18 jui-15 aug Doe je mee met De Zomer van je Leven? Meer info

Op weg naar de Vrijheid | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 27 januari 2017

Op weg naar de Vrijheid

Het Leven lonkt naar mij. Mijn Vrijheid lonkt naar mij. Mijn Ziele Stroom lonkt naar mij. Ik kan het zien. Ik kan het voelen. Tot in mijn tenen.

Hele nieuwe mogelijkheden openen zich voor me. Hele nieuwe manieren om tegen mijn leven aan te kijken. Hele nieuwe manieren om tegen mezelf en mijn waarde aan te kijken. Het voelt geweldig. Het voelt groots. Het voelt als een rotsvast vertrouwen dat het leven mij brengt, precies wat ik nodig heb om stap voor stap door te groeien. Door te groeien naar…. Tja, naar wat eigenlijk. Ik heb geen idee. Oei, nou wordt ie spannend…

Wanneer je de echte vrijheid in je leven ziet verschijnen dan kan dat heel eng voelen. We willen allemaal vrijheid, maar willen we ook de verantwoordelijkheid die daarbij hoort? Willen we ook echt gaan staan voor onszelf? Vrij zijn om te zijn wie we zijn, te zeggen wat we denken en voelen, te gaan staan voor onszelf? Dat komt erbij kijken. En daar schrik je nogal snel van. En dan doe je toch maar weer vlug dat stapje terug. Nee, toch maar aanpassen aan de omgeving, een ander keertje doe je dan wel weer die vrijheid.

Voor mij zijn Vrijheid en Verbinding twee dingen van het hoogste belang in mijn leven. Ik wil vanuit mijn autonomie in volledige vrijheid keuzes maken die voor mij goed voelen. Ik wil tegelijk in verbinding staan met mensen. In een open en eerlijke, volkomen gelijkwaardige verbinding. Ik wil de eenheid voelen tussen ons, terwijl ik ieder moment mijn eigen keuzes maak. Maar wel die eenheid, die verbinding voelen, ervaren en daar helemaal blind op vertrouwen. Deze schijnbare paradox voelt helemaal als verenigbaar. Voel jij hem ook in wat ik schrijf?

Er zijn eigenlijk twee onderliggende voorwaarden die de Vrijheid en de Verbinding verenigbaar maken. Wanneer je innerlijke Schatkamer aan deze twee voorwaarden voldoet, ligt de Verbinding in totale Vrijheid zomaar binnen je bereik. Die twee voorwaarden zijn Zelfwaardering en Vertrouwen. Je moet jezelf op je daadwerkelijke, grootste waarde kunnen schatten om autonoom te zijn. En je moet op het leven kunnen vertrouwen om de vrijheid te voelen achter elk van jouw keuzes te gaan staan. Je moet in je waarde gaan staan om de vrijheid te creëren waar je naar op zoek bent en je moet jezelf en de ander volkomen vertrouwen om je echt te kunnen verbinden.

Afgelopen week ben ik even hard met mijn snufferd tegen deze twee voorwaarden aangelopen. Dat was even een harde klap! Dat was niet voor niets. Ik heb een enorme sprong gemaakt naar mijn Vrijheid en mijn Verbinding. En bij een ongekend grote sprong is het eigenlijk best logisch dat alle blokkades, overtuigingen en aangeleerde belemmeringen van zich laten horen op een ongekend niveau. Alsof het Leven zegt: “Oke Manon, waar jij naar verlangt, kan allemaal van jou zijn in je leven, maar dan moet je deze blokkades echt, oprecht en totaal willen loslaten. Deal?”

Deal. Waar ik naar verlang, verlangt naar mij. Dus ik ga ervoor. Helemaal, totaal. Ik zeg JA tegen mijn verlangens en ik zeg JA tegen mijn grootste, mooiste leven. En toen kwam de grote schoonmaak. En die was intens. Ik heb volgens mij tot generaties terug lopen schoonmaken. Ik heb tot eeuwen geleden in mijn levens lopen schoonmaken. Ik heb me ellendig, gespannen, gefrustreerd, verdrietig, minderwaardig, gevangen, en heel alleen gevoeld.

En het was precies wat ik nodig had! Alles mocht voorbij komen, alles mocht er zijn. Ik heb gedeeltes met hele lieve vrienden om me heen mogen helen en ik heb gedeelten helemaal alleen gedaan. Ik heb met mijn omgeving gedeeld en ik heb dat ook juist niet gedaan. Maar ik heb de hele tijd mijn ogen op de Vrijheid en de Verbinding achter het proces gehouden. Dat is wat ik wil. No matter what. Wat de consequenties ook mogen zijn, welke keuzes ik ook ga maken. Ik wil in mijn grootste grootsheid stappen. En geen enkele blokkade gaat mij nog tegenhouden.

En wanneer jij echt, vanuit je diepste diepte ergens naar verlangt, dan ga je op je pad van alles tegenkomen wat geheeld mag worden. Waarschijnlijk neem je een grote ballast mee van al die generaties voor je en van al die levens die al geleefd zijn. Je mag jezelf vergeven voor alle blokkades, je mag je familie vergeven voor alle blokkades. Bedank het leven en jezelf omdat je alles krijgt wat je nodig hebt. Eerlijk waar. En hou je oog op je verlangen aan de andere kant van de grote stap. Daar ga je naartoe. Daar kom je heus, daar ben je zelfs allang.

Ik heb mijn Schaduw de hele week om mij heen gehad. Eigenschappen en belemmeringen waarvan ik dacht dat ik ze liefdevol had mogen loslaten, kwamen in alle hevigheid weer boven. De gedachten raceten door mijn hoofd. Ik kon de controle niet vasthouden en raakte in paniek. Ik kon mezelf niet meer als krachtig zien en ik raakte in paniek. Ik kon mezelf niet meer als zinvol zien en raakte echt in paniek. Ik kon mijn leven niet meer als zinvol zien en freakte de pan uit.

En tegelijkertijd voelde ik zo goed wat er aan de hand was. Ik wist wat voor proces zich aan het voltrekken was. Ik keek ernaar en vertrouwde erop dat wanneer ik liefdevol bij mezelf bleef, dat het zich zou oplossen. Dat de lucht en het licht er gewoon nog steeds waren. Dat ik aan het schoonmaken was. Dat ik de weg aan het vrij maken was voor mijn volgende stap. Dat ik op weg ben naar Vrijheid en Verbinding. Op welke manier ze dan ook in mijn leven vorm gaan krijgen. Ik voelde dat mijn Schaduw graag mijn Kwaliteit wilde worden en dat ik hem alleen maar de ruimte hoefde te geven. En toen was ik er door. Licht, lucht en ruimte. Ademhalen.

En wanneer je dit proces herkent, wees dan lief voor jezelf. Voel wat goed voelt voor jou. Neem de hulp aan die je aangeboden wordt. Vraag ook om hulp wanneer je voelt dat je dat goed kan gebruiken. Je hoeft het niet alleen te doen. Er komt altijd een kans om te delen, om samen te helen, om jouw ruimte in te nemen. Neem de stap die voor je neus ligt. Er komt altijd een volgende stap. Hou je ogen op je verlangen en vertrouw op het leven om je de perfecte volgende stap te brengen.

En wanneer die perfecte volgende stap komt, dan moet je hem natuurlijk wel nemen! Hoe eng die misschien ook voelt. Hoe hard je misschien eerst ook weg wil rennen. Kijk goed of jouw verlangen achter deze stap ligt te wachten en zo ja, neem hem dan. Verzamel al je moed, alle steun die je kan vinden, alle aanmoediging, alle heling die je kan krijgen, haal diep adem en neem de stap. Wanneer jij besluit dat teruggaan geen optie is, kun je alles aan. Echt waar.

En mocht je hulp nodig hebben, steun nodig hebben, heling nodig hebben van mij, laat het mij dan weten. Ik help, steun, heel je met alle liefde die ik in me heb.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.