6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 25: Jouw levensstroom | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 22 maart 2017

Week 25: Jouw levensstroom

Iedereen heeft een eigen weg te gaan in zijn of haar leven. We zijn als mensen allemaal verschillend en doen dan ook allemaal verschillende dingen. Ja, natuurlijk doen we als mensen ook heel veel hetzelfde, maar binnen die overeenkomsten liggen dan alsnog al die unieke verschillen.

En vroeger of later merk je dat er een lijn zit in je leven. Je komt steeds dezelfde situaties tegen in andere vorm, of je komt steeds dezelfde blokkades tegen die je tegenhouden. Maar je komt ook steeds tegen dat je bepaalde dingen fijn vindt, dat je bepaalde dingen goed kan en dat je kwaliteiten zich steeds verder in een bepaalde richting ontwikkelen.

Toen ik nog geen ondernemer was, maar in loondienst werkte, deed ik echt totaal verschillende dingen. Ik heb de theaterschool gedaan en ben Docent Drama geworden. Ik heb een aantal jaren lesgegeven en geregisseerd. Ik heb die jaren met heel veel plezier mijn werk gedaan. Vooral het contact met leerlingen, cursisten en spelers vond ik geweldig. Zowel als docent als wanneer ik regisseerde, keek en luisterde ik goed naar de mensen op de speelvloer. Wat waren hun talenten? Waar waren zij goed in? Hoe konden zij elkaar versterken en ondersteunen?

Om allerlei redenen ben ik geen Docent Drama gebleven. Ik heb me ontwikkelt als trainer, als leidinggevende in de thuiszorg en als manager in de kinderopvang. Wanneer je naar mijn cv kijkt, zie je ogenschijnlijke rare sprongen. Oppervlakkig gezien lijkt het alsof ik van hot naar haar ben gegaan. Maar kijk je wat dieper, dan zie je wel degelijk een duidelijke lijn en een duidelijke ontwikkelcurve.

Wat ik altijd een voorwaarde heb gevonden voor mijn werk is dat ik zowel met groepen mensen, als individueel kan werken. Ontwikkelingsgericht werken (en dan met name persoonlijke ontwikkeling) is een voorwaarde voor mij om mijn werk goed te kunnen doen. Ik kijk nog steeds naar: waar ben je goed in? Wat is jouw unieke kwaliteit? En hoe kan ik jou versterken en ondersteunen? Dat is voor mij als docent, als manager, als trainer en als counselor niet anders.

Wat ik in de loop van de jaren steeds meer heb opgezocht en geleerd is dat ik het niet iedereen naar de zin kan maken. Dat het ook helemaal niet gezegd is dat iemand het meest geholpen is wanneer ik het hem of haar naar de zin maak. Ik heb geleerd dat:

  1. ik fouten mag maken

  2. ik erop mag vertrouwen dat ik geen fouten maak

  3. het soms echt tijd en weerstand kost voordat iemand vrijheid voelt. Die weerstand kan zich vertalen in weerstand naar mij

  4. ik dat echt overleef en juist heel veel waarde bied als ik niet bang ben voor weerstand

De stroom van mijn leven zorgt altijd voor Groei en Verbinding in mijn leven. Die twee begrippen zijn mijn rode draad. Groei en verbinding zijn essentieel in alles wat ik doe. Wanneer ik niet kan groeien, of anderen niet kan helpen groeien, moet ik het niet eens willen doen. Wanneer ik me in moet houden, of geen echte verbinding kan leggen met mensen moet ik het ook niet willen doen. Of het nou over werk, mijn sociale leven, cursussen, leuke dingen, of wat dan ook gaat.

Nou is het niet zo dat iedereen precies moet weten wat de rode draad in zijn of haar leven is. Ik vind dat fijn, het geeft me houvast, maar het is niet noodzakelijk. Jouw levensstroom gaat toch wel, of jij je er nou bewust van bent of niet. Zelf merk ik dat ik blokkades sneller kan opruimen wanneer ik me bewust ben waar je over gaan. Beslissingen  zijn voor mij makkelijker om te nemen wanneer ik me bewust ben van mijn voorwaarden. Het gaat allemaal net een beetje sneller en makkelijk met bewustzijn. Maar ook toen ik mij nog helemaal niet zo bewust was van het grote geheel van mijn leven, was dat grote geheel er natuurlijk wel. En dat is het belangrijkste. Dat je erop kan vertrouwen dat alles in je leven onderdeel is van jouw grote geheel. Het vertrouwen dat je echt altijd datgene op je pad krijgt wat jij nodig hebt om jouw levensstroom lekker te laten stromen.

Vandaag neem ik jullie in een visualisatie mee naar jouw eigen levensstroom. Laat de beelden maar op je inwerken. Wat je ziet in je omgeving kan je aanwijzingen geven over wat er nou echt belangrijk is in je leven. En ook de aard van de blokkerende stenen in jouw stroom kan je veel vertellen. Maar wederom, begrip is niet noodzakelijk. We zetten de energie in beweging, we laten jouw stroom lekker doorstromen en zijn kracht optimaal gebruiken. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.

Mocht je heel nieuwsgierig worden naar jouw rode draad in je leven, naar jouw belangrijkste voorwaarden waar alles wat je doet aan moet voldoen, vraag me dan eens naar ‘Ik ben mijn Lievelingsverhaal’. Dat is een methode waarin jij, aan de hand van jouw lievelingsverhaal van vroeger, de drijfveren in jouw leven boven haalt. Het heeft mij en vele anderen al geholpen om makkelijker besluiten te nemen die optimaal zijn voor jou en jouw levensstroom. Mocht je dat interessant vinden, kijk dan op deze link, en stuur me een berichtje.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.