Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Liefde en vreugde | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 8 mei 2017

Liefde en vreugde

Elke dag kiezen voor de liefde brengt je bij je vreugde. Elke dag je bewust zijn van wat je vreugde geeft ontsluit je verlangen. Elke dag je verlangens leven maakt je gelukkig. Ook al is het soms moeilijk, ook al is het kwetsbaar, ook al doet het leven soms niet wat jij wil.

Ik kies elke dag opnieuw bewust voor liefde in mijn leven. Dat heeft weinig te maken met rozegeur, maneschijn en lief doen tegen elkaar. Liefde is krachtig en machtig. Het kan wonderen bewerkstelligen. Liefde kan ook kwetsbaar zijn. En die kwetsbaarheid doet soms gruwelijk pijn. Daarom is het ook niet altijd makkelijk om elke dag voor de liefde te kiezen. Maar het is de moeite waard. Het is iedere dag, ieder moment alle moeite waard.

Voor mij is de tegengestelde kracht van liefde de angst. Alleen angst kan mij bij liefde vandaan houden. Verdriet en boosheid houden mij alleen bij liefde vandaan wanneer zij zich laten zien als slimme vermommingen van angst. Zuiver verdriet haalt liefde juist heel dichtbij en zuivere boosheid ook. Pas wanneer ik mij verdrietig of boos voel omdat ik bang ben om iets, iemand of mezelf te verliezen kan ik tijdelijk de liefde niet meer voelen.

Dat wil niet zeggen dat mijn leven een groot harmonieus geheel is. Zeker niet. Ik heb mijn grote hoogtes en diepe dalen. Ik ben altijd een intens en temperamentvol mens geweest met een rijk gevoelsleven. Ik laat het niet altijd direct zien, maar laat je niet voor de gek houden. Ik heb gewoon geleerd dat niet iedere persoonlijkheid altijd mijn intensiteit kan verdragen. Soms komt het toch naar buiten en dan kan het geweldig zijn om bij me in de buurt te zijn, maar het kan ook knallen. Oei…

Knallen betekent vaak dat of ik in de angst schiet, of de ander, wanneer we allebei in de angst schieten. Het gebeurd niet vaak dat ik zo diep geraakt wordt in oude angsten dat ik echt uithaal, daar is wel iets bijzonders voor nodig. Openheid, kwetsbaarheid, verbinding. De verbinding met de mensen dicht om me heen. Herkenbaar? We voelen intens en diep contact en dus kan de ander ons raken waar het echt pijn doet. En andersom, laten we dat niet vergeten.

Maar wanneer vervolgens de angst weer wat wegebt, kan ik weer zien dat we elkaar een mooi cadeau geven terwijl we elkaar raken. Niemand kan de toegang tot mijn diepe pijn zo volledig openen als iemand die ik echt in vertrouwen toelaat in mijn binnenste binnenste. En wanneer ik toegang heb tot die pijn, dan kan ik hem aankijken, omarmen en hem helen. Wat een liefdevol cadeau als je het goed bekijkt. Zijn we toch weer terug bij liefde.

Liefde is ook vreugde en plezier. Het plezier wanneer je voelt dat je oprecht bijdraagt aan jouw mooiste leven. Het plezier van je eigen kracht voelen, de kracht van de ander, en je verheugen in de oneindige mogelijkheden die de verbinding je brengt. De vreugde van samen delen, elkaar naar een hoger plan helpen tillen. Wauw, de keren dat ik dat in zijn volle volheid heb ervaren zijn dierbare schatten die ik koester in mijn hart.

Liefde gaat niet alleen over de verbinding met anderen en de wereld. In eerste instantie gaat liefde over de verbinding met jezelf. De liefde die je voor jezelf en voor het leven dat jij voor jezelf hebt gecreëerd kan koesteren bepaalt hoe jij de liefde naar anderen kan ervaren. Ik vind het zo jammer om te zien hoe mensen soms zich af kunnen keren van zichzelf en dat als een opperste daad van liefde kunnen zien. Dat is geen liefde en het draagt niet bij aan je geluk.

En het is nou net zo belangrijk dat jij je gelukkig voelt met je leven en met jezelf. Wanneer jij oprecht van jezelf en je leven houdt, straal je dit uit naar de wereld om je heen. Je voelt je goed en in je kracht en kan de wereld het grootst mogelijke cadeau geven dat jij bent. Wanneer je oprechte liefde voor jezelf voelt, voel je die ook voor de mensen om je heen. Je laat anderen zien hoe zij in hun grootste liefde kunnen stappen en op hun beurt weer uit kunnen stralen naar de mensen om hen heen.

Geluk zit hem niet in altijd maar blij zijn. Het zit niet in steeds maar zoeken naar dat wat nu makkelijk en fijn voelt. Soms betekent het korte termijn investeringen doen om op de lange termijn te kunnen groeien. Soms betekent het even door de zure appel heen bijten om daar voorbij de vrijheid en vreugde van liefde te kunnen ervaren. Het betekent gewoon je huiswerk doen, waarvan je weet, voelt, dat je het te doen hebt. En soms hoort daar het doorwerken van pijn, verdriet, ongemak, boosheid bij. Face it and move on.

Wanneer je je huiswerk doet, betekent dat eigenlijk dat je je Innerlijke Schatkamer aan het ont-dekken bent. Je bent op expeditie vanuit nieuwsgierigheid. Wat ga je allemaal vinden? Wat kom je tegen in het licht, in de schemer, maar vooral in het duister? Wat vraagt je aandacht? Wat wil afgestoft, in het licht gezet, opgepoetst, en vooral gebruikt worden? Je maakt bij iedere stap een keuze: ga ik het bekijken, blijf ik staan, zoek ik een andere weg? Durf ik, wil ik, ga ik? Bekijk ik al die blokkades die in mijn pad staan? Of loop ik liever een blokje om. Is ook een keuze, maar je zal zien dat alle wegen uiteindelijk weer naar de blokkade leiden. Je huiswerk doen, betekent hem aangaan, op welke manier dan ook. Contact maken, doorwerken, vrijlaten. Om vervolgens de vrijheid, de vreugde en de liefde te ervaren die daarachter op je ligt te wachten. En wauw, die is zo mooi!

Liefde voor jezelf betekent ook compassie voor jezelf voelen. Vergeef jezelf voor al die keren dat je niet trouw was aan jezelf, aan je intuïtie, aan je groeiproces. Al die keren dat je toch de wereld de schuld gaf terwijl de oplossing in jezelf te vinden was. Als die keren dat je schreeuwde, uithaalde, vasthield, beschuldigde, geen zin had, of wat dan ook. Vergeef jezelf, de ander, de wereld, het leven. En voel welke kracht hierin schuilt, welke liefde je vrij maakt door compassie en vergeving.

Wil jij ook kiezen voor liefde? Voor liefde voor jezelf en voor je leven? Wil jij ook op expeditie in jouw Schitterende Innerlijke Schatkamer? Ik ga een hele gave gratis week organiseren. Een week waarin je gaat leren wat jouw zielsverlangen is. Waar verlang jij meer naar dan wat dan ook naar in je leven? Welk doel streeft jouw ziel na door middel van jouw leven? Niets geeft liefde en vreugde zoveel ruimte als het leven van je zielsverlangen en je levensmissie.

Ik leer je het verlangen te (h)erkennen in je leven, je levensmissie een plek te geven in je leven, de drijfveren te zien die je helpen om je doelen te bereiken, je blokkades aan te kijken en in het licht te zetten en de kwaliteiten te zien die je helpen en de kwaliteiten te zien die er om vragen ont-dekt te worden. Zodat jij na deze week:

  • je iedere dag liefde en vreugde kan ervaren.

  • weet welke keuzes de juiste voor jou zijn.

  • je nooit meer hoeft te twijfelen of je wel op het juiste pad bent.

  • je met veel meer energie je leven leeft.

  • je jouw prachtige (levens)werk een enorme boost geeft.

  • je je succesvol voelt in alles wat je doet omdat het echt bij jouw past

Gun jij jezelf ook al die ingangen jouw mooie Innerlijke Schatkamer in? Gun jij jezelf het leven, de liefde voor jezelf, de vreugde van het leven van je mooiste verlangen? Geef je dan op voor de gratis Online Schatkamer Expeditie: op weg naar jouw Zielsverlangen. We starten op 29 mei 2017. Doe je mee? Schrijf je dan alvast in via deze link.

Ik heb er zin in om je te ontmoeten!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.