Week 12: Leermeesters en mentoren | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 21 december 2016

Week 12: Leermeesters en mentoren

Als je mij een beetje beter kent, of mij al eventjes volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn: ik ben dol op mijn hond Boyke. Ik wandel elke dag met hem en hij laat mij de mooiste plekjes en de mooiste beelden zien.

Dat doet hij niet letterlijk, ik kan niet in zijn hoofd of door zijn ogen kijken, maar het feit dat hij moet lopen en spelen, betekent dat ik de dag vaak in de natuur begin. Soms is dat grauw en grijs, maar vaak ook prachtig. Was hij er niet geweest, dan was ik op dat moment waarschijnlijk daar niet geweest om de wereld te bewonderen.

Mijn hond brengt mij heel veel. Hij spiegelt mij in mijn onrust, in mijn aandacht, in mijn liefde. Hij geeft aan wanneer ik over gefocust ben en even een pauze nodig heb, hij laat me lachen en spelen en hij beschermt mij wanneer ik voel dat ik dat nodig heb. Hij is niet alleen mijn maatje, hij is mijn leermeester in mindfulness en playfulness. En die leermeester komt niet voor niets op mijn pad. Mijn mentor is daar op het moment dat ik hem nodig heb.

Dat doen dieren voor je. Met hun energie brengen ze jou wat jij op dat moment goed kan gebruiken, of wat je wat meer wakker mag maken in jezelf. Dat kan in de vorm van een daadwerkelijk dier, zoals een huisdier of een dier dat je tegenkomt. Dat kan ook in de vorm van een energetisch krachtdier of een hulpdier. Maar het hoeft niet eens perse zo diep te gaan. Het kan ook gewoon zijn dat bepaalde dieren je aantrekken. Iedereen kan wel een antwoord bedenken op de vraag: wat is je lievelingsdier? Het kan maar zo zijn dat je over drie maanden een ander antwoord geeft dan nu. Dat komt omdat je dan wellicht in een ander proces zit dan nu. En daar hoort een andere energie bij.

Ik hou van honden (dat was nu wel duidelijk toch?), ik heb veel geleerd van de honden die vroeger en nu een plek hebben in mijn leven. Ik heb ook heel veel geleerd van katten. Juist doordat ik ze een heel klein beetje spannend vind en ze iets van onvoorspelbaarheid hebben. Ze hebben mij altijd gespiegeld en wanneer ik daar voor open kon staan, hebben ze me veel over mijzelf geleerd.

Ik ben geboren in het Chinese jaar van de draak. Van de vuurdraak om precies te zijn. Wat een geluksjaar om in geboren te zijn. Ik hou van de vuurdraak in mij. Ik hou van het plezier van deze draak, van het grote geluk dat jij aantrekt, van de energie waarmee hij mij meeneemt op avontuur. Dat ik dit dier in de fysieke wereld nooit ga tegenkomen maakt me niet uit. In visualisaties en dromen is hij mijn maatje en mijn metgezel.

Maar het dier dat echt echt echt bij me hoort is de wolf. Mijn Wolf. Dat is mijn daadwerkelijke leermeester. Ik ben haar leerling. Haar kalme, vriendelijke, liefdevolle energie, haar wijsheid, haar kracht, daar mag ik van leren en uit putten.

Vandaag heb ik een visualisatie geplaatst voor jou, om de dieren te ontmoeten die op dit moment bij jou willen zijn. Die jou iets te leren hebben, of iets in jou willen wakker maken. Veel plezier.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.