Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Luisteren naar Binnen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zondag 24 juli 2016

Luisteren naar Binnen

Wat leren mensen met stress klachten of zelfs burn-out het eerste wanneer ze echt erbij neer zijn gevallen? Wat zien deze mensen over het algemeen als de belangrijkste les wanneer ze weer uit het dal van uitputting klauteren? Juist. Ze leren om weer te luisteren naar zichzelf.

En dan niet naar die stem die praat over moeten en plicht en verantwoordelijkheid, maar naar die zachte stem van binnen die praat over liefde voor jezelf en met de stroom meegaan in je leven. Die praat over jezelf leren kennen en weten wat goed voor je is.

Wanneer je van uitputting echt ziek thuis komt te zitten, ben je zo diep gegaan dat er geen andere weg meer is dan de weg naar binnen, die je uiteindelijk omhoog zal leiden. En dan voelen we ineens die noodzaak van goed Luisteren naar Binnen. Mensen die een burn-out hebben doorstaan maken ineens andere keuzes in hun leven. Ze stellen andere prioriteiten. Ze zijn milder naar zichzelf en de wereld om hen heen. Ze zoeken balans in geven en nemen. Soms slaan ze zelfs een totaal andere weg in dan daarvoor en maken ze grote veranderingen in hun werk en privéleven.

Rock-bottom is geen fijne plek om te zijn. Maar het maakt de boel wel lekker helder. Als je niet verder naar beneden kan, is de enige mogelijkheid naar boven. En als wat je altijd deed je uiteindelijk daar beneden hebben gebracht moeten er andere dingen gebeuren om omhoog te kunnen. Ik gun niemand die plek daar ver omlaag. Ik gun mensen wel de helderheid die daarmee gepaard gaat. Ik gun mensen de stilte die binnenin je is en die je zoveel te vertellen heeft.

We zijn die innerlijke stem wat minder belangrijk gaan maken. We zijn minder goed gaan luisteren naar de verhalen vanuit ons innerlijk, onze intuïtie, onze ziel. We zijn zo naar buiten gericht dat we de weg naar binnen zijn kwijtgeraakt. We zijn verdwaald geraakt op weg naar huis. We hebben allemaal een innerlijk navigatiesysteem, wat ons precies die weg weer kan wijzen, maar die praat niet altijd zo hard. Die geeft soms raadseltjes op, gewoon om te kijken of jij wel bij de les blijft. Of je wel zelf ook goed oplet.

Moet je op de bodem zijn aangekomen om dat navigatiesysteem weer te kunnen activeren en verstaan? Nee. Gelukkig niet. Op de bodem belanden is geen noodzaak. Je kan ook eerder al beginnen met luisteren. Zodat je ontspannen kan leven. Zodat je het leven kan leiden dat het fijnste is voor jou. Zonder verplichte plicht en verantwoordelijkheid buiten onszelf. Zonder stress en piekeren. Vanuit een gevoel dat iedere dag zinvol is. Dat jij iedere dag zinvol bent voor jezelf en anderen om je heen. Gewoon omdat jij doet wat je behoort te doen.

Ik heb geleerd om zo te leven. Dat was echt niet vanzelfsprekend voor mij. Ik heb lang gezocht naar die stem van binnen. Ik heb lang getwijfeld of ik hem wel hoorde en of ik dan wel goed verstond wat hij zei. Of hij nou links of rechts zei...Maak ik nou een fout als ik hier naar luister, of juist als ik dat versta…?

Uiteindelijk heb ik leren luisteren. Ik heb de weg naar binnen jarenlang bestudeerd. Ik heb uitgeprobeerd, mezelf lekker gek gemaakt onderweg, mijn leven overhoop gegooid. Ik ben weer gaan studeren en heb uiteindelijk Vidante in de wereld gezet. Geleid door mijn innerlijke stem, mijn onderbewuste, mijn intuïtie. Ik heb de controle losgelaten en daarmee mij gerealiseerd dat ik nog nooit zoveel grip heb gehad op mijn leven als nu.

Met Vidante wil ik andere mensen graag weer leren luisteren naar hun innerlijk, hun onderbewuste, hun intuïtie, hun ziel. Die stem die je leidt naar waar je moet zijn, wil zijn, mag zijn. Ik wil jou het geschenk terug geven dat jijzelf bent. De schatten zichtbaar maken die in jou verstopt liggen.

Dat doe ik door met je mee te kijken naar je leven. Wat is jouw verhaal? Wat heeft het je geleerd? Wat heeft het je gebracht? Ik zoek jouw innerlijke stem in de verhalen die jij graag las als kind, ik zoek hem in je dromen, ik zoek hem in je onderbewuste. Jij leert weer te luisteren, te vertrouwen. Jij leert weer te doen wat je echt graag wil, wat bij jou past. Je leert weer moeiteloos te leven en dat uit te stralen naar je mensen om je heen.

Mag ik je de weg wijzen? Mag ik je laten zien wat er in je leeft?


Vraag mijn gratis mini-cursus aan, of boek een gratis eerste sessie. Dan kijken we of we kunnen samenwerken om verder te duiken in jouw schatkamer die jezelf bent.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.