6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 10: Bloembedden chakra’s | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 6 december 2016

Week 10: Bloembedden chakra’s

De maand december gaat voor mij eigenlijk altijd over balans. Balans tussen rust en drukte, tussen kou buiten en warm binnen, tussen geven en ontvangen, tussen veel mensen om me heen en de stilte in mezelf. En zoals altijd met ‘gezellige’ feestdagen zoek ik de balans tussen het ontspannen samenzijn en het verplichte samenzijn.

Wanneer feesten over zowel ontvangen als over geven gaan kan het haast niet anders dan dat er een zeker element van verplichting tegenover elkaar in sluipt. We proberen onze kinderen te leren dat Sinterklaas niet zozeer over cadeautjes krijgen gaat, maar meer over het plezier van het geven. Maar wat nou als zij daar geen zin in hebben? Dat geven? En wat als ik er eigenlijk geen zin in heb: druk zijn met cadeautjes en gedichten en surprises…? Kan ik dan een jaartje overslaan? Of het verplaatsen naar volgende maand? Of gewoon niet meer mee doen?

Ik merkte dit jaar met Sinterklaas wel weer de druk op die het feest, naast alle gezelligheid, op mij legt. Bij ons thuis ben ik toch altijd degene die de boel regelt voor de kinderen. We trekken wel lootjes en iedereen zorgt voor zijn eigen lootjes. Maar de kinderen krijgen net iets meer dan de volwassenen. Zij krijgen drie cadeautjes, van het eigen gezin, van het gezin van de tante en van de opa’s en oma. En bij ons thuis, in mijn gezin dus, ben ik verantwoordelijk voor dat deel. Bij mijn zus en bij mijn moeder is het niet anders hoor, ook daar doen de vrouwen heel traditioneel het meeste werk voor de kinderen.

Naast de druk is het ook gewoon superleuk hoor. Ik hou van het bedenken van leuke cadeautjes en het schrijven van gedichten vind ik ook niet erg. Maar het moet wel. Ook als ik eigenlijk geen tijd heb. Of geen tijd voel. Of geen tijd wil vrijmaken… Maar het is elk jaar weer leuk en gezellig en de kinderen zijn altijd zo blij!

Dus het blijft een gekke balans tussen gezellig en leuk, en druk en verplicht. En dan hebben we het nog niet eens over kerst. Dat komt er nog aan, en daar geldt hetzelfde voor. Ik ben helemaal niet opgevoed met allemaal strakke ideeën over wat kerst moet zijn en hoe we dat moeten vieren. Wat dat betreft heb ik de meeste vrijheid die je je maar wensen kan. Maar het zorgt ook dat we ieder jaar weer moeten beslissen over wat we deze keer weer willen doen. Houden we het groots, klein, met wie, waar? En dan lopen de meningen binnen het gezin ook nog wel eens ver uiteen. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij een gezellige kerst. En voor je het weet kun je het toch echt niet maken om….

Vast wel een soort van herkenbaar voor jullie allemaal. Dus deze week een balans visualisatie. Om je energie en je balans goed te verzorgen. We stappen vanuit het koude Nederland in onze eigen warme bloementuin en verzorgen daar ons chakra’s. Ik wens je een heleboel ontspanning in al deze gezellige drukte en heerlijke stilte...

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.