Week 5: In balans brengen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 2 november 2016

Week 5: In balans brengen

Mensen zijn van oudsher al op zoek naar balans. We willen graag evenwichtig zijn en ons evenwichtig voelen. In harmonie met onze energie en met de mensen om ons heen. We willen een evenwicht tussen werk en privé. We willen een evenwicht tussen genieten en verantwoordelijk met ons lichaam omgaan.  We willen een evenwicht tussen ons denken en ons gevoel. We willen een evenwicht tussen onze inkomsten en onze uitgaven. En zo kun je vast nog heel wat voorbeelden verzinnen.

We zijn hier in de westerse wereld dringend op zoek naar evenwicht, omdat hij een beetje verstoord is geraakt in onze cultuur. We leven in een maatschappij waarin werken en presteren hoog op de agenda staan. Het denken is daarbij dominant aan ons voelen geworden. We hebben een hele tijd massaal meer geld uitgegeven dan we binnen kregen en ook het eten/bewegen evenwicht is een beetje zoek.

En nu voelen we daar de gevolgen van. Steeds meer mensen vallen op hun werk uit met overspannen of burn-out klachten, we weten niet meer zo goed hoe we keuzes vanuit ons hart moeten maken, geld is een “dingetje” geworden in onze wereld en we zoeken in alle hoeken en gaten naar een gezonde levensstijl die ook nog vol te houden is.

De visualisatie van deze week gaat over balans. Ik kun je in een visualisatie echt niet even leren hoe jij je huishoudboekje op orde moet krijgen, of hoe je leert hardlopen, of hoe je hoofd je hart kun ondersteunen in plaats van andersom, maar een visualisatie kun je wel helpen balans in de energie in je lichaam te krijgen.

Een paar weken geleden zijn we bezig geweest met aarde energie en gronding. Vandaag halen we daar een tweede energiestroom bij, de hoge energie uit de kosmos. De aarde energie staat voor het vrouwelijke, het gevoel, de kosmos energie voor het mannelijke, het mentale. De balans slaat op dit moment vaak door naar het mentale, naar de kosmos energie. Er zijn meer mensen die wat zweven en meer in hun hoofd zitten dan in hun lichaam, dan andersom. Vandaar dat ik eerst aan het werk ben gegaan met de gronding en nu pas met de tweede energiestroom.

Wanneer je met energie in je lichaam werkt, is het altijd belangrijk om eerst je grondingskoord goed neer te zetten. Weet je nog? Bij de basischakra (ongeveer bij je stuitje) laat je een koord de aarde in groeien. Dit koord verbindt je met de aarde en fungeert ook als “afvoer” wanneer er een teveel aan energie in je lichaam rond zingt.

Deze visualisaties zijn oefeningen die uit de intuïtieve ontwikkeling komen. Ik werk al zo’n tien jaar met deze oefeningen en visualisaties en ze hebben mij echt enorm geholpen om van een echt hoofdmens naar iemand die in contact staat met mijn hele zijn, lichaam, geest en ziel te komen. Het zijn beproefde methodes om met de energie in je lichaam te werken.

Heb je vragen? Wil je meer weten? Of advies over hoe je deze oefeningen het beste kan gebruiken? Vraag gerust onder dit stuk, mag ook anoniem. En een mailtje kan ook altijd: [email protected]

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.