6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 2: Je verbinden met de aarde | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 11 oktober 2016

Week 2: Je verbinden met de aarde

Veel mensen met wie ik werk ervaren op enige manier moeite om te aarden. Soms zitten ze zoveel in hun hoofd dat ze niet kunnen stoppen met denken en de verbinding met de rest van hun lichaam, hun gevoelsleven en de aarde moeilijk kunnen voelen.

Soms merken ze dat ze altijd in de toekomst zijn, op weg ergens naar toe, maar dat ze het lastig vinden om  hier, op dit moment, op deze plek te zijn. Of ze ervaren dat ze geen grip hebben op hun tijd, dat de dag alweer voorbij is zonder dat ze hem echt bewust beleefd hebben. Of ze willen de dag juist niet beleven, maar hopen bij het opstaan al dat de dag zo snel mogelijk weer voorbij is. En zo zijn er nog veel meer varianten te bedenken. Herkenbaar? Gaat het bij ook ook vaak zo? Of soms?

Ik ben zowel een echte denker als een echte voeler. Mijn gevoelsleven is rijk, ik vaar graag op mijn intuïtie, en volg mijn hart. Maar ik ben tegelijk ook een denker. Ik heb altijd makkelijk kunnen leren, ik doe dat ook graag. Ik lees met veel liefde en plezier en filosofeer graag over Grote Vragen. Deze Grote Vragen wil ik dan ook heel graag weer in woorden vertalen. Genoeg met mijn hersenen te doen dus.

Het is fijn wanneer hoofd, hart en buik goed in balans zijn. Dan kan de energie vrij door je lichaam stromen. Dat betekent dat je gebruik kan maken van alle energie die je tot je beschikking hebt. Dat geeft een gevoel van vrijheid en een gevoel dat je precies kan doen wat je echt graag wil, zonder steeds in te teren op je energie.

Het zorgen voor een mooie balans gaat niet van de ene op de andere dag. Wanneer je hoofd, of je hart, of je buik onevenredig veel energie en aandacht opeist, kan het best moeilijk zijn om dat los te laten ten bate van de andere twee. Je zit immers middenin je comfortzone, ook al weet je misschien best dat je vermoeidheid, of stress, of ongelukkig voelen vanuit die disbalans komt.

Er zijn heel wat jaren geweest waarin de balans tussen hoofd, hart en buik niet lekker was. Er zat een soort blokkade tussen mijn hoofd en de rest van mijn lichaam waardoor de energie niet goed kon stromen. Het was er wel, maar zat op zijn eigen plek vast te zitten. Dat zorgde voor een ervaren van uitputting, terwijl mijn hoofd maar door ging en door ging en door ging. Tot op het punt dat ik als depressief gediagnosticeerd werd, mezelf burned-out voelde. Ik raakte overspannen en was constant bezig om mijn energie te bewaken. Ik deed de dingen die ik moest doen en voor de rest waakte ik als een tijgerin over mijn rust.

Wanneer je steeds in de verdediging bent over je eigen energie betekent dit dat je jezelf eigenlijk klem zet. Want je blijft alles doen wat anderen van je verwachten en doet niets meer waar je zelf echt voor kiest. Dus ook geen ervaringen meer waar je misschien beter van in balans raakt en energie van krijgt.

Bij de visualisatie van deze week nodig ik je uit om contact te maken met de energie van de aarde. Dat is de energie van de verbinding met het gevoel, van het hier en nu, met de aarde en elkaar. Deze energie staat altijd tot je beschikking. Je mag hier altijd op in tappen, en je mag ook altijd laten afvloeien wat je als teveel ervaart.

Het gaat er bij deze visualisatie niet om dat je alles helder voor je ziet. Beelddenken gaat voor de een wat makkelijker dan voor de ander. Het belangrijkste is dat je met je aandacht bij mijn woorden bent. Op die manier laat je de energie al stromen. Het kan ook zijn dat je deze visualisatie vaker moet doen, voor je de beelden eigen kan maken en de volledige kracht van de oefening kan ervaren. Je kan de visualisatie zo vaak als je wil herhalen. Doe hem aan het begin van je dag, of juist aan het einde, of wanneer je het gevoel hebt even uit contact te zijn.

Heb je behoefte aan nog meer oefeningen om te gronden en te aarden, laat het me weten. Er zijn nog veel meer dingen die je even snel kan doen, op het moment dat je het nodig hebt, die gewoon “on the go” kunnen. Ik geef je graag wat voorbeeldjes zodat jij rustig kan oefenen om via gronding je energie lekker te laten stromen.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.