6 -12 mei Week van de onbelemmerde liefde Meer info

Week 8: Durven, doen, doorzetten | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 18 mei 2016

Week 8: Durven, doen, doorzetten

Als ik echt wil leven vanuit wie ik ben, wat ik wil, wat ik te doen heb hier, dan betekent dat doorzetten. Echt doorzetten. Ook als het niet leuk is. Ook als ik me er met alle macht toe moet zetten.

Het is niet altijd makkelijk om vanuit mijn eigenheid naar buiten te treden. Het is eng om mezelf te laten zien. Maar paradoxaal genoeg moet ik me inspannen om te kunnen ontspannen. Nog een paradox: om echt mezelf te kunnen zijn, transparant en eerlijk, moet ik soms net doen alsof ik zelfvertrouwen heb, om uiteindelijk dat zelfvertrouwen te krijgen. Als ik steeds (vooral aan mezelf) blijf toegeven dat ik iets eng vindt, dat ik wiebel in mijn zelfvertrouwen, dat ik liever achter de gordijnen kruip, dan sla ik lam. Dan komen er geen dingen meer op mijn pad waar ik wel zelfvertrouwen van krijg. Of ze komen wel op mijn pad, maar ik herken ze niet meer. Ik ga geloven in mijn excuses van: “geen tijd, geen geld, geen gelegenheid, het zal mijn tijd nog niet zijn.”

Dan verandert er dus niets. Mensen voelen zich niet tot mij aangetrokken, komen niet bij mij, willen mij niet helpen, willen niet door mij geholpen worden. Ik zie mijn kansen niet en pak mijn kansen niet. Jammer!

Vorige week was een wiebelweekje. Prima, die moeten er ook zijn. Maar precies op het juiste moment kwam er iets voorbij wat mij er helemaal uit trok. Een vriendin (je weet wie je bent!) op het Vidante Netwerk schreef over “in de flow en uit de flow” zijn. Ik herkende het helemaal. Daar had ik ook net mijn verhaal over geschreven! Wat fijn, die herkenning. Ineens had ik er tegelijkertijd ook genoeg van. Ik wilde niet meer luisteren naar mijn eigen gezeur. Ik wilde niet meer heen en weer geslingerd worden door allerlei omstandigheden, opmerkingen, interne gedachtes. Ik ben me daar gek!

Wil ik groeien en bloeien, dan betekent dat ook doorzetten. Dan betekent dat ook: mij niet laten bepalen door alles dat niet van mij is, dat niet eigen is. Dat betekent dat ik ergens de moed, de zin, het geld, de wat dan ook, vandaan moet halen om het pad in te kunnen slaan dat ik wil. En om op dat pad te kunnen blijven. Dat ik elke dag de uitdaging om te denken: strakjes, morgen, nu niet, geen geld, ik ben er niet klaar voor, moet zien te doorbreken.

En dat hoef ik niet alleen te doen. Als ik om hulp vraag staat er altijd iemand voor me klaar om net even mee te denken, enthousiast voor twee te zijn, kritisch te zijn waar nodig, me op te peppen. Ik hoef het niet alleen te doen. Dat besef is zo ontzettend waardevol. Ik heb fantastische mensen (binnen en buiten het Vidante Netwerk) om me heen die me dragen waar nodig en die ik kan dragen waar nodig. Prachtig. Bedankt vanuit de grond van mijn hart en ziel. Ik voel mij gedragen door een vlechtwerk waarin een ieder zijn plek inneemt en het geheel zo stevig maakt!

Sta jij op het punt staan om echt te willen gaan doen wat bij je past? Om echt in je eigen kracht te gaan staan? Om te doen wat je echt wil en wat echt bij je past? Het gaat om durven, doen en doorzetten. Alle drie met eigen kracht en eigen uitdagingen. Maar zorg in ieder geval dat je niet in je eigen smoesjes gaat geloven. Dat je angst herkent als die zich aandient. Dat je excuses op afstand gaat ruiken. Dat je er niet meer intrapt! En dat je het niet alleen hoeft te doen. Soms lijkt het een ware uitputtingsslag en dan kan je die fijne ander zo goed gebruiken. Voor net even dat zetje, net even die oppepper, net even die vraag of dat antwoord.

Daar heb ik het Vidante Netwerk voor opgezet. Juist voor mensen die spannende dingen aan het doen zijn. Die in hun eigen kracht willen staan en al staan. En die weten dat een beetje steun op zijn tijd, een veilige omgeving om dingen uit te proberen, zo waardevol zijn. Maar het Vidante Netwerk is maar een vorm. Zoals er zo vele zijn. Misschien heb jij al een hele andere vorm gevonden voor het krijgen van jouw steun, het delen van je plezier, van je avonturen. Maak er gebruik van!

Ik zet mijn avontuur door. Zelf, alleen en samen. Zet jij ook door? Doe je wat nodig is? Grijp je aan wat er op je pad komt? Doen hoor! Het is zo de moeite waard!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.