6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 13: Rituelen, ceremonies en symbolen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 22 juni 2016

Week 13: Rituelen, ceremonies en symbolen

Ik heb gisteren iets geweldigs gedaan! Ik heb mijzelf en mijn angst overwonnen door samen met een groep vrouwen op midzomeravond over gloeiend hete kolen te lopen. Hiermee markeerden we de tijd van het jaar die ons even laat stilstaan en dan weer met volle kracht vooruit laat gaan. Het was een prachtig, gedeeld, gedragen ritueel vol met energie van de groep. Daarover verderop meer.

De afgelopen weken ben ik helemaal ondergedompeld in rituelen, ceremonies en symbolen. Dromen, visualisaties, vuurlopen, ayahuasca. De wereld van de symbolen, rituelen en ceremonies is een wereld waar ik mij ook helemaal thuis is voel. Ik werk voor mijzelf en voor anderen graag met visualisaties en symbolen. Een visualisatie kan je in contact brengen met je onderbewuste. Via de beelden die je ziet (of geuren die je ruikt, of dingen die je hoort) kan je onbewuste even contact maken met je bewuste geest en op die manier belangrijke boodschappen doorgeven. Doorgaans zijn deze boodschappen heel eenvoudig en zal je ze op een bepaald niveau herkennen. Er wordt je niets nieuws verteld, de boodschap doet vaak al wat langer zijn uiterste best om bij je binnen te komen, maar nu via dit kanaal waar jij je heel bewust open voor hebt gezet. De boodschap kan via een belangrijke figuur gebracht worden, maar kan ook in symbolen verpakt zijn. Datzelfde geldt voor dromen, waar ik het vorige week al over had.

Een symbool kan ook een belangrijke functie hebben in een gesprek over dingen die soms lastig onder woorden te brengen zijn. Wanneer een onderwerp beladen is kan het praten via symbolen het makkelijker maken om dingen onder woorden te brengen (denk bijvoorbeeld aan praten over trauma of over seksualiteit). Via een omweggetje omzeil je taboes of te heftige gevoelens en kan toch uitgesproken worden wat nodig is.

Maar symbolen staan vaak ook voor heel complexe zaken. Je kan bijvoorbeeld een symbool verzinnen voor je familie. Dat maakt het makkelijker om de rode draad te zien in een complex geheel. Je vat natuurlijk niet je hele familie met alle dynamiek in dat ene symbool, maar wel net dat ene aspect wat voor nu het belangrijkste is.

Ik hou van de taal van symbolen en ik hou van het contact met mijn onbewuste. Ik werk daar ook graag en dagelijks mee. Vidante is op zich al een groot symbool dat via mijn onderbewuste is ontstaan. Zo werk ik er ook mee en aan.

Rituelen helpen mij om zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven. Ik heb bijvoorbeeld mijn rituelen voor ik een begeleidingsgesprek begin. Die dienen om mijzelf af te schermen van de energie van anderen, zodat ik in dienst kan staan van de ander zonder daarbij teveel van mijzelf mee te nemen, of teveel van de ander in mij op te nemen. Zo kan ik erop vertrouwen dat wat er in het gesprek zelf gebeurt vanuit mijn intuïtie komt. Ik stel mij open om datgene toe te laten dat voor mijn klant op dat moment nodig is. Daar steek ik dan een lichtje bij aan.

Ceremonies nemen een minder uitgesproken plek in mijn leven in, maar ze zijn wel belangrijk. Gisteren heb ik voor het eerst van mijn leven over gloeiende kolen gelopen. Het was een prachtige rituele ceremonie. We kwamen als groep vrouwen bij elkaar op midzomeravond met al onze wensen en intenties die we graag aan het vuur wilden geven om de hemel in te sturen. Prachtig.

Onze “kolenleidster” Rianne Hertsenberg vertelde ons dat de truc is om de energie van je lichaam en de energie van het vuur op een lijn te krijgen. Zoals ze even hoog zijn kan je over de kolen lopen zonder je te bezeren. Door middel van het opbouwen van het vuur, het stellen van onze intenties en het tekenen van onze wereld konden we onze energie op een lijn krijgen met elkaar en met het vuur. Daarna werd het kolen pad gevormd en kon iedereen die dat graag wilde lopen over het pad. Ik vond het echt super bijzonder om te voelen hoe de energie in mij zich opbouwde. Ik stond voor het pad en voelde een kracht, een energie die zich opbouwde, opbouwde, opbouwde… en toen liep ik gewoon. Ik liep gewoon! Prachtig!

Met dat ik dit heb gedaan heb ik ook echt het gevoel dat ik de deur open heb gezet voor de ayahuasca ceremonie die ik morgen ga doen. Het is van een totaal andere orde, maar ik neem de energie van “gewoon gaan staan en dan gaan lopen” mee met mij morgen.

Ik ga over heel wat drempels, kijk heel wat angst in de ogen. Bevrijdend, prachtig in kracht.

Heb jij nou ook een ritueel of een bijzonder symbool, of gewoon een mening hierover, zet het dan in de reacties. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal.

Trouwens, de kolen op de foto zijn een deeltje van de kolen waar ik gisteren op liep. Ze zien er nu lang niet meer zo indrukwekkend uit. Little bastards.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.