Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Wat nou als alles kan? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 6 oktober 2016

Wat nou als alles kan?

De afgelopen week kwam ik veel felle discussies tegen op Facebook. Vaak over onderwerpen waarbij iemand zegt een ander te kunnen helpen (vaak op persoonlijk, mindset of spiritueel vlak) met een bepaalde dienst waar diegene helemaal achter staat en waar geld voor gevraagd wordt.

Bij deze discussies gaat het er niet altijd even respectvol aan toe. De oordelen volgen elkaar in snel tempo op. Waar de een de ander een “liefdevolle” spiegel wil voorhouden, dat doet door de ander compleet af te branden en dan vervolgens niet wil zien dat de spiegel twee kanten op werkt. En dat bewust spiegelen mooi is, maar niet werkt als er niet om gevraagd wordt.

In mijn optiek werkt de hele wereld als spiegel. Zo buiten, zo binnen en andersom. De wereld om je heen is een reflectie van wat er binnen gebeurd. Ben jij angstig van binnen, dan zal je de wereld als bedreigend ervaren. Zie jij mensen als oneerlijk, dan zal je steeds bedrog zien en ervaren. Dus spiegelen gebeurt toch wel, daar hoef jij  niet nog even een schepje bovenop te doen door alles wat je bij een ander ziet ongevraagd te benoemen onder het mom van spiegelen. En laat het “liefdevolle” (wat vaak genoemd wordt) dan maar helemaal weg. Er is niets liefdevols aan. Het is een eigen behoefte die daar naar boven komt. Geeft niet, maar wees in ieder geval eerlijk.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een heel naar gevoel kreeg bij veel van deze discussies. Iemand spreekt zijn of haar waarheid, biedt in alle oprechtheid (naar mijn idee waren ze oprecht, wat je persoonlijk ook mag denken van hetgeen aangeboden werd) een dienst aan waar de aanbieder echt denkt een ander mee te kunnen helpen en dan krijg je een enorme bak met bagger over je heen. Waar je dan ook nog met respect op dient te reageren, want doe je dat niet, dan “bewijs” je de ander zijn gelijk. Wat een verspilde energie! En wat een angst!

Er zijn een hoop mensen die moeite hebben om zichtbaar te worden in de wereld. Die bang zijn dat hun mening en kijk zo controversieel is dat ze, wanneer ze zich uitspreken, nare dingen over zich heen gaan krijgen. Dat is zo jammer! Want ik geloof er zeker in dat al die mensen iets hebben bij te dragen aan het leven van anderen. Er zijn mensen die echt baat hebben bij wat zij aanbieden. Misschien niet veel mensen, lang niet iedereen, maar altijd iemand. En wanneer we allemaal in ons veilige holletje blijven zitten en wat ze zeggen laten afhangen van wat we denken dat er van ons verwacht wordt, dan komen dienstverlener en dankbare klant misschien wel nooit bij elkaar.

De vraag of iets echt werkt is daarbij voor mij van ondergeschikt belang. Daar ben ik misschien wel heel controversieel in (gaan jullie nou ook allemaal met bagger gooien?). Het placebo-effect bestaat, is zelfs bewezen, dus waarom zouden we daar niet gebruik van kunnen maken? Alles bestaat uit energie en wat we de hele dag doen is met energie nog meer energie manipuleren. Alle beelden die we daarbij hebben over of iets werkt of niet werkt bepalen onze waarheid. Die beelden (en daarmee onze waarheden) zitten soms heel diep verstopt, waar we niet makkelijk bij kunnen. Dat maakt het niet zo makkelijk snel te veranderen.

Voorbeeld: wanneer jij een boodschap van liefde via een medium doorkrijgt en daarmee verder kan in je leven, dan is dat een goed ding. Of dat medium nou daadwerkelijk een boodschap van gene zijde heeft doorgekregen of misschien jouw energie zo goed “gelezen” heeft dat hij bewust, of onbewust, precies wist wat te zeggen om je te helpen. Het medium zijn is maar een vorm! En sommige vormen passen goed bij mensen en andere vormen helemaal niet. Als het maar werkt. En als je als klant maar heel goed voelt of dit bij je past en je helpt. En wanneer het niet werkt, dan kom je niet meer terug bij die dienstverlener.

Dit gaat echt op voor de meeste mensen onder ons. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Sommige mensen hebben zo’n behoefte aan afhankelijkheid dat ze vervolgens geen stap meer zetten zonder bijvoorbeeld dat medium te raadplegen. Die geven hun leven als het ware uit handen aan een ander. En met een beetje pech maakt die ander daar heel handig gebruik van om veel geld los te peuteren. Dat is echt heel jammer, maar de angst voor deze uitzonderingen zouden niet moeten zorgen dat zoveel mensen bang worden om aangezien te worden voor zo’n zwendelaar terwijl zij met de beste bedoelingen en intenties hun medemens willen helpen, terwijl ze zelf een boterham verdienen.

En daar zijn we op een belangrijk punt. Wat ik zag in de discussies van afgelopen week was dat  ze vaak op gang kwamen als er twee factoren in het spel waren: iemands waarheid en geld. Iemand spreekt zijn of haar waarheid. Dat kan soms heel stellig zijn: zo zit de wereld/de mens/het universum in elkaar. Daar mag je ook heel stellig in zijn naar mijn idee, het gaat immers op jouw waarheid. Of de ander daar in meegaat is aan de ander zelf om te bepalen. Is jouw waarheid anders, prima, verkondig die voor mijn part met net zoveel stelligheid en flair.

Als tweede is geld vaak in het geding. Wanneer je iemand kan helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, anders leren denken over dingen, anders leren kijken naar de wereld of het doorgeven van kennis die je uit het universum haalt (channeling bijvoorbeeld) en jij hebt daar een talent voor meegekregen of ontwikkelt, dan mag jij dat je medemens niet onthouden door geld te vragen van al die arme mensen die dat talent niet hebben, en ook geen geld.

Je mag denken van al die diensten wat je wil. Je mag er in geloven, of niet. Het maakt eigenlijk niet uit. We leven in een tijd dat paradoxen naast elkaar kunnen bestaan omdat we ons gaan realiseren dat er waarheden zijn die buiten ons bereik vallen. We zijn er heel rustig aan toe om te geloven (en te bewijzen dat het bestaat) dat er iets is als een eindeloo bewustzijn dat groter is dan ons aardse leven. Maar hoe dat eruit ziet weten we niet echt. We geven er beelden aan, denken er over, worden er blij van, of angstig, voelen ons bevrijd of klem gezet. Maar alles met het begrip dat we op dit moment kunnen opbrengen in ons lichaam, met ons brein, in ons leven.

Dus: wat nou als alles waar is. Wat nou als al die mensen die oprecht hun talenten en visies aanbieden om anderen te helpen om zich beter staande te houden in het leven? Om zich te bevrijden van beperkingen, van angsten, van verwachtingen? Om echt een verschil in de geluksbeleving te maken van hun klanten? En dat dit dan gebeurt vanuit hun eigen aardse begrip, vanuit eigen beperkingen van het denkvermogen, bevattingsvermogen? Maar dat juist die manier van denken en de beperkingen die erbij horen dus precies passen bij de klanten die ze aantrekken? Dat dus alles waar is terwijl we helemaal niet weten wat waar is?

Ik word daar zo blij van. Dat betekent dat ik gewoon mijn waarheid mag leven en met mijn waarheid mag werken en mijn klanten mag helpen met mijn visie, mijn waarheid. Omdat ik ze daadwerkelijk help om vrij te worden. Om hun energie te laten stromen, om te luisteren naar de diepe waarheid die in hun zelf leeft. Om verantwoordelijkheid zonder schuld te dragen in hun leven. Om hun heelheid te ervaren.

Tegelijk mag ik ook al die andere waarheden laten bestaan. Ik hoef me niet te verzetten tegen mensen die anders denken dan ik, die het leven anders bekijken. Ik kan mezelf toestaan om respect te hebben voor iedereen. Dat laat mijn energie weer stromen. Ik hoef mijzelf niet meer te verdedigen, ik kan mezelf gewoon uitleggen en het dan bij de ander laten of die met me mee kan, of juist niet.

De nare discussies laat ik bij anderen. Ik doe niet mee. Ik laat me er niet door naar beneden trekken. En mocht ik ooit het onderwerp worden van zo’n discussie, dan zorg ik dat ik daarmee deal op een manier die echt bij mij past, die goed voor mij voelt. Als dat is door te zwijgen, dan mag ik dat van mijzelf. Als dat is door uit te leggen, dan mag dan ook. Als dat is door iemand te verwijderen, dan mag dat ook.

En wanneer jij je aangetrokken voelt door mijn denken, door mijn waarheid, door wat ik voor jou kan betekenen, boek dan gewoon een eerste gratis sessie bij mij, dan kijken we of je gevoel klopt. Ga hiervoor naar vidante.nl, of mail me op manon@vidante.nl.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.