Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Leven vanuit Liefde | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 25 januari 2019

Leven vanuit Liefde

Wanneer we in contact komen met het gevoel van pure liefde, voelt dat groots. Dat vinden we spannend! Onmiddellijk komen er gedachten aan vroegere situaties boven. Dat brengt opwinding of angst met zich mee over de toekomst. Dat ligt eraan of we dat verleden willen herhalen of juist niet. Laat al die gedachten maar los. Volg je hart, adem door de keuzes heen en zie dat iedere keuze uit je hart je thuis laat komen bij jezelf.

Jij bent liefde. Pure, onversneden, loepzuivere liefde.

Niet omdat je altijd lief doet. Niet omdat je precies bent wat ik nodig heb.

Niet omdat je alleen maar je licht laat zien. Niet omdat je alleen maar je kracht laat zien.

Maar omdat het licht en de schaduw zo’n prachtig spel spelen op je gezicht. Omdat ik, als ik naar je kijk, zo mooi kan zien wat er van binnen gebeurd. Omdat je me laat meekijken in je hart, ook als het even verkrampt is en pijn doet. Omdat je me laat delen in je vreugde en in je pijn. In je moed en in je voorzichtigheid. In je stap naar voren en je aarzeling omdat je ineens niet meer zeker weet of het ijs wel houdt.

Omdat je me raakt. Omdat je me raakt in mijn hart. Omdat mijn licht en mijn schaduw zo graag mee willen spelen in dit prachtige spel van verbinding. Omdat ik net zo’n open boek ben voor jou als jij voor mij. Omdat ik mijn moed en mijn kwetsbaarheid tegelijkertijd kan voelen. Omdat het me ineens niet meer schelen of er ijs ligt, of dat ik onderduik in het water.

Jij bent liefde. Pure onversneden liefde. En ik ook. Daar zijn geen uitzonderingen op. En wanneer ik mijn hart volg, volg ik het spoor van liefde. Zonder gedachten aan het verleden, zonder bedenksels over de toekomst. Alleen maar nu. Nu voelen. Nu volgen.

Wanneer je ineens de kracht van onbelemmerde, onvoorwaardelijke liefde voelt, kun je volledig ondersteboven raken van de ongetemde stroom. Of je deze liefde nou voor jezelf, voor een ander, of voor wat dan ook in je leven voelt. Ineens valt alles op zijn plek en je weet wat je nu, in dit moment, verlangt. Wat liefde van jou verlangt. Voelen. Zijn.

Dat is spannend. Fijn spannend en als je niet oppast eng spannend. Want de gedachten aan het verleden en de toekomst zijn er zo snel bij om de zuivere stroom een beetje te verleggen, een beetje te vertroebelen. Je wordt zo snel bang om het verleden te herhalen in de toekomst. En daarmee dam je onmiddellijk de stroom in.

Een keuze vanuit je hart, vanuit liefde maakt je verantwoordelijk voor jezelf. Dat betekent niet dat je bij de keuzes die je maakt geen rekening hoeft te houden met je omgeving. Je bent altijd verantwoordelijk voor wat jij inbrengt in het veld van het leven. Maar je bent niet verantwoordelijk voor hoe je omgeving jouw keuzes ontvangt. Dat weet je nooit. En je weet ook nooit wat de gevolgen zijn van wat jij doet, zegt, verlangt.

Ga maar gewoon. Volg dit mooie, prachtige, grote hart van jou. In alle pure liefde die je bent. Wat er ook gebeurd, wat de gevolgen ook zijn, wanneer je nu doet wat je echt graag wilt, is er nooit sprake van spijt. Iedere ervaring heeft een eigen cadeau. Vreugdevol, overvloedig, pijnlijk, het maakt niet uit. Keuzes die je uit je hart maakt zullen je altijd laten thuiskomen bij jezelf. Wat de weg naar huis ook is, je vindt hem wel. Ga maar gewoon.

Welkom thuis.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.