6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 3: Stop nou eens met denken! | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 19 oktober 2016

Week 3: Stop nou eens met denken!

Ken jij dat ook? Die momenten, of periodes in je leven dat je hoofd op hol lijkt te slaan. Dat je gedachtes als wild hollende paarden door je hoofd denderen en echt no way dat je die hele kudde tot rust kan krijgen. Dat ze willen stoppen met hollen en hollen en hollen.

Ik ken dat in ieder geval wel. Dat ik bijvoorbeeld ‘s nachts wakker lig. Niet omdat ik me zorgen maak, of zenuwachtig, of verdrietig, maar gewoon omdat mijn gedachten niet willen stoppen. En dan komt er natuurlijk wel altijd een moment dat ik me wèl zorgen ga maken: ik heb een drukke dag voor de boeg, ik moet me wel kunnen concentreren om goed mijn werk te kunnen doen, mensen betalen me niet om een beetje te zitten suffen, daarom moet ik nu wel gaan slapen, enzovoort. Dat helpt natuurlijk helemaal niet om ook daadwerkelijk in slaap te kunnen vallen, maar die kudde paarden heeft nog geen zin om te gaan staan uithijgen. Zij voelen nog de volle vrijheid van de nacht waarin ze hun gang kunnen gaan.

Veel mensen hebben regelmatig last van een op hol geslagen kudde paarden. Niet altijd ‘s nachts, vaak ook overdag. Als je piekert over een keuze die je moet maken. “Is links de weg die ik het liefste neem, die het beste bij mij past, die mijn hart mij ingeeft? En is rechts dan de weg van mijn verstand, van mijn angst, de weg die mij juist weghoudt bij wat ik echt graag wil? Of precies andersom. Want dat zou ook nog kunnen… “ En voor je het weet zijn de paarden al weer lustig van een klein drafje in een volle galop over gegaan. Omdat jij het zo vreselijk graag goed wil doen!

En wat te zeggen van de aloude “ik heb mijn denken zo belangrijk gemaakt dat ik niet meer bij mijn gevoel kun.” of is het wellicht “ik durf niet bij mijn gevoel te zijn en dus heb ik mijn denken zo belangrijk gemaakt dat het mijn gevoel, mijn hart, volledig afdekt en nu kan ik niet meer anders.” Dus wanneer je dan een poging doet om echt bij je hart te komen, gaan jouw paarden even extra hard lopen, omdat ze anders in de stal gezet zullen worden. En geen enkel zichzelf respecterend paard wil in de stal vastgezet worden (natuurlijk is dat niet waar, de stal is op zijn tijd een prima plek, maar jouw paarden zien dat op dit moment net een beetje anders).

Met de visualisatie van deze week kun je de frequentie van je gedachten afstellen. Jij bepaalt hoe snel je gedachten gaan, of hoe langzaam. Dat zal van moment tot moment verschillen. Jij weet diep van binnen precies welke snelheid en welke frequentie het beste bij jou past. Maar er is een beetje een verstoring in het goed afstemmen gekomen. De paarden zijn net wat teveel hun eigen tempo gaan bepalen, waardoor jij je meegesleept voelt. Het is reuze dat je die kudde paarden hebt, goed kunnen denken is prachtig en heel nuttig, maar de paarden mogen weer even kalmeren.

In de visualisatie ga je op zoek naar jouw eigen kamer in je hoofd. In deze kamer staat een scherm. En op dat scherm kun jij alles projecteren waar jij mee aan het werk wil. Vandaag is dat de frequentie van je gedachten. Je gaat de frequentie zo afstellen dat hij precies bij jou past op dit moment. Natuurlijk kun je deze visualisatie zo vaak doen als je wil, in het begin liefst elke dag, om het je helemaal eigen te maken.  Zoek een moment van de dag voordat jij normaal gesproken last krijgt van die op hol geslagen kudde. Dat kan overdag zijn, of juist ‘s nachts, kijk maar hoe dat voor jou werkt.

En mocht je in je dagelijks leven merken dat de frequentie niet steeds goed wil blijven, dan pruts je nog even aan de knop. Je zal zien dat het steeds makkelijk gaat en dat je uiteindelijk ook de knop weet te vinden wanneer je midden in een winkel staat, of aan het werk bent, of in ieder geval ergens bent waar je geen tijd hebt om uitgebreid te gaan zitten of liggen en te mediteren. Je gaat de oefening kunnen integreren in de hectiek van je dag. Oefening baart kunst.

Deze visualisatie heeft mij echt fantastisch geholpen om weer in contact met mijn gevoel te komen en mijn gedachten weer in te kunnen zetten om mijn koets te kunnen trekken en niet om een beetje wild rondjes te hollen in mijn weiland, zonder dat ik er greep op heb.

Veel succes en plezier! En laat je me weten hoe je de oefening ervaart? Ik ben heel benieuwd of het je kan helpen bij het temmen van jouw kudde.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.