6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 1: Thuiskomen in je lichaam | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 5 oktober 2016

Week 1: Thuiskomen in je lichaam

Voordat je gaat mediteren is het belangrijk om te kunnen zijn in je eigen lichaam. Met al je spanning of ontspanning en al je energie. Deze korte meditatie helpt je opstarten.

Ik had deze week allemaal super spannende ideeën over wat de eerste meditatie in deze reeks moest gaan worden. Ik ben druk aan het schrijven geweest, aan het voelen, aan het schrappen. Ik voelde een heel klein beetje druk opkomen, want drukke week, dus wanneer en hoe en wordt het wel goed…

En toen las ik mijn tekst op de site nog eens door. En nog eens. En ik besefte mij dat ik daar had geschreven dat ik het rustig op zou bouwen. Beginnen met eenvoudig en kort en dan langzaam opbouwen naar diepe meditatie en langere visualisaties. Hmmmm. Ik keek nog eens naar wat ik aan het schrijven was. Dat was niet eenvoudig. Dat was al helemaaaaal niet kort. Als ik vanaf daar ging opbouwen, dan weet ik niet meer waar we dan moeten gaan eindigen. Ergens op een berg met monniken om ons heen of zo. Dat was de bedoeling niet!

Dus ben ik weer even helemaal terug naar het begin gegaan. Ik ga niet beginnen met een visualisatie waarbij ik minstens een half uur van jullie tijd en concentratie op eis. Ik ga beginnen met een korte, eenvoudige meditatie om even thuis te komen in je lichaam.

Want iedere meditatie of visualisatie valt of staat bij de rust in je lijf en je hoofd. Je kan veel beter mediteren als je goed gegrond bent (hoe tegenstrijdig mediteren en gronden misschien ook mag klinken voor je). Je kan beter mediteren wanneer je ontspannen bent en wanneer je kan accepteren wat er zich op dit moment aandient.

Daar gaan we dan dus mee beginnen. Een korte lichaamsgerichte meditatie, waarbij je alleen je aandacht hoeft te richten op je lichaam. Verder niets. Alleen maar proberen je focus bij mijn stem en bij jouw lichaam te houden. Een opstart meditatie. Die kan je gebruiken om je dag te beginnen, te eindigen, of wanneer je midden op de dag even focus en gronding nodig hebt.

Die andere visualisatie zit natuurlijk gewoon nog in de planning. Hij is veel te mooi om niet te gebruiken. Over een poosje. Wat later in de reeks. Ik geef wel een hint al hij aan de beurt is.

Ik wil graag audio’s ontwikkelen die optimaal werken voor jullie. Daarom zou het echt heel fijn zijn als jullie onder dit verhaal even aangeven wat je van de meditatie vond. Is het tempo prettig, kun je je goed concentreren, wordt je afgeleid, noem het maar op.

En je kan altijd verzoekjes indienen. Is er een onderwerp waar je graag mee aan de slag wil? Een vraag waar je antwoord op zou willen krijgen van jouw innerlijke stem? Laat het me weten en ik ga schrijven!

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.