6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 23: Maak je los van oude patronen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 8 maart 2017

Week 23: Maak je los van oude patronen

Het lijkt wel alsof iedereen op het moment door woelige tijden gaat. Ik hoor het om me heen, ik lees erover, ik zie het gebeuren. Vanmorgen nog, las ik over de ‘energetische storm’ die de laatste weken heeft gewoed. De een beleeft het heel intens, de ander wat rustiger, maar eerlijk gezegd ken ik op dit moment niemand die niet op wat voor manier dan ook onrust beleefd in zijn of haar leven.

Ik zelf ook, dat zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Ik ben in de afgelopen weken mezelf en mijn relaties met anderen tegen gekomen. Soms heel liefdevol en warm, soms in weerstand en oude pijn. Ik heb veel in mezelf en in mijn relaties opnieuw bekeken en besloten wat ik vast wil houden en ook wat ik los wil laten. Welke patronen dienen mij en mijn groei en welke patronen zijn klaar en mogen in vrijheid worden teruggegeven aan degene van wie ik het aangeboden kreeg.

Patronen zijn rare dingen. Iemand doet iets, of zegt iets, of doet en zegt iets juist niet en huppakee, daar reageer jij al op een bepaalde manier. Automatisch. Je wordt getriggerd en daar ga je… Bijna alsof je daar geen bewuste keuze in hebt. Het gaat zo ongelooflijk snel!

Ik hoorde hem gisteren nog van mijn zoon: “wanneer iemand raar reageert, of boos, of chagerijnig, dan is mijn eerste reactie dat het wel door mij zal komen. Ik zal wel iets fout hebben gedaan”. En daar reageert hij dan weer op. Hij voelt zich onmiddellijk vervelend, trekt het zich persoonlijk aan. Hij reageert eerst verdedigend, en uiteindelijk verdrietig. Het nare gevoel blijft bij hem veel langer hangen dan bij degene die even uithaalde naar hem. Vervelend patroon, wat heel veel energie kost en eigenlijk niets constructiefs bijdraagt.

En zo heeft iedereen zijn vaste patronen. Ze zijn er niet voor niets. Ze hebben allemaal iets bij te dragen. We hebben patronen die ons helpen groeien, we hebben patronen die ons veilig houden, we hebben patronen die ons een gevoel van controle geven, we hebben patronen die de wereld begrijpelijk houden… En sommige patronen willen we graag bij ons houden. Maar wanneer we op persoonlijk vlak groeien (en dat doen we altijd, zonder ophouden), dan wil het nog wel eens zijn dat we voelen dat we afscheid kunnen, mogen en willen nemen van patronen en knellende verbindingen.

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel patronen energetisch teruggegeven aan degene van wie ik hem kreeg, of aan degene die hem bij mij ‘wakker maakte’. Dat wil niet zeggen dat ik altijd afscheid heb genomen van deze personen. Soms wel, maar veel vaker heb ik de relatie als het ware schoongemaakt van knellende patronen, waardoor we op een nieuwe, frisse manier met elkaar konden omgaan. Dat heeft in veel gevallen deze relaties juist goed gedaan.

Met de visualisatie van vandaag kun je onderzoeken op welke manier jij verbonden bent met personen die patronen bij jou triggeren waar jij je graag los van wil maken. Je kan merken dat je op heel veel verschillende manieren aan elkaar verbonden bent. Dan kun je de verbindingen schoon maken en zorgen dat je oude patronen niet meer in de weg staan. Maar je kunt ook merken dat je wellicht alleen maar door dit patroon aan elkaar verbonden bent. Dan kan het tijd zijn om afscheid te nemen. Wanneer jij besluit om je vrij te maken kun je tegenkomen dat de verbinding weg valt. Het kan zijn dat je in je dagelijks leven dan ook echt afscheid moet nemen, maar dat hoeft niet. Je kan ook merken dat je gewoon langzamerhand steeds meer afstand voelt en dat het afscheid vanzelf gaat.

Ik ben dankbaar voor alle verbindingen die ik heb en heb gehad in mijn leven. Iedereen heeft zijn bijdrage geleverd. Op een gegeven moment heeft de verbinding geen meerwaarde meer wanneer hij in oude energie blijft rondhangen. Dan is het tijd voor vernieuwing, voor grote schoonmaak. Voor helderheid. Voor mij en voor degene aan de andere kant van de verbinding. En dat zorgt soms voor woelingen en onrust. Zo heeft ook de energetische storm van de afgelopen tijd zijn zin weer bewezen.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.