Stromende energie | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 16 maart 2017

Stromende energie

Wanneer alles helemaal lekker gaat stroomt onze energie vrij. We voelen ons krachtig, vrij en vrolijk. Maar dan ineens kunnen we zomaar op een blokkade stuiten. De energie staat even stil. Dat is niet erg, maar hoe kom je daar zo snel weer voorbij?

Wij bestaan allemaal uit energie. Tussen alle bouwsteentjes waar wij uit bestaan, of het nu net zo groot is als ons hele lichaam, of klein als een cel, of zelfs zo klein als een van de atomen waar wij uit bestaan, tussen en in al die deeltjes is toch 90% helemaal geen massa, maar ruimte. En in die ruimte beweegt zich onze energie. De energie van ons fysieke bestaan, van ons geestelijke en mentale bestaan en van ons bestaan voorbij lichaam en geest, van onze ziel. Allemaal energie die beweegt en woelt en ons in beweging zet.

Deze energie zet ons aan tot groei. Als mens hebben we steeds een behoefte aan vooruit gaan. We kunnen niet blijven staan, al zouden we het willen. De enige echte constante in ons universum is dat het altijd en eeuwig aan verandering onderhevig is en dus moeten wij mee veranderen en bewegen. En onze blik is op vooruit, en ook al kijken we soms achterom, dat is alleen maar om vooruit te gaan.

Vooruit gaan is groeien. Sommige mensen groeien in de plek die ze in de wereld innemen door in hun carrière te groeien. Anderen door hun bezittingen uit te breiden. Of door steeds beter te worden in sport, of waar ze dan ook maar heel veel van houden. En wanneer je mijn blogs graag leest, is de kans groot dat jij graag groeit op persoonlijk vlak, op bewustzijns vlak en op energetisch vlak. Jij wil groeien in de manier waarop jij je gewaar bent van de wereld en het leven. En je wil groeien in hoe jij dit gewaarzijn kan gebruiken in je leven. Over die groeiprocessen wil ik het nu met name hebben.

Je loopt het lekkerste in je leven wanneer je op jouw eigen pad loopt. Je doet waar jij goed in bent en waar jij het meeste vreugde uit haalt. Op die manier kun je tegelijkertijd ook het meeste waarde bieden aan de wereld om je heen. Juist omdat jij nu eenmaal het allerbeste bent in het zijn van jou. Niemand kan een betere jij neerzetten dan jijzelf. En die unieke kwaliteiten maken de wereld net dat beetje mooier. Die unieke kwaliteiten helpen een ander om ook lekker te gaan lopen op zijn of haar eigen pad. Of je dat nou doet als coach of therapeut, of als bakker, of moeder, of als vriendin.

Maar ook op jouw pad kom je soms obstakels tegen. Blokkades waar je omheen moet, of die je moet opruimen voor je verder kan gaan. Je kunt dan lekker lopen vergelijken met een stromende energie die je verder en verder brengt en de blokkade als energie die even stil staat, die je dwingt om even je pas in te houden. De energie stagneert omdat de weg ineens versmalt.

Het is onvermijdelijk dat deze blokkades op je pad komen. Daar kun je weinig aan doen. Je kunt ze negeren en gewoon doorlopen, maar dan stoot je alleen maar op een pijnlijke manier je tenen. Dat heeft weinig zin. Je kunt voor die blokkade gaan zitten en besluiten dat dit het eindpunt is, maar dan ga je nooit bij die weidse landschappen komen die aan de andere kant van de blokkade te vinden zijn. Dat zou best een beetje jammer zijn en vaak is het verlokking van dat prachtige landschap te groot om eeuwig te blijven zitten.

De blokkade is op je pad en jij zal een manier moeten vinden om ermee te dealen. Je kunt een manier zoeken om eromheen te komen. Je kunt een manier vinden om er overheen te klauteren. Je kunt zelfs een manier vinden om er onderdoor te wringen. Of je kunt hem opruimen. Allemaal hele legitieme manieren om met een blokkade om te gaan. Er is geen goede manier of foute manier, het ligt maar net aan de blokkade en de manier waarop hij zich op jouw pad heeft gelegd welke manier de meest constructieve is.

Er langs betekent dat je goed moet kijken naar de blokkade en dat je goed moet opletten waar de opening is om er langs te komen. Er overheen betekent dat je ook goed naar de blokkade moet kijken en dat je erachter moet zien te komen waar jij voldoende steun voor je handen en voeten hebt om te klimmen. Er onderdoor wil zeggen dat je vooral op de grond let en kijkt of er iets te graven valt. Deze methode zal je niet zo vaak veilig kunnen gebruiken. De kans dat de blokkade boven op je valt is wat groter. Opruimen is het meest zware karwei die de meeste tijd, aandacht en inspanning vereist, maar je weet dan wel zeker dat hij echt weg is.

Wat je in alle gevallen doet is zorgen dat je weer verder kan. Dat de energie die even vast zit weer gaat stromen. Je zorgt dat jij je weg kan vervolgen, op weg naar het prachtige landschap (en uiteraard de volgende onvermijdelijke blokkade). Dat klinkt simpel, het is ook simpel, maar niet altijd makkelijk.

In eerste instantie is het dealen met de blokkade namelijk gewoon inspannend en vaak is het niet direct heel comfortabel en aangenaam. De blokkade moet echt geaccepteerd worden, hij moet echt bekeken worden en er moet op wat voor manier dan ook iets mee gedaan worden om er voorbij te komen. Dat betekent soms een hele makkelijke reis, waarbij je alleen wat stof hoeft weg te blazen en een extra stap hoeft te doen. Soms betekent het ook dat je je angsten aan mag kijken en weerstand te overwinnen hebt. Soms vergt de weg echt wel wat moed. Ik help je de blokkades te identificeren en er langs te komen. Samen komen we er zeker!

In vijf (skype) sessies reik ik je ingangen aan die toegang geven tot het diepe, onderbewuste deel van jouw Innerlijk. We gaan samen voorbij aan het rationele, want wat je kan bedenken heb je allang gedaan. We duiken in de energetische laag van jouw grotere bewustzijn. Via visualisaties, metaforen en dromen brengen we de blokkades niet alleen aan het licht, maar zetten we het helingsproces ook echt in beweging. Je zal merken dat dit proces invloed heeft op je hele leven.

Ik werk jaren onder andere met deze energetische laag, maar leer zelf ook steeds bij. De technieken die ik in dit traject gebruik zijn onderdeel van een prachtige training die ik volg. Ze liggen in het verlengde van wat ik jaren doe en ik stem mij in de sessies helemaal op jouw energie af. Daardoor werken deze ingangen des te krachtiger voor jou.

Ik bied dit traject in eerste instantie aan maximaal drie mensen aan, voor de echt heel lage pilot prijs van 75 euro excl. btw. Ik wil zo veel mogelijk met deze technieken werken en ik wil graag, wie dat echt graag wil, de kans geven om op een heel laagdrempelige manier kennis te maken met deze manier van werken. En jouw feedback is super waardevol voor mij en de afronding van mijn training.

Wil jij een van de eersten zijn die op dit zielsniveau met mij wil werken? Stuur me een mailtje op [email protected] Ik beantwoord graag je vragen.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.