6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 16: Voel de vrijheid! | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 13 juli 2016

Week 16: Voel de vrijheid!

Ik zit tegenover haar, in de stoelen in mijn kamer en ik kijk haar aan. Vannacht heb ik echt zo vreselijk geslapen, geen idee waarom. Met een paar uurtjes slaap zit ik hier. En het geeft niet. Ik heb energie genoeg.

Misschien doordat ik moe ben en alles veel meer binnenlaat, voel ik haar energie ook zo duidelijk stromen. Ik voel de ruimte in haar hartstreek en de vreugde van haar vrijheid. Er zit een heel andere vrouw tegenover mij dan een paar maanden geleden toen we het voor het eerst voorzichtig over een begeleidingstraject hadden. Wat een kracht, wat een stroming! Zij noemt het licht en stevig tegelijk. Dat snap ik. En ik mag erbij zijn, ik mag onderdeel uitmaken van dit prachtige proces.

Ik voel die ruimte, die vrijheid, die vreugde resoneren in mijn eigen hartstreek.

Vorige week keek mijn leertherapeute met dezelfde mengeling van blijheid, plezier en een beetje trots, liefdevol naar mij. Want wat is er ook een hoop gebeurd bij mij in de laatste maanden. Ik heb de laatste restjes beklemming, aarzeling, onzekerheid van me afgeschud. Tenminste, die delen die me tegenhouden om mijn plaats in te nemen in het geheel. Die me ervan weerhouden om te doen wat ik voel dat ik te doen heb. En dat schept ruimte. Ruimte in mijn lichaam, in mijn hoofd, in mijn handelen. En wat een energie geeft dat. Wat een plezier en wat een stevigheid. Ik kan voor het eerst heel oprecht en zonder reserves zeggen: ik hou van mijn leven.

En het is precies deze energie die ik binnen Vidante wil helpen opzoeken en doorgeven. Het maakt niet uit wat we zijn tegengekomen in ons leven. Het maakt uiteindelijk niet uit welke verhalen we hebben beleefd en welke patronen we daaraan hebben over gehouden. Iedereen heeft toegang tot zijn of haar vreugde in het leven. Tot het gevoel van vliegen en onbegrensde mogelijkheden omdat je sterk bent, jezelf bent, doet waar je geweldig goed in bent!!!

Dat wil niet zeggen dat er een hoop te overwinnen valt. Dat het niet belangrijk en soms verrotte moeilijk is om ervaringen op een gezonde manier te integreren in je leven en in wie je bent. Echt niet! Ik heb er zeker 20 jaar over gedaan! En soms val ik nog steeds terug in oude denkpatronen. Die zijn heel makkelijk en voelen soms als het enige mogelijke. Maar ik herken ze en laat ze weer gaan. Wat ik denk, kan ik ook anders denken. Ik heb een keuze!

En het wil ook niet zeggen dat ik opeens alles even leuk vind in mijn leven. Er zijn dingen gebeurd waar ik niet voor zou kiezen met mijn bewuste brein. En dat geldt voor een hoop mensen. Ik heb genoeg verlies, ellende, ziekte en verdriet om mij heen ervaren om de zwaarte ervan te respecteren. Om de trekkracht van het verdriet en de boosheid op waarde te schatten. Ik heb diep respect voor de mensen die uit hun ellende weten te kruipen en kunnen kiezen voor de vrijheid van het leren kennen van hun kracht. Ik heb ook diep respect voor de mensen die dat niet voor elkaar krijgen. Het vergt op een bepaalde manier evenveel moed om erin te blijven als om eruit te stappen. Die mensen kan ik niet helpen, ik kan er alleen maar bij zijn.

Maar wil je je belemmeringen achter je laten en helemaal in je eigen schoenen gaan staan dansen en springen, dan ben ik er ook. Dan dans en spring ik met je mee. En dan zingen we lekker hard ons eigen lied en wiegen we liefdevol ons leven. In dankbaarheid voor wie we mogen zijn en wat we mogen doen en leren. Samen, verbonden.

Ik zie het veel gebeuren: mooie mensen die kiezen voor zichzelf en hun leven en hun kracht. Maar als eerste in hun omgeving. Ze voelen zich alleen staan in hun zoektocht, in hun moeite, maar ook in hun vreugde. Dat kan heel eenzaam voelen. Dat is niet nodig. We zijn met velen. Overal in de wereld.

Zoek je groepen om je heen. Zoek de eenheid van verbondenheid terwijl je op je eigen voeten staat. Onafhankelijke verbindingen. Mensen die met je mee lachen, je steunen, jouw proces mee beleven en begrijpen wat je bedoelt. Erkenning en herkenning. En doe het nu! Niet wachten op het juiste moment. Niet wachten tot ze naar jou toe komen. Ga naar buiten, ga op zoek!

Vidante Netwerk is zo’n groep. Mensen die de moed hebben om voor zichzelf te gaan staan. Dit ben Ik! Dit kan Ik! Dit wil Ik! We zijn altijd op zoek naar meer mensen om dit mee te delen. Waarschijnlijk zijn we ook op zoek naar jou. Voel je welkom, want dat ben je.

http://vidante.nl/vidante-netwerk

Mystery Jets in het liedje Radlands: "The future get’s shorter the longer we wait"


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.