Jij bent waardevol | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 30 december 2016

Jij bent waardevol

Ik hoor het mezelf zeggen: “we vinden het zoveel makkelijker om de innerlijke Schatkamer van een ander te bewonderen dan die van onszelf. Als we het over onze eigen kwaliteiten hebben zit daar toch vaak een oordeel op. Dus laten we eerst eens om ons heen kijken”.

Wanneer jij een Schatkamer sessie bij mij hebt gedaan, komen deze woorden je vast bekend voor. Ik zeg ze iedere keer. Iedere keer net weer even anders, maar toch, de strekking is hetzelfde: veel mensen vinden het moeilijker om van zichzelf te zeggen waar hun kwaliteiten liggen, dan dat ze dat van een ander vinden. Bewondering voor de pracht en kracht van het innerlijk gaat makkelijker bij een ander dan bij jezelf.

Ik kom het al jaren tegen. Toen ik een aantal jaren geleden als manager een aantal keren in een nieuw team kwam, zag ik het ook. Het eerste wat ik van de teamleden wilde weten was: waarin bij jij toegevoegde waarde van dit team? Waar ben jij nou echt goed in?

Ik vind het namelijk heel belangrijk om mensen te kunnen laten doen waar ze echt goed in zijn. En iets goed kunnen en iets leuk vinden gaat vaak hand in hand. Wanneer je iets goed kan, vindt je het vaak leuk en als je iets echt leuk vindt, dan zorg je wel dat je er goed in bent of wordt. Als iets bij je hoort, dan voelt het moeiteloos en makkelijk.

Dat bleek een hele moeilijke vraag. Dat bleek een vraag waar eigenlijk geen antwoord op te krijgen viel. Het is moeilijk om te zeggen waar je echt goed in bent. Tenminste als het buiten de functie eisen viel. Het was geen probleem om te zeggen dat je best goed bent in je vak, maar wat jou nou bijzonder maakt… daar zat hem de crux. Daar zit een enorm oordeel op. Wanneer je aangeeft wat jou bijzonder maakt, dan ben je arrogant, asociaal, dan vindt je jezelf beter dan de rest.

Jammer!!! Dat betekent dat je jezelf klein houdt om maar niet arrogant over te komen. Dat betekent dat je je kwaliteiten niet laat stralen om maar niet de indruk te wekken dat jij jezelf beter vindt dan de rest. Dat betekent ook dat de wereld niet mag profiteren van jouw kwaliteiten in optima forma. Dat betekent dat je zo bezig bent met het ego van anderen, dat je niet geeft wat je zou kunnen geven. Dat is pas asociaal als je er goed over nadenkt.

Ik wil jouw kwaliteiten kennen. Ik wil jouw prachtige, stralende kwaliteiten kennen en er gebruik van maken als ik ze nodig heb! Ik wil dat ik er met al mijn stralende pracht voor jou kan zijn en jij voor mij! Ik wil mijn ego niet gestreeld hebben, ik wil mijn ziel voeden! En daar heb ik jou voor nodig. In al je kracht, stevig staand in al je prachtige kwaliteiten. Daar wordt de wereld pas een betere plek van. Dat helpt pas echt.

Laten we ophouden met onszelf verstoppen. Laten we ophouden met onszelf kleiner maken dan nodig is om dat we denken dat de wereld dat van ons vraagt. Laten we ophouden met dingen doen, vinden, willen die onze ziel niet voeden. Laten we beginnen met onszelf zijn. Laten we beginnen met ons plezier volgen. Laten we beginnen met ons plezier de waarde toekennen die het verdient, namelijk dat het de weg van onze ziel is om ons plezier te volgen. Laten we 2017 uitroepen tot het jaar waarin we voor onszelf gaan staan!

Dus: 25 redenen waarom jij waardevol bent

 1. omdat jij uniek bent in je hele Zijn

 2. omdat wat jij leuk vindt precies is waarom je hier op aarde bent

 3. omdat je helpt, of je het nou bewust bent of niet

 4. omdat jij het verschil in iemands leven kan maken

 5. omdat jij het steentje in de vijver bent

 6. omdat de wereld jou nodig heeft, ook al zie jij nog niet het hoe en waarom

 7. omdat je ooit hebt besloten dat jij het mooiste cadeau bent voor het Leven

 8. omdat jouw geluk anderen inspireert

 9. omdat jij met heel je wezen laat zien dat het leven de moeite waard is

 10. omdat jij door contrast te bieden anderen mensen helpt groeien

 11. omdat jij spiegelt wat belangrijk is voor een ander

 12. omdat jij kan groeien van alles wat er op je pad komt

 13. omdat jouw stralende zelf de wereld een beetje lichter maakt

 14. omdat jouw zelf verlichtingsproces onderdeel is van een kettingreactie

 15. omdat jij de volgende generatie weer een opstapje biedt

 16. omdat het Leven je helpt, altijd, hoe dan ook

 17. omdat het Leven jou de moeite waard vindt en wie ben jij om dat tegen te spreken

 18. omdat je je kwaliteiten hebt gekregen om ze te gebruiken

 19. omdat ik van jou kan leren

 20. omdat je al zo ver gekomen bent

 21. omdat je een eigen-wijsheid bezit, die groter is dan je hoofd kan bedenken

 22. omdat je een onmisbaar deel van de grote puzzel bent

 23. omdat alles in jou waardevol is, ook wat nu nog in de schaduw staat

 24. omdat jouw valkuilen je grote talenten herbergen

 25. omdat jij BENT

Gun het jezelf, de mensen om je heen en de wereld waarin we leven om helemaal te gaan staan voor wie je bent. Om je talenten te herkennen, te erkennen en te gebruiken. Om geen genoegen meer te nemen met een gevoel van vastzitten, van klem zitten in zwaar en vermoeiend en moeten, maar om vrijheid, licht, plezier en flow toe te laten in je leven. Maak van 2017 het jaar waarin jij jezelf laat zien. In ieder geval aan jezelf en in het mooiste geval aan de wereld. Laat de energie stromen en geef de moeiteloosheid en de kwaliteiten ruim baan! Dat is ook voor jou weggelegd. Sterker nog, dat is de bedoeling!!! Ook van jouw leven, juist van jouw leven.

Als ik je daarbij mag helpen vind ik dat geweldig. Ik leef dan mijn missie ten volle, maar ik ben er ook bij gebaat dat jij in je stralende kracht komt te staan. Wie weet wat voor geweldigs jij dan bij te dragen hebt aan het Leven.

Wil je een kijkje nemen in jouw innerlijke Schatkamer vol met schatten die erom smeken om in het licht gezet en afgestoft te worden? Vraag een gratis Schatkamersessie bij me aan. Dat is een prachtige eerste start.

Klik op de link om hem aan te vragen. Het is helemaal gratis en verplicht je echt tot niets.

Ben je wel toe aan een volgende stap? Wil jij dit jaar echt grote stappen zetten? 23 Januari lanceer ik voor de eerste officiële keer mijn 10-weekse online cursus Van Frustratie naar Creatie. Een super waardevolle ervaring voor iedereen die wil leren zien hoe alles in het leven je helpt om je missie te leven. Je zal na deze cursus nooit meer op dezelfde manier naar je leven kijken. Je maakt echt een quantum leap in jouw zelfbewustzijn.

Klik op de link voor meer info.

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele mooie, stralende, knallende jaarwisseling. Ik proost op jullie! Dank voor je aandacht en dank dat jij er bent.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.