Ready, steady, go! | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 18 oktober 2017

Ready, steady, go!

Momenteel lijkt het wel of iedereen in beweging is. Het wordt steeds duidelijker dat een heleboel 'oude' manieren van leven niet meer werken. We willen ons hart volgen. We willen ons eigen unieke pad lopen. We willen zo groots, zo mooi mogelijk leven. We willen avontuur... Hoe vindt jij daar je weg in?

Wat is het toch een heerlijk gevoel als je precies weet waar je naar toe op weg bent. Als je weet wat je kan verwachten van je volgende stap. Als oorzaken en gevolgen gewoon logisch en helder zijn en jij dus precies weet welke keuze op dit moment het beste bij je past. Je kan toch veel vrijer genieten van risico’s wanneer je weet dat je veilig bent? Heerlijk om het avontuur te voelen, maar het is wel echt heel lekker als je weet dat je niet echt gevaar loopt om hard onderuit te gaan.

Ja toch? Dat is toch fijn? Dat is toch wat we eigenlijk allemaal heel graag willen? Avontuur, grootsheid, succes, je hart volgen, en tegelijk weten dat we veilig zijn, op ons pad. En we weten allemaal wel dat ons pad nooit helemaal pijnvrij zal zijn. We weten allemaal dat er hobbels op onze weg liggen. Ups en downs. En hoe heerlijk is het als je weet dat je overal gewoon doorheen komt.

En ondanks dat het zo natuurlijk niet werkt, werkt het tegelijk precies wel zo. We weten nooit wat er in ons leven op ons pad komt. Life is what happens when you’re busy making plans. Je kan van alles verzinnen en ineens komt er iets op je pad wat de hele boel op zijn kop zet. Je kan je hele leven op een fundament bouwen en ineens kom je erachter dat het fundament verrot is. Je denkt dat je weet waar je mee bezig bent, maar ineens haalt het leven je in.

Er zijn geen garanties op plezierige gevolgen. Geen garanties op een pijnloos proces. Geen garanties dat je blijft staan in de glibberige modder onder de voeten van je leven. Je kan de mooiste, meest passende keuzes maken en merken dat de gevolgen absoluut niet zijn wat je had verwacht. Wat natuurlijk ook inhoudt dat de gevolgen zoveel mooier kunnen zijn dan je ooit had durven dromen. Laten we die niet vergeten.

Goed, tot zover waarom het niet zo werkt dat je volkomen veilig bent in je eigen avontuur. Nu naar het deel waarom het natuurlijk tegelijk wel zo werkt. Dat je altijd en volledig veilig bent in jouw avontuur. Sterker nog, dat je precies weet wat je moet doen om het resultaat van al je inspanningen zo mooi en groot mogelijk neer te zetten. Want alles hangt af van het perspectief van waaruit je kijkt naar je leven en de gebeurtenissen die daarin plaatsvinden.

Wanneer je heel dicht op de gebeurtenissen zit, wanneer je er als het ware mee samenvalt, dan zijn de risico’s groot. Je ziet het grote geheel niet van alle bewegingen in je leven. Dat maakt het allemaal heel spannend, want je kan op dat moment niet voorbij de emoties, de oordelen, de overtuigingen en het succes of het falen kijken. Je bent wat je voelt en wat je beleeft.

Wanneer je echter vanuit het perspectief van je grotere zelf naar je leven kijkt, zie je ineens waar al die gebeurtenissen, fijn of pijnlijk naartoe leiden. Je ziet dat alles wat er plaatsvindt in je leven zin heeft. Dat je soms nou eenmaal even woelingen moet trotseren om uiteindelijk op een mooiere plek uit te komen dan waar je nu zicht op hebt. Dan val je niet meer samen met alles wat je meemaakt en voelt. Dan heb je nog steeds gevoelens, je hebt nog steeds succes, of juist niet, maar bent het niet meer helemaal.

En hoe kom je nou bij dat grotere perspectief? Hoe krijg je het nou voor elkaar om te zien waar je uiteindelijk heen gaat? Ik krijg daar zo vaak vragen over. Van mensen die zo graag willen weten hoe ze kunnen weten welke keuzes de juiste zijn, welk pad er voor hen ligt, wat ze te doen hebben in hun leven… En dat snap ik. Ik weet het van mezelf en zou het echt nooit meer anders willen. Het geeft ruimte om te doen wat ik echt wil en mijn grote vrijheid te voelen.

Het heeft alles te maken met waarom jij hier op aarde in in dit leven bent. Het heeft alles te maken met wat jij afgesproken hebt hier te komen doen. Het heeft alles te maken met wat jou als het ware ‘aan’ zet. Wat jouw innerlijk licht aandoet en je laat stralen. Het heeft alles te maken met jouw calling, jouw roeping, jouw fundamentele missie. Wanneer je dat helder hebt kan je alles wat er op je pad komt daar tegen afwegen. En voelen of je op de juiste weg bent, of een beetje bij moet sturen.

Op de live dag ‘What’s calling You?’ van woensdag 1 november gaan Sylvia Bouwer en ik met jou op zoek naar wat het is dat jij hier neer te zetten hebt in je leven. We krijgen helemaal helder wat jouw hart sneller laat kloppen. Tegelijk kijken we ook naar wat je tegenhoudt om jouw calling optimaal te leven en gaan we jouw blokkades en overtuigingen energetisch te lijf. Zodat jij helemaal in jouw grootste leven kan stappen. Zodat jij nooit meer hoeft te twijfelen of je wel op de goede weg bent. Zodat jij eindelijk gewoon kan gaan!

Ready, steady, go!!! Doe je mee?

Klik op de link voor meer info en aanmelden. We zien je graag op woensdag 1 november!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.