6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 16: doel en proces | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 18 januari 2017

Week 16: doel en proces

Hoe stel jij je doelen? Heb je doelen? En hoe groot en groots zijn ze? En ben je bereid om je doel weer los te laten wanneer er iets beters voorbij komt?

Volgende week start mijn online programma Van Frustratie naar Creatie. Deze week tref ik alle voorbereidingen voor de start. Ik kijk het hele programma nog een keer na, ik plan de startgesprekken en voer ze ook. Gistermiddag heb ik de speciale Facebook pagina geopend. Ik heb er echt zin in, ik voel de energie al die we samen op gaan bouwen. En ik gun het iedereen zo heel erg graag om echt in vrijheid te kiezen voor het leven dat ze graag willen en ook om te gaan ervaren dat je mag ontspannen in wie je bent. Je bent al helemaal goed zoals je bent en het leven biedt je steeds maar aan wat jij nodig hebt.

Nou goed, ik ben dus enthousiast…

Deze week voer ik alle startgesprekken. Ik vind het belangrijk om een startgesprek te voeren, zodat we als mens even contact met elkaar hebben. Dat persoonlijke contact zorgt ervoor dat we al wat meer vertrouwd met elkaar zijn. En dat vertrouwen zorgt er weer voor dat ik iemand beter kan begeleiden, maar ook dat de deelnemer veel sneller mij weet te vinden met haar vragen. En uiteindelijk ga ik ervoor dat je zoveel mogelijk uit het programma weet te halen.

Wat ik ook belangrijk vind is dat iedereen helder heeft wat zij uit het programma wil gaan halen. Een doel wat je wil bereiken. Een aandachtspunt waar jij je graag op wil richten. Ik merk zelf dat je veel meer uit een programma haalt wanneer je een doel hebt, dan wanneer je denkt: “ik laat het maar gebeuren en kijk wel wat er komt.” Dat kan wel heel ontspannen voelen, omdat je in de ‘consumenten stand’ gaat, maar je kunt effectiever consumeren wanneer je je aandacht focust op een doel.

Toch zit aan dat doelmatig werken ook een scherp randje. Soms kunnen doelen ook beperkend werken. Wanneer de doelen niet meer flexibel zijn, wanneer ze te hard, te star worden, zorgen ze er ook voor dat je geen oog meer hebt voor al het moois dat je onderweg tegenkomt. Het proces kan direct van vertrek naar doel lopen, maar kan je ook onderweg een nog beter doel laten zien. Misschien wordt het dan wel tijd om je doel bij te stellen. Ik ben er een groot voorstander van om mijn doelen onmiddellijk in te ruilen voor een nog betere versie.

Wat ook belangrijk is, is dat je doel niet zo groot, zo belangrijk, zo allesoverheersend wordt dat je vergeet te genieten van het proces van onderweg zijn. Om je doel te bereiken mag je spelen, onderzoeken, je plezier volgen. Juist doen! Wanneer je leeft voor later, kun je voor nare verrassingen komen te staan wanneer er onverwachte dingen gebeuren. Geniet van het prachtige uitzicht op je doel en geniet van iedere stap die je onderweg zet.

Voor vandaag heb ik daar een geleide meditatie/visualisatie voor opgenomen. Veel plezier met de prachtige beelden die je jezelf zal gaan laten zien.

P.S. Mocht je alsnog geïnteresseerd zijn in het online programma Van Frustratie naar Creatie, klik dan even op de link voor meer info, of stuur me een bericht. Er is heus nog een plekje voor jou te vinden.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.