Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Jij bent de bedoeling | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zondag 6 september 2020

Jij bent de bedoeling

Jij bent precies de bedoeling. Echt exact zoals je bent. Met je mooie, open, sociale kanten. De kanten die voor anderen voelen als een warm bad waar ze in mogen zakken. Ik weet dat je die hebt. Die prachtige kanten. En je hebt ook een andere kant. Een kant waar anderen soms moeite mee hebben. En waar jij zelf dan ook weer een oordeel op hebt. Je kunt dichtklappen, je kunt soms moeite hebben om contact te maken, je bent soms domweg niet aardig voor een ander. Maar ook dat is oké. Ook dat mag er zijn.

Jij bent precies de bedoeling. Met alles wie je bent en alles wat je bij je draagt. Je eigen-aardigheden. Je kwaliteiten. Je pijn ook. Je naar buiten treden en je naar binnen keren. Je in- en uitademing. Je eb en je vloed. Je bent ook precies daar waar je moet zijn in je ontwikkeling. Je hoeft niet verder te zijn, het beter te kunnen, er geen last meer van te hebben. Juist niet. Wees maar wie en waar je bent. Wees maar je rauwe, authentieke zelf.

Jij bent precies de bedoeling. Vertrouw daar maar op. En je mag je ontwikkelen. Je mag door groeien. Dan ben je in een volgend moment ook precies de bedoeling. En in een volgend weer opnieuw. En zo loop jij precies het pad dat het mooiste bij jou past. Stap voor stap voor stap. In het tempo waar jij je fijn bij voelt. Zo snel en zo kalm als bij jou hoort. Want precies zoals het hier en nu klopt voor jou, zo is het precies de bedoeling.

Jij bent het allerbeste in jou-zijn. Er is niemand beter in jij-zijn dan jijzelf. Jij bent de expert. Altijd al geweest en dat zal nooit veranderen. En dat wil niet zeggen dat anderen je niet bij kunnen staan op jouw levensweg. Zij zien wellicht dingen die jij niet goed kunt zien vanuit jouw unieke positie. Maar jij bent de enige die van binnen kan voelen of die zienswijze klopt bij jou, hier en nu. Echt, vertrouw maar op je meesterschap in het leven van jouw leven.

Jij hebt een unieke bijdrage te leveren hier op aarde. Eentje die alleen jij, met alles wie je bent kunt leveren. En jij weet feilloos wat dat is. Daar heb je namelijk een fantastisch kompas voor: een goed en ruim gevoel van binnen. Wanneer het licht en vrij en ruim voelt van binnen, klopt het hier en nu bij jou. Volg dat kompas maar gerust. Het zal je niet in de steek laten.

Dat wil overigens niet zeggen dat je nooit besluiten zult nemen, waar je na een tijdje anders over gaat denken. Je leeft en daarmee bestaat er ook in jou zoiets als voortschrijdend inzicht. Maar je kunt niet anders dan in het moment van nu keuzes maken met de mogelijkheden die jij nu tot je beschikking hebt. Dus vertrouw maar op je wijsheid van het moment. Ook wanneer dat morgen anders is. Het heeft zin en is altijd ergens goed voor als jij het die kans geeft.

Het wil ook niet zeggen dat je nooit meer narigheid zult tegenkomen. Natuurlijk wel. We leven in een wereld waar narigheid ook aanwezig is. Licht en schaduw. Jouw keuzes zullen soms heel veel plezier en flow in je in beweging zetten. En soms zullen ze pijn en verdriet naar boven halen. Voel het maar allemaal. En leer er weer een beetje van. Zodat je een volgende stap kunt zetten. Op jouw mooie pad.

Jij bent precies de bedoeling. En ik ook. En zoals wij allemaal zijn. Wij zijn liefde. Onbelemmerd stromende liefde. Kijk maar eens goed en dan kun je zien hoe magisch eenvoudig het leven in elkaar zit. 

Lieve groet,

Manon

P.S. In het weekend van 26 en 27 september ga ik samen met Rob Roos aan de slag met dit uitgangspunt. “Jij bent de bedoeling”. Deze paar dagen dompelen we ons onder in het onderwerp, en kijken we wat daar aan tekst, foto’s, of hele andere uitingen uit wil ontstaan. Jij kunt even binnen komen lopen om ons aan het werk te zien als je wilt. Aan de IJsselkade 25 in Kampen. De deur staat open, je bent welkom.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.