Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Ken jezelf, hou van jezelf | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 8 juli 2016

Ken jezelf, hou van jezelf

Binnen Vidante help ik veel mensen die zich vast voelen zitten in hun leven. Ze houden niet meer van hun werk, willen wat anders gaan doen, voelen zich niet meer fijn in hun relaties, willen het verleden loslaten en op weg naar een nieuwe toekomst.

Alleen… hoe ziet die toekomst er dan uit? Welk werk hoort daarbij? Welke relaties willen ze graag met mensen? Hoe gaan ze hun leven zo inrichten dat het perfect bij hen past? Hoe laten ze het verleden los? Wat moeten ze doen en hoe doen ze dat? Hoe hoe hoe hoe…?

Dat zijn allemaal acties. Wat doen en hoe doen. Daar kom je best een eindje mee. Maar als je echt iets wil transformeren, echt iets wil veranderen moet je het niet alleen in de vorm van acties gaan zoeken, maar ook en eerst diep in jezelf. Begrijp me goed, er is niets mis met acties. Acties zijn onmisbaar voor verandering. Je kan steeds maar op de bank zitten wachten op verandering, maar als je niet in actie komt, gaat dat wachten eindeloos lang duren.

Wat ik bedoel te zeggen is dat je acties vanuit je innerlijk moeten komen. Eerst naar binnen, dan naar buiten. Als jij de dingen anders wil gaan doen in je leven, als jij het leven wil gaan leiden dat je echt heel graag wil, moet je naar binnen gaan in het huis dat jij zelf bent. Leer jezelf echt kennen en hou oprecht en onvoorwaardelijk van jezelf. Dan komen de acties daarna vanzelf. Dan weet je gevoelsmatig precies welke actie bij jou past en wat je moet gaan doen.

Dat is voor veel mensen best een lastige. We zijn nou eenmaal gewend om in resultaten te denken. Snelle resultaten. Als ik niet precies weet hoe mijn leven eruit zou moeten komen te zien, dan zou het zo fijn zijn als ik, met een aantal snelle en liefst meetbare tools, direct toegang zou kunnen hebben tot mijn fijne toekomst. En die tools die zijn er ook. Je hebt allerlei loopbaan tools, die jou precies vertellen welke carrière geschikt zou zijn voor jou. Je hebt match-maker agency’s die jou vertellen welke relaties jij aan zou moeten gaan, je hebt allerlei testjes en invulprogramma’s en hulpmiddelen zodat jij inzicht krijgt in wie je bent en wat je wil in je leven.

Maar daar gaan we aan een heel belangrijk ding voorbij. Want wie heeft toegang tot de meeste info over jou? Wie weet het beste wat goed voelt en wat niet? Wie weet wanneer jij echt enthousiast wordt en wanneer je ergens niet voor voelt? Juist, jijzelf! Geen computer, geen adviseur, niemand behalve jij. Ik ook niet. Ik ken jou nog niet, ik weet nog niets van jou. Jij bent de bron van alle informatie. En zo gedetailleerd dat geen enkele tool, geen enkel model daar tegen op kan. En toch voel je dat jij in je eentje niet verder komt. En daarom lees je dit blog en wil je met mij gaan samenwerken. Want ook al kan ik niet rechtstreeks naar binnen kijken, ik kan wel luisteren! Ik kan luisteren naar jouw verhaal. Ik kan wel jouw patronen horen in je verhaal. Ik kan die patronen belichten zodat ze duidelijk worden. Ik kan samen met jou zorgen dat jij jezelf bewust leert kennen. En ik kan je helpen om jezelf te omarmen. Om van jezelf te leren houden, om jezelf belangrijk te laten zijn.

Ons brein vindt dat helemaal niet altijd leuk, dat naar binnen kijken en met ongrijpbare zaken bezig zijn als liefde voor jezelf en een doel in je leven. Mijn brein eerlijk gezegd ook niet. Mijn brein probeert altijd langs dat soort “vage” gedachten te ontsnappen naar lekker concreet en actie en oke-en-hoe-gaan-we-dat-dan-aanpakken. Als ik heel vervelend ben en mijn brein deze escape niet gun, dan is zijn uiterste maatregel… juist, vastlopen. Ik denk mijzelf dan letterlijk vast. Ik voel mijn gedachten in een kringetje ronddraaien. Een eindeloze cirkel van dezelfde gedachten waar ik niet meer uit kom.

Daarom werk ik binnen Vidante graag met symbolen, verhalen, herinneringen, praatkaarten, spelletjes, tekeningen, visualisaties, meditaties, enzovoort. Dat zijn eigenlijk een soort cheats. Omweggetjes, zodat je brein aangenaam bezig gehouden wordt en hij niet door heeft dat we allang op een veel dieper niveau zijn aangekomen. Het niveau waar we eigenlijk willen zijn. Het niveau van jouw ware zelf.

Zodat jij je keuzes kan maken, je acties uit kan zetten, je nieuwe weg in kan slaan. Vanuit kennis van jezelf, vanuit liefde voor jezelf. Want jouw leven is het belangrijkste wat je hebt. Jij bent je eigen belangrijkste relatie. Zorg dus goed voor jezelf. Ken jezelf, weet wat je nodig hebt en hou genoeg van jezelf om je dat echte, pure, bruisende, energieke, ontspannen leven te geven.

Mag ik je helpen? Mag ik met je meelopen? Je verhaal horen? Samen jouw beste cheats leren kennen en gebruiken? En ontdekken we dan ook al jouw mooie, stralende kwaliteiten? Ik zou je graag willen helpen om dat laatste stukje te lopen naar het leven dat op jou wacht. Jouw leven.

Vraag hier jouw gratis eerste sessie met mij aan. Het lijkt me echt leuk om jou te leren kennen.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.