Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Winterschatten | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zaterdag 26 november 2016

Winterschatten

Vanmorgen was ik al vroeg buiten. Het was al wel licht, maar nog stil. Het vroor en het mistte een beetje. Het was heerlijk buiten! Boyke, mijn stabijna (kruising labrador, friese stabij) vindt het echt helemaal te gek in dit weer. Hij heeft energie voor wel tien hondjes en rent als een gelukkige idioot heen en weer. En ik haal diep adem, voel de kou en voel het leven door mijn lijf bruisen.

Weet je wat ik verder nog zo mooi vind aan dit soort koude winterochtenden? Het is grauw en stil, maar vol met schatten die je anders nooit ziet! Juist tegen de ontkleurde achtergrond steken de rode rozenbottels prachtig fel af. En juist de vorst geeft zichtbaarheid aan de geniale bouwsels van de spinnen die ik overal tegenkom. Normaal niet te zien omdat de draden te dun zijn, nu in al hun glorie te bewonderen.

Dat is de schoonheid van de winter. De natuur trekt zich terug in zichzelf. Van binnen wordt er van alles voorbereid voor de volgende lente, maar van buiten is dat nog niet te zien. Het lijkt misschien alsof er in de winter geen schatten te bewonderen zijn. Niet zoals in de lente, met zijn eerste felle groen en voorjaarsbloemen. Niet zoals in de zomer met haar uitbundige bloei. Niet zoals in de herfst met haar spectaculaire kleuren en transformatiekracht. Maar juist in de stille winter, met stille kleuren, waar je beter moet kijken, beter moet zoeken, is veel te bewonderen. Wanneer je weet waar je moet kijken, is er zoveel moois te vinden.

Zoals het jaar hier op dit deel van de wereld zijn seizoenen heeft, zo vindt je die seizoenen ook terug bij jezelf, van binnen. De winter staat voor in jezelf keren, voor voorbereiding om ergens weer mee naar buiten te komen. Maar het staat ook voor zichtbaar maken van het onzichtbare. Datgene zichtbaar maken wat in andere seizoenen niet zo opvalt. In het geval van de rozenbottels omdat in andere seizoenen er zoveel kleur omheen is, of in het geval van spinnenwebben omdat de draadjes zo dun zijn. En nu mag het in al zijn pracht gezien worden.

Bij mensen werkt het eigenlijk precies hetzelfde. Wanneer wij in ons winterseizoen zijn, lijkt het net alsof er niet zoveel gebeurd. Het lijkt net alsof we een beetje stil staan. We trekken ons terug naar binnen. Letterlijk, omdat het koud is buiten, maar het kan ook metaforisch zijn. Dat we even niet zo zichtbaar zijn. Dat we wat stiller zijn dan anders. We hebben zelfs soms zelf niet eens in de gaten dat er wel degelijk beweging en kleur te zien is. Dat er van binnen van alles borrelt en ontwikkelt en ontdekt wordt.

De winter is de uitgelezen periode om eens naar binnen te kijken welke schatten er nu opvallen die normaal misschien een beetje naar de achtergrond gedrongen worden. Wat springt er nu uit? Wat mag er nu gezien en erkend worden? Er zijn zulke mooie eigenschappen in jou die nog niet ont-dekt zijn. Die nog niet gezien en erkend worden. Eigenschappen waarmee jij je leven kan vormgeven zoals jij dat graag wil. Wanneer je goed kijkt kun je ze nu juist zien schitteren en glanzen.

Ik denk dat dit misschien wel het belangrijkste is wat ik te bieden heb aan mensen met mijn werk. Het helpen ont-dekken van alles wat jij nodig hebt om je verlangens te kunnen volgen. Alles wat jij nodig hebt zit van binnen. Wanneer je goed kijkt zie je dat je leven je met alles helpt om te groeien, om verder te groeien zodat jij echt in die persoon kan stappen die je graag wil zijn. Alles helpt, niets zit je tegen. Je hoeft ook niets aan te leren of af te leren. Het is er al precies zoals jij nodig hebt. Het enige wat jij nodig hebt om alles in jou te zien voor wat het is, is bewustzijn.

Ik kan je leren om met jouw bewustzijn licht te laten schijnen in jouw verborgen innerlijke schatkamer. Samen gaan we op zoek naar dat wat jou echt bijzonder maakt en dat wat jou in staat stelt om precies dat leven vol vrijheid te leiden dat jij zo graag wil. Laat het verhaal over wat je allemaal niet hebt en niet kan los en vertel jezelf een nieuw verhaal over rijkdom en vrijheid en schitterende pracht. Want dat is wie jij van binnen bent.

Wil je samen eens een kijkje nemen in jouw innerlijke schatkamer en alle rijkdom zien? Vraag dan een gratis Schatkamersessie met mij aan. In een Skypesessie van 20 minuten kijken we rond in de schatkamers van de mensen om je heen die jou aantrekken en doen we de deur open van jouw eigen prachtige verborgen winterschat.

Ja, ik boek graag!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.