Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Wanneer ik jou toelaat in mijn hart | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 8 januari 2020

Wanneer ik jou toelaat in mijn hart

Wanneer ik jou heel dicht toelaat, in mijn leven, in mijn zijn, in mijn energie, dan mag je alles van me zien. Ik toon jou dan al mijn openheid, al mijn kwetsbaarheid, al mijn kracht. Ik neem je mee op reis in mijn binnenste.

Grenzen en lijnen

Ik wil geen grens tussen jou en mij

want een grens betekent dat er een plek is 

waar jij niet komen mag

een plek waar jij niet kijken mag

een plek waar wij elkaar bevechten

aan de frontlinie van wie we zijn.

Ik wil van onze lijnen genieten

de lijn waar ik ophoud te zijn

en waar jij begint

waar we verschillen van elkaar

en waar we elkaar aanvullen

zoals het water en het land.

Ik wil genieten van het spel van verschuivende lijnen

van eb en vloed

van inademen en uitademen

terwijl we samen dansen

bewegen in ons eigen licht

Uit het card-deck Vrijheid in Liefde

Wanneer ik jou heel dicht toelaat, in mijn leven, in mijn zijn, in mijn energie, dan mag je alles van me zien. Ik toon jou dan al mijn openheid, al mijn kwetsbaarheid, al mijn kracht. Ik neem je mee op reis in mijn binnenste, ik deel mijn innerlijk, mijn aandacht, mijn fysiek met jou. Wanneer ik een daadwerkelijke connectie met je voel, dan zijn er geen grenzen, er zijn slechts lijnen waar we beginnen en ophouden te zijn. 

Wanneer ik jou heel dicht toelaat, dan deel ik mijn hart met jou. Het mooiste wat ik te bieden heb. Het eerlijkste, meest pure wat ik te bieden heb. Ik deel mijn hart in al mijn weten, in al mijn niet-weten, in mijn helderheid en in mijn verwarring. Ik open mijn hart en laat wat daar leeft door mijn mond, mijn vingers, mijn hele zijn naar buiten stromen. Opdat jij erin mag delen, zoveel jij wilt, zover jij wilt.

Ik voel dat niet met iedereen die ik ontmoet. Dat kan ook helemaal niet. Ik voel dat slechts met een handjevol mensen tot nu toe. Misschien behoor jij reeds tot deze mensen, misschien heb je ooit tot deze mensen behoort, misschien moeten wij elkaar nog daadwerkelijk ontmoeten. Ik hoop dat wanneer het zo ver is, dat je dan het grote cadeau kunt en wilt ontvangen.

Langzamerhand ben ik me steeds meer gaan realiseren dat ik en mijn zijn een groot cadeau is. Een cadeau dat niet voor iedereen even fijn en zacht is, dat begrijp ik ook. Een cadeau dat niet voor iedereen even groots en mooi is. Dat geeft niet. Maar wanneer ik voel dat ik jou heel dicht wil toelaten, dan is het in ieder geval belangrijk. Voor zowel jou als voor mij. Daar vertrouw ik op. Op mijn hart dat zich opent voor jou.

Niet iedereen kan mij even wederkerig toelaten. Soms raak ik iets aan waar jij misschien nog niet aan toe bent om je mee bezig te houden. Ik zal dan als veel voelen, als overweldigend, als veeleisend misschien. Of wanneer ik eerlijk ben en mijn eigen stroom volg, kan dat voelen alsof ik je ineens niet belangrijk genoeg vindt. Geen van beide is waar,  het zegt slechts iets over jouw waarheid in jezelf. Het zegt iets over waar jij nog deuren op slot wilt houden en mij met mijn energie buiten de deur.

Ook dat ben ik me steeds meer gaan realiseren. Hoe mensen op mij reageren heeft niets te maken met wie ik ben. Wanneer je mij op een voetstuk zet, gaat dat niet over mij. Ik kies nooit vrijwillig voor een voetstuk. Wanneer ik je teleurstel, zegt dat niets over wie ik ben. Het zegt iets over jouw verwachtingen. En waar de werkelijkheid niet past bij de verwachtingen in jouw hoofd. 

Het kan natuurlijk altijd zijn dat ik die verwachtingen door beloften of afspraken in de wereld heb geholpen. Daar mag je me dan ook op wijzen. Ik leef heel zorgvuldig met wat ik de wereld in help. En jij helpt me daarbij door me op tegenstrijdigheden te wijzen in mijn gedrag. Spreek me aan op mijn gedrag en ik zal kijken waar ik beter kan. Maar verwar mijn gedrag niet met wie ik ben.

De conclusies die jij trekt over waarom ik doe wat ik doe, zeg wat ik zeg, ben wie ik ben, zijn namelijk helemaal van jou. Het enige dat ik kan doen is mezelf zo open en eerlijk mogelijk delen met jou. Ik kan mijn hart voor je openen, mijn binnenwereld voor je ontsluiten, zo goed en zo zuiver als ik waar in dit moment toe in staat ben. En dan zal jij daar mee doen wat bij jou past. Jij zult daar van vinden wat nu in jouw binnenwereld past.

Ik deel mijzelf met de wereld. Door mijn schrijven, door eerlijk te vertellen over wat ik ervaar, wat ik weet, over waar ik in de war van raak, over mijn waarheid. Ik deel mijn directe focus en aandacht niet met iedereen in de wereld. Mijn fysieke aandacht, mijn fysieke aanwezigheid kan ik ook niet altijd met iedereen delen. Daarvoor moet er voor mij een bijzondere connectie zijn. Die bijzondere verbinding die zorgt dat ik nog een stapje verder wil gaan. Dat ik in wederkerigheid met jou mezelf wil delen: lichaam, geest en ziel.

Wanneer ik je dat cadeau aanbiedt mag je het aannemen of weigeren. Dat is aan jou. Ik laat dat ook bij jou. Laat de verbinding zijn, of sluit de deur. Jouw keuze. Het is allebei meer dan goed. Het enige dat ik vraag is om de keuze bewust te maken. Te voelen wat je toelaat of buitensluit. Dan is er nooit spijt. Niet van het samen spelen, en ook niet van het weglopen. 

Weet dat jij, die dit inkijkje in mijn binnenste nu leest, net zo’n groot cadeau aan de wereld is. Lees dit stuk dan ook vooral als van jou, voor jou als het met je resoneert. 

Jij bent een cadeau aan de mensen die je dag in dag uit ontmoet. Aan de mensen die vluchtig even langs je beleving strijken. En aan de mensen die jij heel dicht toelaat. Waar jij je hart voor opent. Of het toelaten wederkerig is, is aan de ander. Maar hoe dan ook, met jouw zijn, jouw bereidheid om jezelf te delen, ben jij al het mooiste cadeau wat iemand zich wensen kan.

Het is fijn wanneer de ander zich dat realiseert. Wanneer de ander jou kan zien in al je schoonheid. Maar het is niet noodzakelijk. Zolang jij jezelf kunt zien heb jij alles in handen om dit leven in verbinding te leven. Om de harde grenzen om te zetten in zachte lijnen. En te genieten waar we overeen komen met elkaar en waar we verschillen. En vooral om te genieten van ons eigen liefdevolle hart.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.