6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 18: Wat heb jij nodig om in actie te komen? | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 25 juli 2016

Week 18: Wat heb jij nodig om in actie te komen?

Dit is een ander verhaal dan je van mij gewend bent. Maar ik schrijf mijn verhalen nou eenmaal niet volgens een vaststaand plan. Ik schrijf op gevoel. Ik schrijf op wat mijn intuïtie mij aangeeft dat ik te schrijven heb. En vandaag is dat een bericht aan jou persoonlijk. Vandaag is dat een dringende oproep aan jou als lezer. Niet iedereen hoeft zich hierdoor aangesproken te voelen, maar je weet het van binnen als ik tegen jou praat.

Ik weet dat er mensen zijn die deze verhalen lezen en toch niet in actie komen om hun leven te gaan leiden zoals ze dat echt graag willen. Zoals ze voelen dat ze moeten doen . Ik weet dat er mensen zijn die zich ingeschreven hebben voor deze verhalen en ze niet lezen. Ik weet dat er mensen zijn die zo graag hun leven anders willen leiden, die zo graag een verandering in hun leven willen, maar toch blijven zitten waar ze zitten. Die vast blijven zitten, zich ongelukkig (of in ieder geval niet echt gelukkig) voelen en ergens weten dat het anders kan, maar toch blijven afwachten. Waarom? Ik weet het wel. Jij ook?

  • Omdat je bang bent dat ik je wel eens zou kunnen aanzetten tot het in beweging komen.

  • Omdat je bang bent om van je plek te komen, om stappen te zetten.

  • Omdat je, hoe moe, gestrest, onzeker, ongelukkig, verward, doelloos je je nu ook voelt, dat toch altijd nog comfortabeler voelt dan in het onbekende stappen.

  • Omdat je eigenlijk niet kan geloven dat er voor jou ook een beter leven, een gelukkiger leven is weggelegd.

  • Omdat je eigenlijk niet kan geloven dat jij dat leven waard bent.

  • Omdat je bang bent om teleurgesteld te worden als je hoop hebt op een zinvol, ontspannen, helemaal bij jou horend, intuïtief, energiek leven waar jij zelf verantwoordelijk voor mag zijn.

Toch? Ik weet dat jij herkent wat ik zeg. Ik wed dat je nu ongemakkelijk wordt. Dat je misschien wel ophoudt met lezen en liever wegloopt. Dat je denkt: dat ben ik niet gewend van Manon. En toch lees je dit. Je weet dat het tijd is om aan het werk te gaan. Je voelt dat het tijd is. Toch...? En zo niet, dan niet. je hoeft niets te doen waar je je niet goed bij voelt. Maar als jij wil veranderen, dan moet je iets anders gaan doen dan je gewend bent. En vindt je het wel prima zoals het nu is, dan lees je lekker door omdat het leuk is.

Het is tijd lieve lezer. Het is tijd om te kiezen voor het leven wat op jou ligt te wachten. De tijd is nu Er gebeurt een heleboel in de wereld. Nare dingen en mooie dingen. Heel veel ook waar we geen rechtstreekse invloed op hebben. Maar we hebben wel invloed op onszelf. Wij kunnen bepalen dat wij geen leven willen leiden van angst en van beperkingen die wij of onze omgeving ons opleggen. Wij kunnen bepalen dat wij geen leven willen leiden waar we onzeker, moe, gestrest, depressief van worden.

Je moet er wel voor aan het werk! Als eerste moet je bereid zijn om je oncomfortabel te gaan voelen. Laatst noemde iemand dat tegen mij: je comfortabel gaan voelen met oncomfortabel zijn. En dat klopt! Hup, uit die comfort-zone, in de stretch-zone! Die volgende stap zetten, steeds die kleine, volgende stap. Zodat je in beweging komt en in beweging blijft. Onder ogen zien wat je tegenhoudt en zorgen dat het je niet meer belemmert. Nu! Niet morgen, niet volgende week, niet een andere keer als het beter uit komt,  niet nooit. Vandaag! Aan het werk! Stop met het onderschatten van je kracht en ga in je licht staan. Die spotlight is er voor jou! Echt waar.

Dat hoef je niet alleen te doen. Ik raad het je zelfs van harte af om dat alleen te gaan doen. Alleen is heel eenzaam en je oncomfortabel voelen in je eentje is wel heel ongemakkelijk. Zoek gezelschap! Zoek hulp, zoek een stok achter de deur, zoek een maatje, zoek een groepje mensen, zoek een coach, een healer, een counselor, een supervisor, een masseur, een weet ik veel. Maar doe het.

Doe het mij, doe het met een ander, maakt niet uit. Natuurlijk vind ik het fijn als je met mij wil werken. Natuurlijk leer ik je heel graag kennen en verwelkom ik je graag als klant. Maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ik weet dat er een leven op jou ligt te wachten, dat je nu nog niet leidt. Dat er boodschappen vanuit jouw onderbewuste komen die jij nu nog niet verstaat. Dat er energie en een doel wachten tot jij ze komt halen. Dat er verdriet, boosheid en angst wachten om geheeld te worden. Maar jij weet de weg nog niet.

Kom in beweging, alsjeblieft. De wereld wacht op jou, op jouw werk, op jouw kracht, op jouw liefde. Laat de wereld niet wachten…

Als je geen geld hebt, begin met gratis dingen. Er wordt zoveel gratis aangeboden. Door zoveel verschillende mensen. Daar zitten hele waardevolle dingen voor je tussen. Je moet gewoon even zoeken. Als je echt grote stappen wil zetten zal je uiteindelijk wel bereid moeten zijn om in jezelf te investeren. Maar dat is al een hele belangrijke: jezelf en jouw leven belangrijk genoeg vinden om geld aan uit te geven. Aan workshops, trainingen, coaching, boeken, wat jij maar op je pad vindt dat goed voor je is. Reserveer daar geld voor, net als voor kleding en vakantie en verzorgingsproducten en andere belangrijke zaken. En weet dat als je met mij wil werken, maar je hebt op dit moment echt niet de financiële ruimte om te betalen wat ik vraag, dat ik dan altijd met je mee kijk voor een oplossing. Dan wil ik dat je eerst vaststelt wat je prioriteiten zijn (kan je bijvoorbeeld wel een vakantie van 2000 euro betalen, maar heb je niets om in je ontwikkeling te investeren?), maar er is altijd een oplossing voor handen.

Herken je jezelf? Of twijfel je enorm? Of merk je dat je misschien wel boos of verdrietig wordt als je dit leest? Laat het me weten. Mail me ([email protected]). Laat een bericht onder dit verhaal achter, ga in gesprek met mij. Dat kan zomaar je eerste stap zijn op de weg naar jezelf. Die ene stap is te doen toch? Dan ben je in beweging en gaat het lopen in jouw eigen schoenen steeds makkelijker worden.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.