Week 17: Luister naar jezelf van binnen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 20 juli 2016

Week 17: Luister naar jezelf van binnen

Binnen het coachingstraject dat ik volg bij het opzetten van Vidante, is voor deze week de opdracht om je levensmissie te delen met de wereld. En te ervaren wat de dingen hierin zijn die mij eventueel tegenhouden om helemaal open te zijn over wat ik wil bereiken in mijn leven.

Want ik heb echt wel een missie in mijn leven. Ik heb een gevoel over wat ik voor mijzelf wil bereiken en wat ik wil delen met andere mensen zodat zij dichter bij hun missie kunnen komen te staan. En hoe helderder deze missie voor mij wordt, hoe meer ik mij realiseer dat ik mijn hele leven al bezig ben met deze missie. Ik heb een soort voorbereidingsfase gehad en nu mag ik vol gas vooruit.

Wat is deze missie dan? Voor mijzelf geldt: ik ben mijn hele leven op zoek geweest naar bewustwording over wie ik daadwerkelijk ben. Ik ben op zoek naar mijn essentie, naar het pure wezen van mijn ziel. En dat onderbewuste ding, al die onbewuste processen en niveaus probeer ik in mijn bewuste te krijgen. Als peuter keek ik de kunst bij anderen af. Ik keek en keek en keek. Heel intens en diep. Zo intens en diep dat mensen om mij heen daar soms heel ongemakkelijk van werden. Want ik keek naar iedereen. Naar mijn familie, naar juffen in peuter- en kleuterklassen, maar ook naar mensen in winkels en achter de kassa. Ik keek tot in hun ziel (en daar moet je je dan een stel grote zwarte ogen bij voorstellen, tikje intimiderend kan ik mij voorstellen). Mijn moeder kreeg nog wel eens de vraag of ze niet kon zorgen dat ik even een andere kant op keek.

Ik ben ook altijd een spons geweest wat betreft kennis. Ik leerde makkelijk, graag, veel. Ik las alles wat los en vast zat. Op mijn twaalfde las ik boeken over reïncarnatie en spiritualiteit, totdat ik besloot om niet meer zo nieuwsgierig uit te kijken naar wat er aan de andere kant van de dood is, maar gewoon op mijn beurt te wachten. Dood ga ik een keer, er is ook eigenlijk geen haast bij.

Uiteindelijk ben ik ver van mijn kern en onderbewuste weggedreven. Mijn mentale vermogens namen toe en moesten nog verder vormgegeven worden. Ik heb wel gekozen om naar de theaterschool te gaan. Dat heeft mijn vermogen tot voelen en luisteren naar wat er allemaal in mij leeft weer een andere dimensie gegeven. Maar ik ontwikkelde mij vooral als “hoofdmens”. Ik kon praten, redeneren en discussiëren als de beste.

En ik werd moe. Zo vreselijk moe. Echt uitgeput tot in mijn tenen. Er is een hele tijd geweest dat ik minstens 10 uur per nacht sliep. Liever nog meer als ik de kans kreeg. Ik toch was ik moe en voelde iedere dag als een uitdaging om door te komen aan. Als jonge moeder kreeg ik natuurlijk vanaf de allereerste dag een enorm slaaptekort. Mijn oudste dochter heeft anderhalf jaar lang niet door willen slapen. Ik functioneerde, maar vraag me niet hoe. Ik leefde alleen nog maar in reactie op wat er om me heen gebeurde, niet meer pr-actief. Ik liet mijn leven vorm krijgen en bepaalde zelf nog maar weinig op bewust niveau. Ik werkte voor anderen en leefde op een manier die alleen maar overleven genoemd kan worden. Maar er roerde zich iets diep in mij.

Zo leven, kon niet langer doorgaan. Er moest iets gebeuren. Ik moest weer zeggenschap over mijn leven claimen. En dat kon alleen door weer in contact te komen met mijn onderbewuste. Ik ging weer leren luisteren naar mijn innerlijke stem. Dat was niet makkelijk. Mijn ratio had jarenlang de boel zo overheerst, dat ik het ongelooflijk moeilijk vond om te horen wat mijn innerlijke stem mij te vertellen heeft.

Maar ik leerde. Ik leerde mijn intuïtie weer kennen en gebruiken. Ik leerde over de symboliek waar mijn onderbewuste gebruik van maakt om met mij te praten. Ik leerde naar mijn dromen te luisteren. Ik leerde naar mijn levensverhaal te luisteren en het van een andere kant te bekijken. Ik leerde om van mijn drama mijn helden-reis te maken. Ik leerde de stem van mijn onderbewuste kennen en zo leerde ik te luisteren naar wat hij te zeggen had.

En nu komt het bij elkaar. Mijn ziel praat tegen mij en vertelt wat hij van me wil. Ik luister. Mijn intellect maakt er verhalen van die mijn brein kan gebruiken om anderen te vertellen van de rijkdom die in je zit.

Mijn energie is nog nooit zo hoog geweest. Mijn dagen komen met gemak. Ik rust nog steeds graag uit. In mijn rust en in mijn slaap kan ik nog veel beter luisteren naar mijn onderbewuste, naar mijn ziel. Ik leef weer, in plaats van te overleven. En ik wacht niet meer tot ik toestemming krijg om de wereld in te gaan met mijn visie, met mijn missie, met mijn onderneming. Ik doe het en iedereen mag bij mij aansluiten.

Mijn missie is om mij zo volledig mogelijk bewust te worden van wat mijn onderbewuste, mijn ziel mij te vertellen heeft. En om vervolgens anderen te leren hoe zij in contact kunnen komen met hun innerlijk stem. Om volledig jouw eigen missie te kunnen leven.

Om vol energie, vol ideeën, zinvol en vanuit een compleet gevoel je leven te kunnen leiden.

Dat is waar we hier voor zijn, dat is wat steeds meer mensen voelen: er is meer dan wat ik nu leef en doe. Maar hoe kom ik daar?

Nou, door mij een berichtje te sturen. Door je in te schrijven voor mijn gratis cursus op de site. Door een gratis eerste sessie met mij te hebben. Door mij je de weg te laten wijzen naar jouw onderbewuste, jouw volledigheid, jouw heelheid. Niet twijfelen, gewoon voelen, je onderbewuste staat tegen je te tetteren, maar je moet natuurlijk wel luisteren!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.