6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 12: Wat zeggen jouw dromen over jou? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 15 juni 2016

Week 12: Wat zeggen jouw dromen over jou?

Wat denk jij dat jouw dromen je te zeggen hebben? Kan jij je jouw dromen herinneren? Heb jij een terugkerende droom? Ik heb deelgenomen aan een workshop over wat je dromen jou te zeggen hebben.

Afgelopen week was ik bij een workshop over Dromen. De workshop ging over het onderzoeken van de dingen die je onderbewuste je te vertellen heeft via je dromen. Soms denken we dat dromen alleen een verwerking zij van wat de dag ons bracht (net een film gekeken, ruzie meegemaakt, je kent het wel). Dat is eigenlijk een belediging van ons onderbewuste. Het onderbewuste gebruikt de beelden van de dag, maar vaak om een diepere boodschap in te verbergen. Ik kreeg zondag een mooie, praktische methode om deze boodschappen mee naar het bewuste te halen. Niet dat ik nou iedereen zijn dromen kan interpreteren, maar ik kan jou wel helpen om dat zelf te doen.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door dromen en het interpreteren daarvan. Het is niet nieuw voor mij. Ik heb ook verschillende methodes tot mijn beschikking om tot de boodschap vanuit mijn onderbewuste door te dringen. En ik ben er van overtuigd dat al deze methodes een geheel eigen laag aanraken in de droom. Lagen die allemaal, op hun eigen manier waardevol zijn. Soms gaat het over mijn innerlijke stem die me iets te vertellen heeft, soms gaat het over een blokkade die zich kenbaar wil maken, soms gaat het over het toch het meest over het verwerken van gebeurtenissen van die dag. De methode die ik afgelopen weekend leerde, ging over het herkennen, erkennen en waarderen van onze Schaduwkant. De Schaduw is de kant van onszelf die we lastig vinden en eigenlijk niet helemaal willen accepteren. Deze Schaduwkant is voor iedereen uniek. Het is een complex geheel van wat we (door onszelf, onze omgeving, de maatschappij) geleerd hebben om niet goed te vinden. We willen datgene wat we daarin vinden graag wegduwen. Ons eruit ontwikkelen, eruit zien te groeien, het kwijt raken. Hij zit ook vaak (gedeeltelijk) in ons onbewuste verstopt. Daar zetten we hem graag in weg. Niet meer naar kijken, dan is hij er ook niet.

Maar de Schaduw heeft ook altijd een positieve kant. Hij is er ook om je te helpen in bepaalde situaties. Hij heeft energie en recht van bestaan. Deze droom uitleg methode (van De Roeck) geeft inzicht in welke delen van je Schaduwkant je mag erkennen en omarmen in je leven. Het was heel mooi om in de groep te ervaren welke energievelden er in dromen worden aangeraakt. Ook bij mij. Ook wanneer het niet over mijn droom ging, maar over die van een ander. Ik heb weer even stil kunnen staan bij “Stilstand”. Het nam de vorm van donkere uitzichtloosheid aan in de droom. Heel naar en eng en niet iets waar je je zomaar even mee wil identificeren…

Soms heb ik “stilstand” echt even nodig. Wanneer een idee zich naar buiten wil werken, kom ik altijd op een punt waarop ik het even niet meer weet. Waar ik in de war raak en me verlamd voel. Waar ik even niet meer zomaar uitkom. Wanneer ik heel hard ga werken om daar weer uit te komen, sla ik een belangrijke fase over. De fase van rust in de stilstand. In deze rust-fase laat ik mijn onbewuste het werk even doen. Ik zak weg in de stilstand, in de verwarring, in de leegte en vertrouw erop dat ik vanzelf weer boven kom drijven. Rijker dan voor ik weg zakte. Mijn bewuste heeft dan even geen antwoorden en voelt zich rot. Mijn onbewuste komt wel weer met iets en neemt het even over. Dat merk ik niet (het is immers onbewust), maar het resultaat merk ik wel. In het spanningsveld van lichte hoop en donkere leegte ligt mijn groeikracht. En dat vanuit een droom! Prachtig toch?

Ik ben daar eens verder over na gaan denken. En via allerlei gekke associatiesprongen bracht het mij op een punt dat ik mij afvraag: waarom wil ik toch zoveel blokkades oplossen. Ik snap wel dat het leven wat makkelijker is zonder blokkades, maar wat nou als deze blokkades ook deel uitmaken van mijn Schaduwkant? Dat ze mij iets te vertellen en te brengen hebben op een veel dieper niveau dan dat ik op dit moment beluister? Ik wil mijn blokkades zo snel mogelijk uit te weg hebben, zodat ik kan gaan doen wat ik echt wil doen. Maar hou ik mijzelf dan niet ook voor de gek? Ik doe dan net alsof de blokkades die ik ervaar en voel niet van mij zijn. Zij zijn niet mijn ware zelf. Maar ze kunnen er ook bij horen. Wat als ik het hele pakketje ben, en niet alleen dat wat ik goed kan gebruiken? Dat betekent dat ik mijn blokkades niet moet gaan oplossen, maar ermee moet gaan werken. Naar ze luisteren en kijken wat ze mij precies te vertellen hebben. Ze herkennen, erkennen en omarmen.

En dat is weer precies hoe ik met Vidante werk. Dat doe ik met anderen precies zo. Ik wil helemaal geen delen van jou weg doen. We gaan geen dingen aanpassen en weg smijten, maar we gaan ermee werken. We zoeken de zin van wat je in de weg zit en kijken hoe je daarmee kan werken. Dus ik doe voor mijn klanten exact wat ik moet doen, zonder dat ik mij ervan bewust was dat ik het zo doe. Ik gun een ander zijn heelheid, maar vind dat ik zelf nog wel wat op te lossen heb. Hmmmm… Supermooi inzicht. Ik kan nog wel wat van mijzelf leren!

Over inzichten zoeken gesproken: volgende week donderdag ga ik een ayahuasca ceremonie bijwonen. Ik ben op zoek naar (nog dieper) inzicht op mij, mijn leven, mijn zielwerk. Ik vind het echt heel spannend (zeg maar gerust doodeng), maar ga het wel doen. En in plaats van dat ik verwacht dat er blokkades zullen worden opgelost, dat er zaken worden geheeld, ga ik alleen om inzicht vragen. Inzicht in datgene waar ik nu niet bijkom met mijn bewuste mind. Dat fantastische bewuste brein van mij, mag dan even een dagje rusten. Ik ga op ontdekkingsreis naar mijn onbewuste en het universum. Om maar even een bestemming te noemen...

Ik ga vast op een of andere manier verslag doen van mijn ervaringen daar, maar dat moet nog even wachten…

Ben jij ook benieuwd naar wat jouw dromen je te vertellen hebben? Laat het me weten en ik kijk graag eens met je mee naar jouw droom.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.