Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Wat drijft jou in je leven? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 1 september 2016

Wat drijft jou in je leven?

Wat zijn de drijfveren die je kracht geven in je leven? Waar kan jij niet zonder? Wat heb jij nodig om blindelings een keuze te kunnen maken of zaken die belangrijk voor je zijn? En dat je dan zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt? Hmmm, lastige vragen nietwaar?

Er is een hoop te doen over het vinden van je missie en je doel in het leven. Overal in social media land vindt je boeken, workshops, trainingen, coaching, enzovoort over het zin-geven van je leven. Wanneer je hebt gevonden wat jij echt te doen hebt in het leven, kun je ontspannen, in vrijheid leven, gelukkig zijn. En ik ben het daar absoluut mee eens! Ik ben mijn hele leven op zoek geweest naar de bewustwording van mijn missie, mijn doel, de zin van mijn leven. Ik heb die Zin herkend zodra ik hem gevonden had en stevig omarmd, zodat ik nooit meer los hoef te laten.

Zo werkt het alleen niet altijd. Het moeten hebben van een doel, een Zin, een missie kan ook een enorme druk opleveren. Of een gevoel van falen. Want niet alle levensdoelen zijn groots en meeslepend. Sommige zijn bescheiden en schreeuwen niet zo hard. Wanneer alles in je roept dat je moet schilderen omdat je alleen dan echt gelukkig bent is dat beangstigend, soms moeilijk, maar in ieder geval duidelijk! Je kan ervoor gaan! Je kan je in het diepe storten en al je angsten achter je laten en jezelf helemaal laten zien in al je grootsheid.

Er bestaan ook levensdoelen die wat zachter zijn. Die niet zo alles-of-niets, zwart-wit zijn. Ik schilder of ik schilder niet. Het kan zijn dat je bescheidener zaken te delen hebt. Dat je liefde te verspreiden hebt onder oude mensen die afscheid van het leven aan het nemen zijn. Of dat je kinderen laat zien hoe mooi ze zijn, met al hun strubbelingen en moeilijkheden. Of dat je levensdoel niet in je werk zit, maar in je leven verweven, zodat het bijna niet te ontwaren is, maar wel altijd aanwezig.

Het is helemaal niet nodig dat iedereen in zijn leven zich super bewust is van wat hij of zij te geven heeft, of te leren heeft. Het gebeurt toch wel, of jij je er nou bewust van bent of niet, of jij het er nou mee eens bent of niet. Er gebeurt wat er gebeurt en jij doet je ding wel.Iedereen heeft thema’s in zijn of haar leven, die zorgen dat je je fijn voelt bij wat bij je hoort en die naar voelen wanneer we dingen doen die niet bij ons wezen passen. Drijfveren die een prachtig signaleringssysteem vormen.

Wanneer we bijvoorbeeld weer eens vreselijk twijfelen of we naar ons hoofd of ons hart moeten luisteren, helpt het enorm om te weten wat jij in de kern van je leven wil doen, meemaken en zijn. We kunnen eindeloos piekeren over of we moeten blijven werken voor onze baas, of weg moeten gaan. We twijfelen of we die cursus wel of niet moeten gaan doen. We twijfelen of we onze kinderen vrij moeten laten of veilig dichtbij moeten houden. We twijfelen of het een nou goed voelt, of toch het andere… Zou het dan niet supergaaf zijn als je een klein rijtje woorden hebt die precies bij jou passen en die je langs de keuze kan houden?

Als kind hoeven we helemaal niet na te denken over wat we echt graag willen doen. Dat weten we van nature. En daar handelen we ook naar: Ik wil nu aandacht, ik wil nu spelen, ik wil stil in een hoekje, ik wil lezen, ik wil gek doen en dansen, enzovoort. Wanneer we volwassen zijn geworden vinden we het vaak heel lastig om bij onze drive of kern te komen. We zijn gewend om in actie, in prestatie te denken: wat vind ik nou zo vreselijk leuk om te doen? Wanneer vergeet ik de tijd? Wat is mijn passie? Dat is een moeilijke vraag wanneer je innerlijk stem niet zo hard praat.

Ik heb bijvoorbeeld heel lang gedacht dat het enige waar ik echt de tijd bij vergat lezen was. Oh ja en praten met mensen, van die fijne gesprekken over wat je bezig houdt. Hoe kan ik daar nou mijn leven omheen bouwen? Toen ik mij bewust werd van het feit dat mijn drijfveren in mijn leven Groei en Verbinding zijn, kon ik bedenken dat wat ik beschouwde als hobby’s, eigenlijk heel belangrijke thema’s in mijn leven zijn. Het werk dat ik nu voor mijzelf gecreëerd heb, vormt zich moeiteloos om mijn thema’s heen en ik verdien mijn geld met het ruimte geven aan leren door veel te lezen en te praten over dat wat mij en de ander bezig houdt. Maar dat was geen makkelijk proces. Daarom ben ik gaan zoeken naar manieren om op een eenvoudige manier verbinding te kunnen maken met datgene wat centraal staat in jouw leven.

Ik heb een weg gevonden die je schijnbaar moeiteloos op weg helpt. Door middel van jouw lievelingsverhaal dat je als kind had, kan je heel dichtbij je diepste kern of drive in je leven en werk komen. Als kind zitten er nog niet zoveel laagjes over de kern van je wezen en wat je het liefste doet. Die laagjes komen later pas, als je steeds meer in interactie bent met de wereld. Wat je als kind aansprak, sprak je aan op een diep niveau, zonder dat je daar al beperkende gedachtes bij had. Datgene dat je in het verhaal aansprak is datgene dat jou drijft in het leven, jouw kern om vanuit te leven en te werken.

Op 3 oktober geef ik de workshop Ik Ben Mijn Lievelingsverhaal in kampen. Ik heb een superlocatie gevonden in Villa Nova. De workshop heeft eerder al voor prachtige resultaten bij de deelnemers geleid. In drie uur gaan we naar binnen bij onszelf, zien we ons lievelingsverhaal weer voor ons en halen we er uiteindelijk uit wat onze drive in het leven is. Het is zo simpel en eenvoudig, maar tegelijk zo verbazingwekkend kloppend en helpend bij alles wat we in ons leven doen. Iedere keer dat ik deze methode met mensen doe, zie ik de verbazing in hun ogen. “Zit dat allemaal in mijn verhaal? Haal ik dat er uit? Ik herken het zeker, maar had nooit gedacht dat ik dit handvat voor mijn leven en mijn keuzes uit dit simpele verhaal kon halen!”

Wil jij dat ook meemaken? Kan jij ook wel een handvat gebruiken? Wil jij graag jouw drijfveren kunnen vertalen in je leven en in de keuzes die je maakt? Wil jij jezelf op een speelse en leuke manier beter leren kennen?

Schrijf je in voor de workshop Ik Ben Mijn Lievelingsverhaal. Omdat ik het natuurlijk heel fijn vind om te weten op hoeveel mensen ik kan rekenen, heb ik een vroegboek actie in het leven geroepen. Wanneer je je voor 24 september inschrijft kan je meedoen voor de earlybird prijs van €25,00. Na deze datum wordt de prijs weer €35,00. Stuur me een mailtje als je nog vragen hebt of om je aan te melden op manon@vidante.nl.

Ik verheug me erop om je te ontmoeten bij Ik Ben Mijn Lievelingsverhaal!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.