Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Lieve Vrijheidszoeker | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 30 december 2019

Lieve Vrijheidszoeker

Jij leeft altijd jouw waarheid. Net als ik. Dat heb ik altijd al gedaan en zal ik ook altijd doen. Net als jij. Of die nou is dat de wereld mooi is, of gevaarlijk, dat je de moeite waard bent, of dat je maar beter niet kunt zijn wie je bent. We leven altijd dat wat we diep van binnen geloven.

Ik zie jou. Ik zie jou in wie je bent en wat je doet. En ik juich voor jou. Baanbreker, padvinder, voorloper, rebel, vrijheidszoeker. Ik juich voor jou en ik buig heel diep voor jou. Jij bent een vrijheidszoeker in een wereld die nog zo vast zit in regeltjes en veiligheid. Waar mensen nog zo vaak zichzelf opsluiten in een kooi van angst en onzekerheid. En jij kiest ervoor om die kooi te verlaten. Om je eigen weg te gaan. Om nieuwe wegen te vinden in een onbekend landschap. 

Ik weet wat het van je vraagt. Ik weet dat het niet makkelijk is om iets nieuws te brengen in een wereld die veranderingen nog zo eng vindt. Ik weet dat het eng kan zijn, doodeng soms. Deze wereld vraagt van je om je aan te passen aan dat wat er altijd al was. Om terug te kruipen in die kooi van oude overtuigingen en patronen. De druk kan groot voelen, ik weet het, ik snap het. Maar de grap is natuurlijk dat jij helemaal niet hier bent om je aan te passen. Jij bent hier om iets nieuws te brengen. 

Eigenlijk wil iedereen op zijn of haar manier innerlijke vrijheid vinden. De vrijheid om hun hart te volgen. De vrijheid om in dit prachtige leven van hen te manifesteren waar zij hiervoor op aarde zijn gekomen. Liefde, compassie, een open hart voor het leven zelf. Het verlangen leeft op zoveel plekken, in zoveel harten, in zoveel levens. Maar niet iedereen is eraan toe om het werk te doen wat er voor nodig is om voorbij te gaan aan eeuwen van angst. Niet iedereen wil er echt voor gaan wanneer ze snappen wat het van je vraagt.

Want jij en ik weten allebei dat het geen makkelijke weg is, die prachtige weg van ons. Het is een rommelige, modderige, soms smerige weg, vol met hobbels en obstakels. En wanneer je zo gevoelig bent als wij zijn, voel je ieder steentje op de weg onder je voeten. Het doet pijn om deze weg te gaan. Het is doodeng om deze weg te gaan. Deze weg kost heel wat tranen. Want om voorbij je oude angst, je oude pijn, je oude overtuigingen van niet goed genoeg zijn te komen, moet je er dwars doorheen.

Voelen zul je. Iedere angel, iedere wortel, iedere traan. Alle illusies moeten stukgeslagen worden. Iedere fantasie die zijn basis heeft in veiligheid van buitenaf moet aan scherven. En met ieder patroon wat stuk gaat voelt het alsof je hart breekt. Alsof de pijn van eeuwen zich een weg naar buiten werkt. Door jou heen. Dwars door jou heen. Ik zie je dapper mens, ik hoor je huilen en voel iedere traan resoneren in mijn hart.

Jij doet het op je eigen manier. Je schopt heilige huisjes omver. Je daagt jezelf uit om tot het uiterste te gaan en daarmee vraag je dit ook aan anderen. Gewoon omdat jij bent wie je bent, verlangt wat je verlangt en doet wat je doet. En niet iedereen kan jou daarin volgen. Dat geeft ook niet, ieder heeft zijn eigen weg te gaan, maar de demonen van de oordelen vanuit angst bestaan volop en zullen jou ook raken. 

Het is misschien niet makkelijk om met jou te leven, jouw manier van zijn vraagt waarschijnlijk veel. Maar het is het waard lief mens, echt waar. Jij neemt geen genoegen met half werk, met tussendoor routes, met weggetjes eromheen. En dat vraag je ook van anderen. Maar je geeft minstens zoveel met gulle handen terug wat je vraagt. Wanneer de ander zijn ogen openhoudt, kan hij zoveel liefde voelen. Meer dan van wie dan ook. Maar niet ieders ogen zijn open. Niet iedereen kan en wil het zien. Oordelen loeren om ieder hoekje. De verleiding voor iemand om naar je uit te halen wanneer jij de schaduw van de ander in het licht zet is levensgroot.

Laat niemand je vertellen dat je het niet goed doet. Jij geeft met alles wat je leeft echt geen open uitnodiging om naar je uit te halen vanuit iemands eigen angsten. Echt niet. Je bent geen schietschijf, geen oefenmateriaal waarop geschoten mag worden. Jij verdient juist de wereld aan liefde en respect voor wat je doet. Zelfs als de wereld nog niet weet dat jij dit niet alleen voor jezelf doet, maar ook voor hen. Opdat ook zij hun innerlijke vrijheid kunnen vinden. Opdat ook zij Liefde onbelemmerd kunnen voelen stromen.

Laat niemand je vertellen dat het intens doorvoelen van je emoties niet gezond is. Laat niemand je vertellen dat jezelf als uitgangspunt nemen in jouw leven egoïstisch is. En laat niemand je vertellen dat jij de verantwoordelijkheid te nemen hebt over hoe de ander zich voelt over zichzelf. Jij bent volledig verantwoordelijk voor jouw integriteit, voor jouw doen en laten en vooral voor jouw persoonlijk ontwikkelingsproces. Alleen dat van jou. Van niemand anders. 

Dat jij er wellicht een heel andere visie op liefde op na houdt dan een ander, zegt niet dat jouw liefde niet peilloos diep is. Dat jij het misschien niet meer gelooft dat een ander jou compleet maakt, maakt nog niet dat jouw liefde oppervlakkig is. Dat jij jouw groeiproces op nummer 1 zet maakt jouw liefde nog waardevoller, nog mooier, nog grootser dan ooit tevoren. En wanneer iemand dat niet kan zien, dan kan hij jou niet zien. Hoe verdrietig, pijnlijk en doodeng dat ook voelt, laat maar gaan. Laat los en vlieg vrij verder. 

Jij bent hier namelijk niet voor niets. Jij bent hier met een mooie taak. De taak om helemaal de diepe verlangens van je hart te leven. Om er misschien over te vertellen, maar in ieder geval om er anderen mee te verrijken. Omdat jij het pad vrij maakt, kunnen zij ook gaan, wanneer ze eraan toe zijn en als ze willen. Maar dat hoeft niet. Je hoeft het er ook niet om te doen. Jouw hart volgen is wat je te doen hebt, het voordeel voor de wereld volgt daar vanzelf uit.

Laat je niet klein maken lieve vrijheidszoeker. Laat je niet wijsmaken dat het oké is wanneer iemand zijn eigen demonen op jou projecteert. Laat niemand je doen geloven dat je fout bent omdat jij je eigen weg zoekt in dit enorme veranderingsproces dat de wereld doormaakt. Jij bent mooi en dapper en waardevoller dan je wellicht ooit bedenken kan. Vergeet dat niet. Deal met de pijn, geniet van je vrijheid, laat je liefde vrij stromen. Waar het maar gaan wil. 

Ik wens je een prachtig jaar. Met vrede en vreugde. Met hartstocht en innerlijke rust. Met tranen van verdriet en van het lachen. Met feest en met rust. Met gezelschap en alleen. En met de vrijheid om op ieder moment te kiezen voor wat je voelt dat nu klopt. Ik wens je dat je ieder moment voelt dat je gewenst bent, dat je geholpen wordt om te groeien en dat je verbonden bent met de wereld om je heen. 


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.