Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Verschuivende trappen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 8 augustus 2017

Verschuivende trappen

Van de week had ik een gesprek met iemand die middenin een super waardevol, maar oh zo chaotisch en verwarrend proces zit. En zij is niet de enige! Ik ervaar het overal om me heen.

Thuis, af en toe bij mezelf, in mijn familie, bij vrienden, en niet in de laatste plaats binnen de contacten die ik met mijn lieve klanten heb. Je Innerlijke Schatkamer wordt helemaal uitgemest en overhoop gehaald, zodat een nieuwe orde, glans en overzicht kan ontstaan.

En middenin die chaos is het soms bijna niet te doen om nog een beetje te snappen wat je aan het doen bent, laat staan waar de uitgang is. En het verwarrende is: de uitgang bevindt zich steeds ergens anders! iedere keer dat je even checkt, vraagt het leven en het proces iets anders van je. Verbinden, loslaten, meegaan, pal blijven staan, voor jezelf opkomen, de ander in liefde laten, linksaf, rechtsaf, rechtdoor naar de toekomst, oh nee, eerst nog iets in het verleden… Man, je zou er gek van worden!

Ik kan niet meer tellen hoe vaak ik de afgelopen paar weken heb gehoord: “ik wil gewoon een plan maken en er dan voor gaan! Ik wil gewoon besluiten wat ik ga doen, hoe ik het ga doen en het dan gewoon doen!!!” Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het is nogal oncomfortabel om te voelen dat je echt andere keuzes wil maken, maar niet te weten welke je dan wil maken. Oncomfortabel is een heel zacht woord ervoor.

Eigenlijk voelt het gewoon als blind langs een afgrond lopen in de mist, ik volle vaart rennen terwijl je voelt dat er ergens onderweg een onzichtbare muur staat, het voelt alsof je in Zweinstein bent, en dat iedere keer dat je een trap op loopt, dat je dan ergens anders uit komt. De trappen verschuiven en je weet echt bij god niet meer via welke trap je bij de uitgang komt. En bij de uitgang komen in essentieel, maar dat lukt niet als die verrekte trappen blijven schuiven!

Hoe frustrerend dit hele proces ook lijkt, er wordt iets van je gevraagd wat eigenlijk heel helder en duidelijk is: laat de controle los, vertrouw op je intuïtie en waag de sprong in het diepe. En dan geen gecalculeerde sprong waarbij je weet dat het water diep genoeg is, niet te koud, geen verborgen rotsen onder het oppervlak, nee een echte blinde sprong, zonder garanties.

We willen zo graag een plan. Een mooie lijn van A, via B en C naar D. En dan verder. En die mooie lijn is er ook, alleen wat wij voor A, B, C en D aanzien, zijn het eigenlijk helemaal niet. De stappen die we te zetten hebben, zijn absoluut niet de stappen die we kunnen verzinnen. Het leven heeft andere plannen met ons, waar we op dit moment met ons hoofd nog niet bij kunnen.

Dus, vergeet je plan, dat werkt niet meer. Je kunt van alles bedenken en doelen stellen en prachtige dingen neerzetten. Dat is allemaal waardevol, zolang je maar bereid bent om ze ieder moment volkomen om te gooien en mee te gaan waar de stroom van jouw leven je naartoe wil hebben.

Er wordt je gevraagd om je intuïtie te volgen. Om je ingevingen te volgen. Om dat te kunnen doen, moet je je intuïtie van je gevoel kunnen onderscheiden. Wat is je heldere weten en wat is gevoel wat gekleurd is door behoeftes en angsten? Weet jij het al? Ken jij je Innerlijke Schatkamer al goed genoeg om het een van het ander te kunnen onderscheiden? Want dat wordt gevraagd, iedere dag, meerdere keren per dag. Volg in de chaos de heldere stem van je intuïtie en negeer al het andere.

En vertrouw. Vertrouw op de goede afloop. Wanneer je direct succes hebt met het volgen van je ingevingen, maar juist ook wanneer je niet direct het resultaat ziet wat je graag zou willen. Het is makkelijk vertrouwen wanneer je direct krijgt waar je om vraagt, maar wanneer vertrouwen iets is wat echt teruggevonden mag worden in je leven, kan het zijn dat er meer van je gevraagd wordt dan dat. Het is makkelijk vertrouwen op de liefde wanneer die direct aanwezig is in je leven en je lieve woordjes toefluistert, maar hoe makkelijk is het nog wanneer de liefde in jouw leven je moeilijke lessen aanbiedt.

Dan kan er gevraagd worden om erop te vertrouwen dat je het juiste zegt, ook al wordt iemand in eerste instantie boos. Dan wordt er gevraagd om te vertrouwen op een zielsverbinding, ook al is iemand nog zo ver weg in je leven. Dan wordt er gevraagd om te vertrouwen op je kracht, ook al merk je het nog niet altijd. Dan wordt er gevraagd om te vertrouwen op jouw enorme Innerlijke Schatkamer en alles wat er tot je beschikking staat, ook al is het nog wat donker op sommige plekken.

Waag die sprong. Die sprong in het onbekende water. Dat kan betekenen dat je uitgenodigd wordt om iets te doen naar de buitenwereld toe, maar het kan ook zijn dat je uitgenodigd wordt om je naar jezelf om te draaien en het werk van binnen te doen. Misschien wordt je gevraagd om je te laten zien, je te uiten, of misschien wel om het lef te hebben om naar binnen te keren en erop te vertrouwen dat die stap je in je leven verder gaat helpen.

Welke je kiest, naar binnen of naar buiten, introversie of extraversie, actie of verstilling, ligt aan wat jouw intuïtie je vertelt. Luister goed naar binnen. Onderscheidt je intuïtie van de ruis en waag de sprong. Loop gewoon die verschuivende trappen op en af. Waar jij voelt dat je moet lopen, op dat moment. Dat kan grillig zijn.

Het kan zijn dat je dezelfde trap op en af loopt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat me maar wat doet. Het kan zijn dat je bovenaan een trap ineens snapt dat je je gevoel volgde in plaats van je intuïtie en dat je dan niet meer terug kan naar waar je vandaan kwam. Het maakt niet uit. Ga gewoon lopen en klimmen en uitproberen en kijken waar je uitkomt. Wanneer je dat doet, lopen en onderweg leren, en vooral onderweg ook plezier maken, dan zoekt de uitgang jou wel op. Dan is hij er ineens. Zomaar.

Dit is een spannende tijd voor jou. Dit is een spannende tijd voor ons allemaal. We hebben, misschien wel voor het eerst ooit, alle delen van onze Innerlijke Schatkamer tot onze beschikking om te gebruiken. Van alle levens die we ooit geleefd hebben, komt de informatie beschikbaar. Jij kan toegang krijgen tot al die kennis, al die vaardigheden, al die kracht. Maar daar moet jouw Schatkamer wel schoon en licht voor zijn. Dan moet je hebben opgeruimd en schoongemaakt, de gordijnen hebben geopend, de ruimte openstellen voor publiek. Transparant, helder, schoon, in alles. Helder weten. En daar is echt werk voor nodig. Daar heb jij echt voor aan het werk te gaan. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Soms mooi, soms verwarrend en frustrerend.

Maar wat een prachtige beloning staat er tegenover al dat harde werk. Jij hebt hier op aarde iets prachtigs neer te zetten. Jij mag je verlangens volgen, werk doen waar je echt blij van wordt, helemaal jezelf zijn en accepteren en in liefde voor jezelf je leven leiden. Je mag stralen naar anderen. Je mag anderen helpen, begeleiden, koesteren, op hun pad, op hun weg naar die helder verlichte Schatkamer. Op jouw eigen, unieke manier. Hoe bijzonder en mooi is dat?

De wereld staat op een belangrijk punt. Wij mensen staan op een belangrijk punt. Het is een kwestie van leven en dood geworden op de aarde. Wij kunnen kiezen of we veranderen, ons bewustzijn vergroten, onszelf in dienst stellen van onszelf, elkaar en de aarde, of ten onder gaan. Jij hebt al gekozen. En nu mag je die keuze gaan leven en uitdragen.

Zorg dat je het niet alleen doet. Onderdeel van het proces naar jouw helder verlichte Schatkamer is het delen met anderen. Is het weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Is het voelen dat er meer mensen zijn die gelijksoortige processen doormaken. Is het voelen van de verbinding met gelijkgestemden, op een moment dat het allemaal zo nieuw en verwarrend voor je voelt.

Ik begrijp waar je doorheen gaat. Ik doe het werk zelf ook. Iedere dag weer. Ik verdiep me er al jaren in. Door studie, ervaring, kennis, vaardigheden en stomweg door te leven wat ik spreek ben ik me bewust van alle processen die in mij en anderen leven. En ik heb toegang tot al die opgedane kennis en ervaring vanuit alle eeuwen om dit leven heen. Het begeleiden van deze bewustzijnsvergrotende processen is mijn taak in het leven en ik doe hem met liefde. Laat me weten waar ik je mee zou kunnen helpen.

Wat zijn de vragen die bij je leven?

Waar ben je naar op zoek?

Waar zoek je helderheid in?

Waar verlang je naar?

Wat zou je willen delen?

Hoe kan ik je helpen en van dienst zijn?

Ik ga graag met je in gesprek. Er leeft zoveel kennis, ervaring, energie en healing kracht in mij, en het zoekt altijd nieuwe vormen om naar buiten te komen. Het wil graag gedeeld worden met de wereld, dus geef aan waar je naar op zoek bent. Zorg dat je vraagt, dan zal het je worden gegeven.

Laat een reactie achter, dan neem ik contact met je op. Of stel je vraag in de besloten gratis Schitterende Schatkamer Facebookgroep. Je bent van harte welkom om lid te worden.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.