Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Wanneer jij de pijn van de ander raakt | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 27 juni 2019

Wanneer jij de pijn van de ander raakt

Wanneer we ons hart volgen, helemaal onszelf zijn, kan het gebeuren dat we daarmee de pijn in het hart van onze geliefden raken. De neiging is dan om terug te krabbelen. Om de pijn van de ander leidend te laten zijn in het volgen van ons hart. Maar dat is juist niet wat je volgens mij moet doen. Je mag altijd van koers veranderen, last hebben van voortschrijdend inzicht, of wat dan ook. Maar zorg dat je de ander in zijn of haar kracht laat. En gebruik vooral niet de pijn van de ander als excuus om niet je eigen werk te doen.

Op de weg naar onbelemmerd liefhebben komen we allemaal onze diepste pijnen tegen. Dat zijn precies de zaken die jou blokkeren op je pad. Dus ze moeten zichtbaar worden. Gevoeld worden. Doorvoeld worden. En uiteindelijk vrijgelaten worden.

Wanneer jij met je hele ziel en zaligheid besluit om onbelemmerd lief te hebben, zal het leven je hierbij helpen. Door de meest wonderlijke, prachtige mensen en situaties te creëren. Waar je met volle teugen van geniet. En door je pijn zichtbaar te maken.

Op de weg naar onbelemmerd liefhebben kom je allerlei mooie mensen tegen. Die jou, ieder op hun eigen manier helpen op je pad. En jij hen omgekeerd net zo. Op iedere manier die voor jullie het meest dienend is. Soms door je grootste vreugde te ontsluiten en soms je grootste angst en pijn.

Je zult de moed moeten vinden om je emotioneel helemaal over te geven aan alles wat er door je heen gevoeld wil worden. Je zult de moed moeten vinden om je diep te verbinden aan je verlangen en aan de mensen om je heen. Je zult de moed moeten vinden om dat wat je voelt in de energie echt helemaal te leven in je bestaan.

Er zijn geen bypasses meer mogelijk. Er is geen veilige weg van wel weten maar niet helemaal leven. Dat is werkweigering en wanneer je verlangen groot genoeg is zal het leven dat niet tolereren. We kunnen niet het in de energie leven, maar het niet helemaal lichaam geven in ons bestaan. We moeten allemaal tot onze enkels in de modder. We zullen soms bloeden en huilen zullen we sowieso.

Wanneer jij de pijn van de ander aanraakt, zul je met schuldgevoel te maken krijgen. Juist omdat je van de ander houdt, zul jij je verantwoordelijk voelen voor de pijn van je geliefde. En je zult af en toe de neiging krijgen om je terug te trekken. Te stoppen met doen wat de ander zeer doet. Je hart niet te volgen vanwege de pijn van de ander.

Weet wat je daarmee zegt. Weet dat je boodschap is: 'ik geloof niet dat jij dit kunt'. Weet dat je hiermee niet per se liefdevol bent. Gun de ander zijn of haar bevrijding dwars door de pijn heen. Zie de ander in zijn of haar leeuwenmoed en kracht om dit aan te gaan. Steun, moedig aan, wees er waar het kan, maar krabbel niet terug! Je maakt de ander klein waar diegene juist in zijn of haar grootsheid stapt.

Mocht je ooit mijn pijn triggeren: waag het niet om een stap terug te zetten. Waag het niet om mij te beroven van mijn kans om mezelf te bevrijden! Kijk naar me, huil met me, hou van me en laat mij mijn werk doen! Ik snap dat het moeilijk is om naar me te kijken als ik naar de bodem zak, maar kijk! Leer er je eigen lessen van. Zak naar je eigen bodem, maar kijk en voel en leef. Wees met mij.

Laat mij bepalen hoe snel en diep ik wil gaan. Laat mij bepalen wanneer het voor mij genoeg is en ik erbij weg kan lopen. En jij mag dat voor jou doen. Je mag alleen mijn pijn niet als een excuus gebruiken om je eigen werk niet te doen.

Dat is liefde. Dat is onvoorwaardelijke liefde.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.