13-7 tot 8-8 Zomer van de onbelemmerde liefde Meer info

Wat wil jij meer dan ook bereiken? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 6 oktober 2017

Wat wil jij meer dan ook bereiken?

Wat wil jij bereiken in je leven? Zijn er dingen die je graag wil doen? Mijlpalen die je absoluut wil bereiken? Relaties waar je naar verlangt? Dingen die je graag zou willen hebben? Een huis waar je graag zou willen wonen? Als jij je gedachten echt vrij hun gang laat gaan in je dromen, wat zie jij dan voor je geestesoog verschijnen?

Wat je je moet realiseren is dat het bereiken van alles waar je echt en oprecht naar verlangt geen doel op zich is, maar puur een gevolg van het zijn van jouw grootste zelf. Waar jij naar verlangt hoort bij je, dat staat als een paal boven water. Maar het enige doel dat er echt toe doet in je leven ligt bij jou van binnen. Het enige doel dat er echt toe doet is om zo groots mogelijk jezelf te Zijn. En erop te vertrouwen dat je vanuit dat grootste Zijn precies op je pad krijgt waar jij intens naar verlangt.

We hebben de neiging om ons te verliezen in wat we graag willen. Dat kan iets zijn wat we graag willen hebben, een bezit waar we intens naar verlangen. Dat kan ook iets zijn wat we graag willen bereiken, een bepaalde prestatie die we heel graag willen leveren. Maar we verliezen ons vaak het gemakkelijkst in onze relatie met een belangrijke ander. Zeker op het moment dat je iemand ontmoet waar je een hele speciale connectie mee voelt. Die echte zielsverbinding.

Naast dat het voelen van die verbinding heel mooi en bijzonder is, loop je altijd het risico om je te verliezen in dat verlangen naar die connectie, in het willen van die relatie. Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat het nou juist de bedoeling van het leven is dat deze connectie tot stand komt. Dat het echt zuiver de bedoeling is dat deze connectie ten volle geleefd wordt. Ik zie het vaak en veel om me heen. En begrijp me niet verkeerd, dat kan heel goed ook zo zijn.

Maar er ligt wel de valkuil op de loer om deze verbinding, deze connectie, deze relatie tot je ultieme doel te maken. Je hebt er wellicht alles voor over. En onbewust begin je je aan te passen aan wie je denkt dat je moet zijn om deze connectie alle ruimte te geven. Wat wil de ander graag van je zien? Van je horen? Van je voelen? Wat kan jij doen om een mooi evenwichtig aandeel te leveren aan de relatie? Wat kan jij veranderen aan jezelf om deze relatie zo groot mogelijke kans van slagen te geven…?

Herkenbaar? Vast wel. Voor iedereen geldt dit mechanisme tot op zekere hoogte. Wanneer je echt graag wil, ben je tot veel aanpassingen bereid. En sommige daarvan zijn echt heel subtiel. Want wat zou er mis kunnen zijn met de wens om een gelijkwaardig aandeel in de relatie te leveren. Om stevig in je schoenen te gaan staan zodat je de relatie als het ware mee kan dragen…? Dat is toch juist een mooie ontwikkeling?

Het is de bedoeling dat jij in je leven zo dicht mogelijk bij je eigen kern leeft. Dat jij jouw grootste leven leidt. Precies zoals jij het bedoeld hebt en afgesproken hebt. En alles wat je in je leven wel of niet manifesteert is een gevolg van het wel of niet leven vanuit jouw hele zelf. Die relatie is niet het doel, het is het gevolg van het in contact leven met je ziel, met jouw hele grootste zelf.

Jezelf ontwikkelen of zelfs aanpassen zodat je de relatie kan aangaan of in stand houden is per definitie niet wat je te doen hebt. Wat je te doen hebt is echt jezelf alle ruimte geven om te Zijn. Wat je te doen hebt is jezelf helemaal omarmen en accepteren voor wie jij op dit moment bent en wie je voelt te zijn in het grote geheel. En past dan die bepaalde persoon in je leven, kunnen jullie elkaar en tegelijk jezelf optimaal dienen, dan zal die relatie er zijn.

Dat is de grote uitdaging die je voor je neus hebt liggen wanneer je midden in een intens zielsproces met iemand bent. Je hebt deze relatie alle ruimte te geven door helemaal jezelf te zijn en de uitkomst los te laten. Wanneer het je dient zal het er zijn, wanneer het je niet dient is het er niet. Het is niet meer of minder dan dat. Dat waar je naar verlangt is een gevolg van het gegeven dat jij helemaal in jouw grootste leven stapt. Dan brengt het leven alles op je pad wat je nodig hebt om dit grootste leven te leiden.

Dat klinkt makkelijk, maar jullie zullen allemaal kunnen beamen dat dit uiteindelijk het moeilijkste is wat je ooit hebt moeten doen. Om datgene waar je zo diep naar verlangt echt de vrijheid te geven om zich wel of niet te manifesteren in je leven. Om de uitkomst niet vast te proberen te houden, maar om deze uitkomst zich in alle vrijheid te laten aandienen. Als het resultaat van jouw Zijn. Je kan nou eenmaal nooit je echte grootste zelf zijn terwijl je iets buiten jezelf tot doel stelt.

Nou wil ik helemaal niet zeggen dat je je nooit mag aanpassen aan een ander. Soms is het juist helemaal prima om rekening te houden met de wensen en mogelijkheden van iemand anders. Maar alleen wanneer jij in volledige vrijheid de keuze kan maken om dat te doen. In volledige vrijheid, en niet waar het je Zijn betreft. Niet wanneer het betekent dat jij je kleiner moet maken voor een ander, of je groter voor moet doen, of je anders moet laten zijn dan je bent. Jij hebt helemaal in je eigen energie, in je eigen ziel te gaan staan.

Voel jij al helemaal wie jij tot in je hart en je ziel bent? Maak jij dagelijks contact met die allergrootste versie van jezelf? En kan jij iedere keus, iedere relatie, ieder verlangen wat je voelt in dienst stellen van die grootste versie van jezelf? Kan jij en durf jij echt vanuit je ziel, je roeping en je missie te leven? Of weet je nog niet precies wat dat voor jou inhoudt…

Dan heb ik iets leuks voor je! Op woensdag 1 november organiseren Sylvia Bouwer en ik samen de live dag “What’s calling you”. Een dag waarin we in een kleine groep op weg gaan naar wat ons roept in ons leven. Dat wat we hier voelen te doen te hebben. Zodat jij helemaal vanuit die energie kan leven en alle keuzes ook kan maken vanuit dat grootste perspectief.

Meer info vindt je onder deze link... Wij hebben er enorm veel zin in en we zien je graag op woensdag 1 november


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.