Week 11: Luisteren | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 13 december 2016

Week 11: Luisteren

Deze week heb ik weer een hele eenvoudige meditatie opgenomen. Je kunt hem lekker af luisteren en je mee laten nemen in mijn ritme, maar het staat je natuurlijk ook vrij om je eigen ritme te bepalen en de oefening zonder mijn audio te doen. Hij is er eenvoudig genoeg voor.

Wat ik zo leuk vind aan deze oefening is dat je hem ook heel goed met kinderen kunt doen. Hij zorgt ervoor dat je gedachten tot rust komen en dat je een beetje meer ‘thuis komt’ in je eigen lichaam. Ik heb hem wel eens met mijn eigen kinderen gedaan als ze niet konden slapen, of als ze zoveel emoties voelden dat ze er uit zichzelf niet goed meer uitkwamen. Emoties komen voort uit gedachten, dus wanneer je die tot rust brengt, volgt er vanzelf meer rust.

De komende weken zijn voor veel mensen drukke weken. Kerst komt eraan en we sluiten ook in een adem door het oude jaar af en luiden het nieuwe jaar in. En dan willen we het zo leuk mogelijk maken, zo gezellig mogelijk zijn, alles wat maar even kan afronden en dan: op naar het nieuwe jaar! Juist in dit soort drukke tijden is het belangrijk om af en toe even je rust te pakken en in het moment te kunnen zijn.

De oefening gaat over luisteren om je heen. Dat heeft natuurlijk ook veel te maken met de zintuigenboom van een aantal weken terug, maar nu pakken we het luister zintuig er even expliciet uit. Je focust je aandacht alleen op het luisteren. Alleen luisteren, zonder oordeel of actie die erop volgt. Laat maar zijn wat er is en heb er aandacht voor.

Ook buiten deze oefening om is het belangrijk om je te oefenen om oordeelloos te kunnen luisteren. Om in ieder geval je oordeel op bepaalde momenten even te kunnen opschorten. Je kunt deze meditatie dan ook gebruiken om ook dat te oefenen. Gewoon in alle rust luisteren. Dat kan je de feestdagen een hoop rust geven en zorgen dat je ze ontspannen en fijn door komt.

P.S. Hebben jullie mijn Schitterende Schatkamer Kerstactie al voorbij zien komen? Ik ga in deze drukke tijd ook nog een gratis mini-cursus doen. We gaan via de Schatkamersessie oefening een volledig op jouw afgestemd visionboard voor 2017 maken. Het wordt leuk, lekker spelen en je kan het zelf inplannen zoals jij wil. En beter dan zo kan je het bijzondere nieuwe jaar niet beginnen! Doe je mee? Leuk!!! Meer info en aanmelden via deze link.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.