6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 22: Wind en Water | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 1 maart 2017

Week 22: Wind en Water

Ben jij al helemaal klaar voor de lente? Is het lang genoeg winter geweest? De tijd van introversie maakt langzaam plaats voor het seizoen van de extraversie. Maar eerst mag er een voorjaarsschoonmaak door onze energie heen. Even wat losgekomen ballast uit ons systeem verwijderen.

De eerste dag van Maart. Het nieuwe voorjaar begint heel langzaam een beetje voelbaar te worden. Af en toe voelt de zon al wat warmer. Ik word al weer wakker in het licht. Zelfs met fluitende vogels in de tuin. Voorzichtig, heel voorzichtig, komt het nieuwe seizoen stapje voor stapje dichterbij. Toen ik de visualisatie van deze week opnam, zaten er in de tuin achter mij allemaal vogeltjes mee te fluiten. Kijk maar of je ze kan horen.

De winter laat zich alleen niet zomaar wegjagen. Ineens is de wind weer guur en regent het koud water. Oh ja, het is pas de eerste dag van Maart. De winter is nog niet voorbij. Er kan nog een staartje achteraan komen. Op de sneeuwklokjes na, zie ik nog bijna geen voorjaarsgroen. Dat komt allemaal nog. De belofte is er al wel.

Nu eerst nog een heleboel wind en water. Het is regelmatig stormachtig buiten en de regenbuien vliegen af en aan (vandaag is dan net weer een beetje een rustige dag). En eigenlijk vind ik dat ook wel best. De wind blaast door me heen en neemt onderweg wat ballast uit mijn energie mee. Het water wast de rest weg. Stormachtig weer werkt altijd op mijn energie. Soms brengt het onrust omhoog, of negatieve emoties om eens te bekijken. Soms blaast het de onrust juist weg, om helemaal schoon en helder weer verder te kunnen.

Deze week laat ik het water schoonwassen en de wind schoonblazen. We maken ons klaar voor het warmere deel van het jaar. Door nu alle ballast weg te halen en terug te geven aan de aarde en de kosmos, kunnen we in de lente en de zomer ons weer naar buiten richten. We hebben in de winter van alles losgemaakt, bekeken, geheeld. We hebben naar binnen gekeken en opgeruimd. En nu is het tijd om wat we niet meer nodig hebben ook daadwerkelijk weg te geven.

In de visualisatie van vandaag ga je alle grote chakra's in je lichaam langs. Van je basischakra naar je kruinchakra. We blazen alle stof eraf en  wassen alle energie weer schoon. Zodat jij weer fris en helemaal in balans verder kan gaan. Een vroege voorjaarsschoonmaak als het ware. Heerlijk.

Ik heb deze visualisatie al heel vaak gedaan. Soms lekker uitgebreid omdat ik voelde dat ik het nodig had, soms even snel omdat ik voelde dat dit ene zetje net even nodig was. Je kunt de hele visualisatie rustig volgen, of uiteindelijk zelf de oefening doen. Zelfs wanneer je maar een van je chakra’s deze fijne opfris beurt wil geven. Ga er fijn je eigen gang mee. En laat dan dat heerlijke voorjaar maar komen!

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.