze dag is €222,- incl btw, maar wanneer jij voor zondag 4 november je plekje boekt, krijg je een vroegboekkorting van maar liefst 50%. Dan is je investering, hoe kan het ook anders, €111,- incl btw.

Meer weten en/of inschrijven? Klik op de link, of stuur me een mailtje op manon@vidante.nl


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.