6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 19: Luister... | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 8 februari 2017

Week 19: Luister...

Deze week geen audio zoals je gewend bent. Maar wel een week van luisteren... Juist van luisteren...

Luisteren naar Binnen… Ik luister met al mijn zintuigen. Ik luister met mijn oren, met mijn ogen, met mijn huid, met mijn hele lichaam. Alles luistert. Ik zeg ook bewust luistert en niet ziet, of voelt, of proeft. Ik kan het niet precies uitleggen waarom, maar ik luister meer dan wat dan ook.

Dat was vroeger, toen ik nog theatermaker en docent was ook al zo. Ik regisseerde al luisterend, op ritme, op toon, op de emotie en de bedoeling achter de woorden. Ik regisseerde altijd op subtekst; dat wat je niet hoort, maar wat zonder woorden wel gezegd wordt. De energie die onder de woorden, onder de gebaren, onder de beelden zit.

En ik hoor het altijd wanneer er iets niet klopt. Wanneer de energie niet matcht met de woorden. Dat wil niet zeggen dat ik altijd direct de vinger op de zere plek kan leggen, maar ik herken de symptomen. Eerst raak ik in de war. Dan hoor ik wat er gezegd wordt, dan voel ik wat ik voel, maar dan raak ik verward over de boodschap. Vroeger dacht ik dat het aan mij lag, dat ik iets niet goed hoorde, niet goed voelde, maar nu weet ik beter.

Het vervelende is dat ik het het beste hoor wanneer iemand zichzelf ervan overtuigd heeft dat het wel klopt. Dus als iemand echt oprecht in zijn eigen woorden geloofd. En dat ik daar dus ook met meest van in de war raak. Hoe zit het nou? Wat is de waarheid? En wat niet? Gelukkig heb ik die verwarring langzamerhand leren kennen als symptoom en kan ik hem vaak gebruiken om helderheid te creëren. Voor mezelf en voor de ander, zeker in mijn professie. In contact kan veel.

Bij visualisaties heb ik altijd heel veel beelden. Ze komen snel en helder door. Ik visualiseer makkelijk en ik voel duidelijk het verschil tussen een oprecht visualisatie beeld en een beeld dat ik graag zou willen zien. En toch gaat het bij visualiseren ook over luisteren. Juist dan, het Luisteren naar Binnen. De beelden zijn weggetjes om te kunnen luisteren naar de wijsheid die in mij zit.

Het is zelfs zo dat luisteren mij de weg naar binnen kan wijzen. Via het luisteren kom ik bij de beelden, die mij weer naar de inzichten kunnen leiden. Muziek helpt mij daar heel erg bij. Muziek is natuurlijk een hele krachtige trigger van emoties en herinneringen, maar muziek helpt mij ook om toegang te krijgen tot bepaalde delen van mijn Innerlijke Schatkamer en tot de beelden die daarbij horen.

Vandaar dat ik vandaag geen eigen audio heb opgenomen. Ik kan heus ook wel een leuk liedje zingen, maar daar heb je niet zoveel aan. Deze week wil ik jullie uitnodigen om eens echt rustig naar muziek te luisteren. Niet terwijl je van alles aan het doen bent, maar in rustige concentratie op de muziek. Terwijl je lekker zit, of ligt, of misschien loopt.

En kies daar dan muziek bij die je fantasie op gang brengt, die jouw beelden tot leven brengen. Ikzelf word dan altijd enorm afgeleid door tekst. Ik kan slecht naar een lied luisteren en niet naar de tekst luisteren. Vaak remt dat bij mij de beelden juist af. Maar dat kan voor jou anders zijn. Dus kies wat goed voelt voor jou.

In plaats van de audio voeg ik een Spotify url toe bij het verhaal van deze week. Dit is een playlist waar ik altijd lekker rustig van word. Iedereen in mijn gezin voelt zich hier heerlijk bij. Dus, voor de Spotify luisteraars onder jullie iets om eens uit te proberen. Voor degenen die geen Spotify hebben, er is natuurlijk overal fijne muziek te vinden.

Probeer het eens een half uurtje uit. Neem even echt de tijd en doe niets anders dan luisteren en je mee laten voeren door jouw innerlijke beelden. Wie weet waar het je brengt.

Peacefull Piano


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.